Šta je novo?

Pomoc za pocetnika

Igorns3

Zapažen
Učlanjen(a)
31.08.2024
Poena
2
Pozdrav forumasi
obracam vam se ovde i pisem u nadi da mi pomognete pri odabiru opreme a i drugim savetima .
Nov sam u svemu ovome i hteo sam da pocnem i ja sa nekim kopanjem...
U dilemi sam za pocetak da li je pametno i isplativo kupiti majner Iceriver KS5L?
za pocetak planiram 1 a za nekih 2 meseca bi mozda uzeo jos 2 i tu bi stao jer finansije mi i nisu jaca strana.
sta mi vi forumasi predlazete,da li je ovo dobar put tj izbor?
da li je kopanje Kaspe ok izbor ili mozda predlazete nesto drugo?
Takodje me zanima koliku bi potrosnju struje imao na mesecnom nivou za ovu jednu masinu od 3400W kako kazu da ima?
Pisite molim vas ,znaci mi svaki vas odgovor ili sugestija jer nebih da pogresim...
hvala vam

Mislim da ti je bolje da rudariš online. Ne trošiš svoju struju, a možeš da rudariš šta god želiš. Pri registraciji biraš komponente koje ti na kraju utiču na cenu. Ne znam da li si probao tako nešto, ja jesam ali davno, jer se više ne isplati rudariti kao mali igrač. Samo veliki opstaju, to jest ko ima dosta love da uloži u startu.

Nisam neki stručnjak i izašao sam iz toga pre par godina, ali ako nemaš farmu majnera ne isplati se nikako.
3400W je ozbiljna potrošnja, sigurno bi imao i ogroman problem sa grejanjem, primera radi ja imam sad Avalon Nano 3 i morao sam da ga stavim u Low mode na 60W, jer je ozbiljna grejalica na ovim spoljašnim temperaturama posebno.
Medium je 90W i tu radi 3 Th/s , na High 120W i 4 Th/s , mislim da je bolje da probaš solo mining i da uzmeš neki jeftin, tipa taj koji sam spomenuo, za lutriju da ti posluži, nikad se ne zna :)
Imam i NerdAxe, taj je sladak i simpatičan, nečujan i ne proizvodi toplotu, dosta slabije performanse ima zato, nekih 500 Gh/s, ali i taj je za lutriju, pre par meseci je jedan btc block isklopan sa Bitaxe.
Veće šanse su ti sa BCH

Nazad
Vrh Dno