Šta je novo?

Pomoc za Celerona 333

crnivitez

Čuven
Učlanjen(a)
17.01.2002
Poena
609
Posto nisam nikada radio overklokovanje , trebace mi vasa pomoc.
Imam Abit bf6 plocu i celerona 333. Pokusao sam da saznam nesto iz uputstva maticne ploce , ali ne mogu se pohvaliti da mi je bas jasno.
Kako ovo sto bezbolnije da uradim?

crnivitez je napisao(la):
Posto nisam nikada radio overklokovanje , trebace mi vasa pomoc.
Imam Abit bf6 plocu i celerona 333. Pokusao sam da saznam nesto iz uputstva maticne ploce , ali ne mogu se pohvaliti da mi je bas jasno.
Kako ovo sto bezbolnije da uradim?

Heh, jedan 333 celly mi jos uvek sedi u fioci, ne znam ni sam sto ga nisam prodao.

Uglavnom, meni je radio na 416 maximalno, nisam bas imao srece. Ja sam ga imao na Abit Be6 ploci. Mnozioc mu je zakljucan na 5, pa moras da mu dignes magistralu. Menio je islo do 5*83 (u Biosu postavis takt 83 umesto 66) sa mojim primerkom sto daje 416 kada se butuje komp.....

Slican slucaj sa mojim starim 333A Celeronom. Hteo je da ide na 100MHz magistralu samo na 2.6V sto nikako ne preporucujem za duzi rad. Ako nece da ide na visu magistralu od 83MHz-a probaj da postepeno dizez voltazu procesora ali ne preko 2.4V i obezbedi mu dobro hladjenje

Alexandar je napisao(la):
Slican slucaj sa mojim starim 333A Celeronom. Hteo je da ide na 100MHz magistralu samo na 2.6V sto nikako ne preporucujem za duzi rad. Ako nece da ide na visu magistralu od 83MHz-a probaj da postepeno dizez voltazu procesora ali ne preko 2.4V i obezbedi mu dobro hladjenje

To je bilo posle bombardovanja koliko se secam, jesen 99' godine. Dizao sam ga i ja na 5 * 100 ali ako me pamcenje sluzi, Windows 98 se dizao samo do uvodnog screena, pa se blokirao, a znam da sam mu malo dizao napon, ne mnogo... Ali Abit BE6 je bio legenda, prva ploca koja je omogucavala promenu napona iz biosa i slicno...

A na mom je radila izolir traka, posto cuveni Chaintech 6BTM nije podrzavao promenu napona jezgra. Uzmes traku i prelepis odgovarajuce pinove i tako dizes napon. Jezgro je bilo iz fabrike u Kosta Riki i nije bas bilo raspolozeno za oc. Malezijski primerci su se bolje klokovali.

Ja sam sastavljao jednu masinu pre 3 meseca sa Cel333. Probao na 100MHz magistrali i radilo. Testirao opterecivao, radilo! Isporucio, radi i dan danas! Niko se nije zalio! Svima dobro, tip platio 333 dobio 500MHz, njemu odlicno, jos me pitao da dignemo magistralu na 133. Ja ga pogledao i rekao da cuti 🙂 (al smo halav narod).

E sada ako znaci procesor je na Gigabyte BX7 ploci sa original Intel kulerom sto se dobija za trojke u BOX varijanti. Memorija je neka "komercijalna".

PS: Ja bas i nisam poklonik overklokovanja i to maksimalno izbegavam!

PozdraV

Narode , sta da vam kazem? Najbolji ste!!!!!
Uspeo sam da ga dignem na 452 Mhz (ne znam odakle mu ova 2) i to sa sledecim podesavanjima u bios-u:
CPU FSB clock 90 Mhz
CPU Multiplier x5
PCI clock/Cpu FSB clock 1/3
AGP clock/CPU FSB clock 2/3
CPU core voltage 2,05
Sada me interesuje da li su ova podesavanja OK. , ili treba nesto promeniti?
Hvala i pozdrav svima!cheers

Nazad
Vrh Dno