Šta je novo?

pomozite mi da se odlučim

neutral

Slavan
Učlanjen(a)
14.07.2005
Poena
310
Trebalo bi ovih dana da pazarim lap-top, cifra ~ 40k din. Dakle ništa spec, razgledao sam malo i na kraju zastao oko odluke između ova tri modela:
Fujitsu Siemens ESPRIMO Mobile V5505
HP 550 - NA951EA
HP 6735s

Bitno mi je da lap-top ima podržan wireless 802.11n standard.
Ako uzmemo u obzir da su gore navedeni lap-topovi približno jednaki po performansama (razlike u 1GB rama ili HDD-u nisu presudne) mene zanima nešto stručnije mišljenje nekoga ko ima malo više iskustva sa lap-topovima. Da možda hp nema neku manu/boljku ili problema sa baterijom ili možda fujitsu...

I još jedno dodatno HP 550 - NA951EA ima u specifikaciji naveden "draft 802.11n" - šta to znači? Nešto nekompletno ili...

Hmz, nisam pristalica tih firmi pa ću predložiti ASUS F5Z-AP086 ili favorit u izboru do 40k MSI EX630X-014EU :)

A to draft N ti je "trčanje proizvođača pred rudu", da tako kažem. Pošto je taj HP malo stariji model, požurili su da izbace podršku za 802.11n s tim da to draft znači da on možda neće raditi na tim brzinama, mada bi trebalo (pošto tada nije skroz završen 802.11n pa nisu ni oni mogli da budu sigurni). S obzirom da sama reč draft znači "skica", jasno ti je o čemu je reč.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno