Šta je novo?

Pomoc !

defcoon221

Slavan
Učlanjen(a)
18.01.2012
Poena
200
omina 5 (Mobitrend)

Vec 3 nedelje mi drze mobilni telefon u servisiranju i pricaju da nije gotov jos neko imao problema sa nima?

Ne znam sta da radim da im dovodim inspekciju?

Eto otisao danas i evo epiloga:

Lik koji radi tamo mi je u sredu rekao jos da je u servisu i da ce m i se javiti u cetvrtak ili petak da mi kaze sta je sa telefonom...

Odem ja tamo danas kada on mi mase papirom da je danas poslao tel na servis... I da mi drsko br servisa i on i njegov kolega...

Ja ih nazovem izdiktiram imei telefona nema telefona na servisu ...

Kradja ili nesto drugo?

Inace kada sam im davao mob uzeli su mi kutiju i racun a dali neku priznanicu ..

Poslednja izmena:
Pravilna procedura je da račun i garantni list ostaju kod tebe. Ne znam šta piše na tom papiru koji su ti dali, ali bez dokaza o kupovini, teško ćeš bilo šta dokazati.

Radim u firmi koja se bavi prodajom telefona I pravilo je to da musterija koja ostavlja telefon na servis, ostavlja garanciju I fiskalni kod mene. Po pravilu imaju pravo da zadrze tel 45dana tek onda mozes nesto da preuzimas.

inspekcija momentalno

KalibMonitoraNS : da u skripcu sam nemam racun niti su mi ga ikada dali... Dali su mi samo papir na kome pise da sam ga ostavio u servis...

overkind: Tacno je to sto pises ali reci mi ovo kada te posle 3 nedelje nazove neko da pita sta je sa telefonom sta mu ti kazes? Da telefon je u servisu... a znas da nije i da lazes ? To je poenta ove price

lojola: To je njihova odluka da li ce....

valdevit: Da li bez racuna nemocan sam...

Moram da cekam da vidim sta ce biti...

Poslednja izmena:
Nije njihova odluka vec moraju, ali posto vidim da nemas ni racun za telefon, mogu onda i da ti ga ne vrate. Sad je kasno za to, ali kako kupujes takve stvari bez racuna i kod muljatora?

Radim u firmi koja se bavi prodajom telefona I pravilo je to da musterija koja ostavlja telefon na servis, ostavlja garanciju I fiskalni kod mene. Po pravilu imaju pravo da zadrze tel 45dana tek onda mozes nesto da preuzimas.
Jako bi dobro bilo da neko u tvojoj firmi pročita "novi" ZZP koji se primenjuje od 01.01.2011. da se u njemu ne spominje 45 dana ni u jednom članu.

Fiskalni i garancija MORAJU da ostanu kod vlasnika. Najviše sam reklamirao u Altiju i nikad se nikakvo pitanje oko ovoga nije postavljalo. Ljudi pogledaju garanciju i fiskalni, eventualno fotokopiraju za svoje potrebe, daju mi papir gde piše šta sam im i kad predao na garanciju, i to je to.

Koliko znam, firme su dužne da čuvaju svoje rolne sa fiskalnim i podatke bar 3 godine, tako da ne znam koji je validan razlog zašto firma u kojoj radiš, pored uređaja, uzima kupcima i praktično jedini dokaz da su kupci.

Gownjivu motku pa na vrata + inspekcija.

KalibMonitoraNS : da u skripcu sam nemam racun niti su mi ga ikada dali... Dali su mi samo papir na kome pise da sam ga ostavio u servis...

overkind: Tacno je to sto pises ali reci mi ovo kada te posle 3 nedelje nazove neko da pita sta je sa telefonom sta mu ti kazes? Da telefon je u servisu... a znas da nije i da lazes ? To je poenta ove price

lojola: To je njihova odluka da li ce....

valdevit: Da li bez racuna nemocan sam...

Moram da cekam da vidim sta ce biti...

Lepo dodjes sa par drugara, kazes da ces pozvati inspekciju, a pre toga ih malo prevaspitati, ako odmah ne srede stvar. Ne brini se, sve ce odmah biti reseno...
Ja ne shvatam ljude kao ti, neko te zavrne za nesto, prekrsi zakon pri tom, vidis i sam da te laze, a ti odlucis da cekas sta ce se desiti... Ovo je Srbija, moras uzeti stvar u svoje ruke kada imas posla sa pilicarima i prevarantima...

Stvarno nemam s kim da dodjem niko ne bi dosao sa mnom, jedino mogu sam i oni su mi rekli da mogu da mi drze fon 45 dana... Ne znam moram lepo da dodjem i da ih pitam da mi daju neki dokaz da je fon na servisiranju ako to ne urade ostaje mi inspekcija i policija a ako oni ne pomognu sta cu ja onda... ?

Mogu samo da se nadam da ce mi vratiti...

I da sto se tice inspekcije pominjao sam i to lik koji mi je pre vise od mesec dana mi je exsplicitno rekao da garancija vazi 1 god promenio je plocu i vice da ga rancija vazi 2 GOD... A i lik koji je cuo inspekciju se uzdrmao ali ne toliko da pocne da prica istinu nego da se brani pricajuci neke price koje nemaju veze sa vezom (Pricanje i dranje radi pricanja i dranja)...

I bio je jos jedan drzak koji je kada me je cuo spustio se dole da bude drveni advokat kolegi, bez da me saslusa sta imam da kazem ili je mozda vec cuo ali mu se ne svidja sto im govorim istinu u lice..

Poslednja izmena:
Najbolje je da odeš do njih i da im objasniš da su po zakonu dužni da te u roku od 15 dana obaveste šta je sa telefonomi sve ostalo...
Samo ti tu može pomoći inspekcija i u nijednom drugom slučaju.
To je prva zakonska zaštita potrošača.
Rokovi su 15 dana do obaveštenjea i max 45 dana do popravke.....
Njima je prošlo 15. dana zato tržišna inspekcija ti tu može pomoći.
Meni je pomoglo tih 15.dana.
Ima da popiju kaznu garant.:laugh:

Ajd još jednom, nema više rok od 45 dana, to se više ne pominje u ZZP nego je to sada primeren rok.

Nazad
Vrh Dno