Šta je novo?

Kućna multimedija Pomoc za kupovinu TV-a do 47k

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

Dino9712

Poznat
Učlanjen(a)
22.01.2023
Poena
25
Poštovanje svima,

Već neko vreme tražim, guglam, čitam, što više to radim više sam izgubljen u svemu 😁

Potrebna mi je pomoć za kupovinu novog TVa do 47k (ograničen sam na ananas)

TV će služiti 90% vremena za gledanje filmova serija.

OS mi nije bitan, sve dolazi u obzir, samo da radi fluidno. Sada koristim Xiaomi Box 2nd gen i skroz je ok, ali je plan da sa novim TV-om izbacim iz upotrebe BoX i koristim samo jedan uređaj.

Aplikacije koje koristim su EON, Netflix, HBO Max i mozda disney + tako neke striming platforme, yt se podrazumeva 😁

Zvučnici na TV-u mi nisu važni, zato što imam svoj 5.1 sistem koji bih priključio na TV.

TV će se gledati iz jednog ugla, eventualno nekad sa strana.

Meni se neki modeli zapalio za oko, ali sam se izgubio u svemu, pa bih Vas zamolio za preporuku.

Ovo sam gledao:
Hisense 50E7KQ
TCL55V6B
SAMSUNG UE50CU7092UXXH
TESLA Q55S939GUS
TCL50C945
SAMSUNG UE50DU7172UXXHN
SAMSUNG UE50DU7192UXXHN

Obe veličine dolaze u obzir i 50 i 55.
Izvinjavam se svima na podužem postu i hvala svima.unapred na pomoći :)

Pozdrav,

Malo si konfuzan. Kažeš da ti OS nije bitam, a onda kažeš da bi izbacio box i navodiš krš aplikacija koje bi koristio.
Ako bi izbacio box onda hisense ne dolazi u obzir, već neki najbolje android ili eventualno webos

hisense ne dolazi u obzir
navedeni striming servisi (HBO Max više ne postoji, tu je Max) su podržani na VIDAA sistemu koji je na Hisense televizorima.

možda je za dati budžet najbolje uzeti navedenu Teslu, naročito ako ima produženu garanciju. u pitanju je IPS sa Quantum Dot, može da se gleda iz svih uglova

Poslednja izmena:
Ja imam TCL 43 C635, a imas ga i u velicinama 50 i 55. Televizor je odlican, u vecim dijagonalama ima i bolju hardver. Plus je Google TV i mozes da instaliras na njega sta ti je volja. Nema seckanja, sve lepo radi, gledam sad da uzmem mozda jos jedan, ali sada 43-ku mogu da nadjem samo model C655, koji je po specifikacijama i bolji.
Ako mozes da pogledas te modele negde u radnji, bice ti lakse da dodneses odluku. Suzi izbor na 3-5 komada i donesi odluku.

Ako hoces da izbacis Xiaomi box onda ti je najbolja opcija da kupis TV koji ima Android TV OS.Jer po mom misljenju ako prelazis sa Androida na WEB OS ili VIDAA OS mozda neces biti odusevljen sa aplikacijama.Moje misljenje je da sto se tice broja i razlicitosti aplikacija Android je broj 1.Sto se tice same fluidnosti i stabilnosti tu ne bi stavio bas Android na broj 1 jer Androidu optimizacija nikad nije bila jaca strana posto je uvek bio na puno vise razlicitih uredjaja.

Ali nije losa opcija ni da zadrzis taj Xiaomi box i imas npr 2 OS-a pa biras koji ti vise odgovara.Ako se odlucis za taj scenario po meni za te pare mozes da uzmes LG 50NANO81T3A.To ti je mozda i best buy opcija jer LG je dobra marka a ima i 5 godina garancije.Moze da uzmes i npr Hisense 50E7KQ.Ako ti pase 55 onda mozes da dodas jos malo i uzmes HISENSE 55A6N.Ako se ipak odlucis da odbacis Xiaomi box po meni mozes da uzmes TCL 50V6B ili 55 inca TCL 55V6B.Ja bi tu ubacio komotno i XIAOMI A 50 EU.Ja licno volim Xiaomi a cuo sam da su im TV odlicni.Takodje slazem se i sa drugom moderatorom koji je prepocio Tesla Q55S939GUS.Ta Tesla je za razliku od ovde pomenutih QLED i plus je 9 serija tj najace od Tesle.Tesla sad od 15 februara opet ima 5 godina garancije.

