Šta je novo?

POMOC za Net-Limiter

klarica

Slavan
Učlanjen(a)
21.10.2008
Poena
309
Hocu samo na dva kompa da ogranicim da im je konekcija ka internetu samo po 256K (oba da budu 512K) a da treci moze da koristi ceo 1Mbit kada je slobodno a kada nije ostaje mu onih 512K. Znam da moram da instaliram program na tim kompovima. Da li ovo moze tako i da li time ogranicavam i lokalnu mrezu od 100Mbit koju imam? Ja bi samo internet konekciju da sa TD-8841 rutera ovim dvoma dam 256Kbit download i recimo 32Kbit upload ili kako to vec ide a da treci kada nijedan od ova dva ne radi ima ful konekciju 1Mbit/128Kbit. Da li se NL moze primeniti na LAN kartu (primarnu konekciju na kompu)?

*HVALA*

Moglo bi da se ogranici na ta dva po 256k ali tesko da ce treci znati kada su oni na vezi a kada nisu da bi trosio pola ili ceo opseg.

Na NET LIMITERU mozes da ogranicis i download i upload kompa na kome je instaliran, ako hoces da ogranicis http internet saobracaj trebao bi da navedes u podesavanjima uz ip adresu lokalnog racunara recimo(192.168.0.3) i port 80 na koje bi se odnosilo limitiranje protoka ka netu i time bi dobio punu komunikaciju u lanu bez ogranicenja posto on koristi druge portove.
Za neka kompleksnija podesavanja trebao bi ti ozbiljniji routher.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno