Šta je novo?

Pomoc

ivanvolf

Slavan
Učlanjen(a)
21.05.2005
Poena
330
Kupio sam samsung 37c650 sa internet@tv-om koji je u dnevnoj sobi i imam komp u spavacoj sobi, uskoro treba da dobijem lap top i PS3. Internet je kablovski sbb, kako da obezbedim da svi imaju internet? Gde da postavim ruter i koji da kupim? Koju karticu za PC da kupim? Ako sve to resim kako da integrisani plejer iz tv-a ima pristup hdd-u na kompu u drugoj sobi, da li posebnim kablom?

OK, izbacite i lap top i PS3 iz jednacine. Razmisljacu kasnije o tome. Ako povezem preko rutera da i pc i tv imaju internet, da li se tv i pc vide preko rutera?

Ukoliko sam dobro video tvoj televizor poseduje ethernet RJ-45 konektor. Ako je tako onda bi TP-link TL-WR340GD ruter zavrsio posao. Poseduje 4 Ethernet konektora i wifi mogucnosti i na akciji je sada po povoljnoj ceni.
Razvuces mrezne kablove od rutera do racunara i televizora i to bi trebalo da radi. Cak bi i PS3 i laptop mogao da prikljucis na ethernet portove ili putem wifi-ja ako ne zelis mnostvo kablova po kuci. A sto se tice da li ce racunar i televizor videti jedan drugog to zavisi od mogucnosti softvera ugradjenog u televizor a kako ne znam njegove mogucnosti ne mogu nista tvrditi.

Poslednja izmena:
Nisam bash najbolje shvatio pitanje ...
Jedan Ethernet kabl (iz rutera) ide u racunar (koji verovtno ima integrisanu mreznu karticu) , drugi ethernet kabl ide u televizor. Time ces ostvariti Internet pristup i racunaru i TV (ako ima mogucnost surfa ili koja mu je vec funkcija). USB port na televizoru ti sluzi da na njega prikljucis recimo USB hard disk ili flesh memoriju i sa nje ucitas slike, muziku (a sudeci prema reklami) i pustati filmove.

Nazad
Vrh Dno