Šta je novo?

Pomoc?

Beat

Slavan
Učlanjen(a)
23.10.2004
Poena
304
Preporucite mi config od 700 do 850 eura.
Naravno, treba mi 2x512@400 Mhz, maticna socket 939.
E sad, ati ne mislim stavljat u masinu, znaci ide neka Nv graka, pitanje je koja? Dal se u Beogradu pojavio 6600 GT?

Jednostavnije receno preporucite mi memoriju, procesor, maticnu, graficku kao i kuciste/napajanje.

Nema tu puno studije... corsair, barton, 9600xt, chieftec...

Poslednja izmena:
omnik je napisao(la):
Nema tu puno studije... corsair, barton, 9600xt, chieftec...

Rekoh za maticnu socket 939, sto znaci da mora biti amd64, a takodje da ni u kojem slucaju necu staviti ati karticu u kuciste. No kako god bilo, hvala ti...

jel citate vi ljudi post pre nego sto odgovorite??

_ maticna socket 939.__

__ ati ne mislim stavljat u masinu, znaci ide neka Nv graka ___

omnik:corsair, barton, 9600xt, chieftec...

Koja od navedenih stavki odgovara gornjim zahtevima?!

Beat:
ja licno mislim da neces uspeti da pazaris sve to u yu, pogotovo ne po toj ceni... doduse nisi naveo da li si uracunao i monitor u tu cifru, ali sa monitorom pogovo neces...

6600 nisam cuo da ima kod nas, a agp jos nije ni izasao... 939 plocu ako i nadjes, jos uvek nemas pci express varijantu... tako da nikako ne moze to sto si hteo...
ne kazem da je nemoguce, ali srecno..

Barton (i ako izuzmemo da ga nema ni za leka, bar ne onog interesantnog:)) bas i nije Socket 939 procesor :d, a takodje ni 9600xt (opet ako izuzmemo da nije NVidia koju covek iz meni nepoznatog razloga izricito trazi:d) bas i nije u rangu sa 6600GT. ;)

Opet mi neko ulete u istom minutu! :d

Ne mislim pazarit monitor, kao ni hard, ili bilo sta od 'optike'.
Ma nesto sam svrljo po pcberzi i 'naletjeh' na 6600, pa pomislih mozda ima negdje u Beogradu i 6600 GT.
Nego ako ko ima prijedlog neka slobodno kaze, ako se moze kupiti kod nas jos bolje, mada ne predstavlja prevelik problem ako neke od komponenti nema trenutno u SCG (ima da se dotjera iz Svabije).

1.Maticna (socket 939)
2.Procesor
3.Memorija
4.Graficka
5.Kuciste/napajanje

Danke... :D
Zaboravih obrazlozit zasto Nv, zato jer se mnogo bolje 'snalazi' sa openGL-om...

Poslednja izmena:
Malo si poranio. Slabo je kod nas sa pločama sa 939 soketom. Ima Asus za oko 118e. A i Opteroni su malkice skupi.
Ne znam šta bi ti falilo sa npr. Chaintech VNF3-250 + A64 2800+, zatim 2x512 Kingmax blue, Leadtek 6800. Kućište neko Chief Midi Tower sa 420 W napajanjem. To je oko : 70+140+200-220+280+100=800 Evra ako imaš koji Evro preko umesto Chief 420 W napajanja, ubaci Cooler Mster 450 W ili Enermax 380 W.

Poslednja izmena:
Ipak sam odlucio da btalim socket 939, nesto sam pomijeso cijene procesora, pa kad maloprije vidjeh cifru za najjeftiniji amd64 (socket 939) ispadose mi oci.

Nego mi nesto ne pase taj chaintec...

Kada bi mogao da sacekas novu godinu i 6600GT u AGP varijanti (mada se nesto suska da je neko ovde u NS-u ima na lageru, provericu sutra) i eventualno pojeftinjenje AMD64 bilo bi ti najbolje (ako bas hoces 64). Ako ne, poslusaj neki drugi savet...

Ili uzmi npr. onaj MSI Platinum sa nForce3 cipsetom, AMD64 2800+, 2 x 512 Corsair Value Select (2x80E), Leadtek 6800 i Chieftec Big Tower ili Midi Tower kako hoces...

To ti je otprilike to sto je notax naveo, samo sa malko jeftinijom memorijom i mislim skupljom plocom, pa ti vidi koja ti opcija vise odgovara, ali sto se tice kucista, 5-10 eura razlike izmedju midi towera i big towera je smesno... Ali Big je Big, imas mnooooogo prostora i jako dobro hladjenje mozes da napravis...

vule85 je napisao(la):
Ili uzmi npr. onaj MSI Platinum sa nForce3 cipsetom, AMD64 2800+, 2 x 512 Corsair Value Select (2x80E), Leadtek 6800 i Chieftec Big Tower ili Midi Tower kako hoces...

To ti je otprilike to sto je notax naveo, samo sa malko jeftinijom memorijom i mislim skupljom plocom, pa ti vidi koja ti opcija vise odgovara, ali sto se tice kucista, 5-10 eura razlike izmedju midi towera i big towera je smesno... Ali Big je Big, imas mnooooogo prostora i jako dobro hladjenje mozes da napravis...

Za plocu sam uvijek spreman odvojit vise kesa, tako da mi pase taj MSI. Nego i ja sam cuo za 6600 da se moze naci u Srbiji, koliko u tome ima istine ne bih znao. Neka neko provjeri, pls...

CLUB-3D GeForce 6600, AGP8, 128MB DDR, 128bit, DVI,TV-out 127.00 e MILSoft Computers
Vrijedi li cemu? Ne mislim je uzimat, al' me zanima sa kojom grafickom je u rangu?

Poslednja izmena:
Ne zaleci se!
Tek je GT varijanta prava stvar.

Delija je napisao(la):
Ne zaleci se!
Tek je GT varijanta prava stvar.

Ova za 127E je 64-bitna, 128-bitna bi trebalo da bude 140-150 a GT oko 200 ili nesto malo manje, tako da se prema tome treba orjentisati...

Vrh Dno