Šta je novo?

pomoc za druga, zaboravio shifru

kefalo81

Slavan
Učlanjen(a)
26.04.2008
Poena
350
Ovo mi je posredno prenesono, i ja cu sada 3ce ruke prenjeti vama.
U pitanju je windows7 i lik ciji je racunar je stavio shifru:wall: za koju ne znam cemu mu uopste sluzi jer je jedini korisnik, i sada ju je naravno zaboravio...

Koliko ja shvatam, on dodje do onog start ekrana i dalje bez shifre ne moze.
Pitao me da li postoji mogucnost da u biosu nesto podesi tipa posljednja dobra podesavanja ili postoji neka druga caka.
Uglavnom, racunar ne radi nekoliko dana i on vec ozbiljno krizira.

Zahvaljujem se u njegovo ime.

PRobaj sa hirensom starijim da podignes advanced password recovery i tu restartuj sifru

Druga opcija je da mu ti narežeš Hiren's Boot CD, pa da podigne sa njega i da upotrebi neku od alatki za krekovanje passworda.

Druga opcija je da mu ti narežeš Hiren's Boot CD, pa da podigne sa njega i da upotrebi neku od alatki za krekovanje passworda.

A prva opcija je reinstal.
Jel to treba da bude live cd.
I da li u biosu treba da podesi da se dize sa cd-a prvo.
Ima li neko link za legalan taj program ili moram traziti na ono strani

I nek moli boga da nije stavio neku zeznutu sifru :d

A prva opcija je reinstal.
Jel to treba da bude live cd.
I da li u biosu treba da podesi da se dize sa cd-a prvo.
Ima li neko link za legalan taj program ili moram traziti na ono strani

Taj cd sam po sebi nije legalan. Skini imidz sa torenta/warez-bb i narezi ga.

Poslednja izmena:
a da udje u safe mode, pa se uloguje kao administrator nalog i ukloni password svom nalogu?

moze ako nije stavio neki password i na taj interni administrator nalog (cisto sumnjam da je to uradio, sumnjam da i zna da taj nalog postoji)

kada se podigne safe mode i izbaci login, samo neka kuca u username administrator pa login i neka vidi sta ce se desiti, ako udje u win onda neka ode u computer management, nadje njegovog usera i promeni password (ili ga ukloni)

Poslednja izmena:
a da udje u safe mode, pa se uloguje kao administrator nalog i ukloni password svom nalogu?

moze ako nije stavio neki password i na taj interni administrator nalog (cisto sumnjam da je to uradio, sumnjam da i zna da taj nalog postoji)

kada se podigne safe mode i izbaci login, samo neka kuca u username administrator pa login i neka vidi sta ce se desiti, ako udje u win onda neka ode u computer management, nadje njegovog usera i promeni password (ili ga ukloni)

Jedini je problem što u win7 admin nalog nije aktivan, već se mora posebno aktivirati, što na nalogu sa šifrom nije moguće.

Zar nije u Win7 administratorski nalog po defaultu disejblovan?

edit:
Preteče me Darius.

Kako uvek kad se traži pass i kak oga provaliti pitanje počinje il ise završava nije za mene nego je za druga? Bar 10 ovakvih ssam sretao na raznim domaćim i inostranim forumima

Vrh Dno