Šta je novo?

Pomoc za sakrivanje IP adrese!

Kostamojan

Čuven
Učlanjen(a)
23.08.2002
Poena
609
Sta koristite i koji Firewall preporucujete (a imate ga kod sebe ili moze, kod nas, relativno lako da se nabavi)!
Ovo pitam posto mi na nekim sajtovima pise "Your computer boradcast your IP adress...".
Hocu da je sakrijem (TCP-IP), samo ne znam sta je za to najbolje.
Prijatno!

To sto ti pishe na nekim sajtovima
"Your computer boradcast your IP adress..." to meni lici na reklamu :D

Ako hocesh da sakrijesh ip koristi anonimni proksi a imash i progije za to tipa multiproxy itd.

Ma i meni to lici na neku reklamu, ali hocu da budem siguran. Znam da se kod Firewall mogu podesiti te stvari oko IP adrese, pa me zanima koji Firewall je najbolji (i za te stvari i uopsteno) ja koristim ZoneAlarm 3.1.291 (skinuo sam ga sa njihovog sajta) ali mislim da ima i boljih resenja.
Znaci, koji je najbolji FIREWALL koji se kod nas moze nabaviti?
Mozete ovde da kazete, mozete na PM.
Prijatno!

svako ima svoj ukus, retko kome mozes verovati. ja koristim godinama ATguard, mada sam jedno vreme i ja bio na zonealarmu ali cim sam mogao vratio sam se ponovo na AT...stvar navike:) doduse, koliko ce ti firewall biti dobar zavisi i od tebe, kako ga podesis.

Cemu tolka anonimsnost???

ma kakvo sakrivanje... resenje je da koristis bilo koji firewall, blokiras sve portove osim 80, eventualno 21, 25, i naravno skines sve security patch-ove za IE

a to "Your computer broadcasted..." je reklama. tvoj kompjuter ne moze da broadcastuje na internetu :)

Miroslav je napisao(la):
blokiras sve portove osim 80, eventualno 21, 25
Samo što onda neće moći da prima poštu (110), da irca (6667-6669), da koristi neke proxyje (8080), da telnetuje (22-23), da koristi p2p programe, icq i slične stvari (razni drugi portovi).
a to "Your computer broadcasted..." je reklama. tvoj kompjuter ne moze da broadcastuje na internetu :)
Naravno da "broadcast-uje". Svaki put kada pošalje zahtev za nečim, pošalje i IP na koji treba da stigne paket. Samim tim, i to je klasična navlakuša... :)
PS Firewall se ne koristi za sakrivanje IPa. A i ne znam koji će vam sakrivanje, osim ako ne planirate nešto BAŠ nelegalno, što vam opet ne bih preporučivao sa tim nivoom znanja o netu... :)

Kostamojan je napisao(la):
Sta koristite i koji Firewall preporucujete (a imate ga kod sebe ili moze, kod nas, relativno lako da se nabavi)!
Ovo pitam posto mi na nekim sajtovima pise "Your computer boradcast your IP adress...".
Hocu da je sakrijem (TCP-IP), samo ne znam sta je za to najbolje.
Prijatno!
ma to ti je najobičnija reklama, ne obraćaj pažnju na to i nastavi da živiš život po svome:D

Nazad
Vrh Dno