Ja Samsung ne bi bi uzimao.Nema 5 godina garancije i po meni bolje svakako LG sa 5 godina i WEB OS.Po meni za te pare idi na 55 inca jer imas para i prostora.I takodje bolje uzmi sa 5 godina bredove.Svi koje sam pomenuo su 5 godina osim Xiaomi.Sto rece komentar pre mene uzmi samo 3-4 modela iz teme malo razmisli i kupi odma za par dana.Sto vise razmisljas to ces se vise zapetljati i neces znati sta da uzmes.Nema nikad ono - taj tv je najbolji pa 10 mesta ispod.Svi su oni tu negde i nijanse su u pitanju.Ako uzmes bolji brend uzeces za te pare losiju tehnologiju.Ako uzmes losiji brend dobices bolju tehnologiju ili veci ekran.Tako da negde moras da izgubis.

što se Hisense-a tiče, A6N (osnovni 4K model) je barem klasu ispod E7KQ. potonji ima i Quantum Dot.
uglavnom, predlažite ono što upada u budžet i ima tražene dijagonale.

Hvala puno na ovom odgovoru :) na kraju je izbor pao na Hisense 55A6N i zadovoljan sam izborom. Izbacio sam Xiaomi Box i Vidaa je skroz ok, kako si i naveo ogranicena, ali ok za to sto je meni potrebno. Uvek postoji mogucnost da vratim Box, ako budem imao potrebu za vise app ili slicno.

Ovaj TV mi je na kraju ispao najpovljniji, sa sve nekim silnim popustima sto sam imao.

Sto sam duze gledao, sve sam se vise izgubio u svemu😁 i shvatio da moje oka mozda i nece videti te neke sitne detalje sto nekome smetaju itd.

Jos ga čačkam za podešavanje slika, ali ima svega i svacega.

Ako hoces da izbacis Xiaomi box onda ti je najbolja opcija da kupis TV koji ima Android TV OS.Jer po mom misljenju ako prelazis sa Androida na WEB OS ili VIDAA OS mozda neces biti odusevljen sa aplikacijama.Moje misljenje je da sto se tice broja i razlicitosti aplikacija Android je broj 1.Sto se tice same fluidnosti i stabilnosti tu ne bi stavio bas Android na broj 1 jer Androidu optimizacija nikad nije bila jaca strana posto je uvek bio na puno vise razlicitih uredjaja.

Ali nije losa opcija ni da zadrzis taj Xiaomi box i imas npr 2 OS-a pa biras koji ti vise odgovara.Ako se odlucis za taj scenario po meni za te pare mozes da uzmes LG 50NANO81T3A.To ti je mozda i best buy opcija jer LG je dobra marka a ima i 5 godina garancije.Moze da uzmes i npr Hisense 50E7KQ.Ako ti pase 55 onda mozes da dodas jos malo i uzmes HISENSE 55A6N.Ako se ipak odlucis da odbacis Xiaomi box po meni mozes da uzmes TCL 50V6B ili 55 inca TCL 55V6B.Ja bi tu ubacio komotno i XIAOMI A 50 EU.Ja licno volim Xiaomi a cuo sam da su im TV odlicni.Takodje slazem se i sa drugom moderatorom koji je prepocio Tesla Q55S939GUS.Ta Tesla je za razliku od ovde pomenutih QLED i plus je 9 serija tj najace od Tesle.Tesla sad od 15 februara opet ima 5 godina garancije.

Ja Samsung ne bi bi uzimao.Nema 5 godina garancije i po meni bolje svakako LG sa 5 godina i WEB OS.Po meni za te pare idi na 55 inca jer imas para i prostora.I takodje bolje uzmi sa 5 godina bredove.Svi koje sam pomenuo su 5 godina osim Xiaomi.Sto rece komentar pre mene uzmi samo 3-4 modela iz teme malo razmisli i kupi odma za par dana.Sto vise razmisljas to ces se vise zapetljati i neces znati sta da uzmes.Nema nikad ono - taj tv je najbolji pa 10 mesta ispod.Svi su oni tu negde i nijanse su u pitanju.Ako uzmes bolji brend uzeces za te pare losiju tehnologiju.Ako uzmes losiji brend dobices bolju tehnologiju ili veci ekran.Tako da negde moras da izgubis

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno