Šta je novo?

POMOC: WD 10EARS problem sa WIN

bukkake_bob

Cenjen
Učlanjen(a)
16.02.2012
Poena
169
Potrebna mi je pomoc sa WD hard diskom...
Nakon sto se zabagovao BF3 restartovao sam komp, i od tada hard disk ne samo da ne radi vec kada je prikljucen ne moze da se pokrene WIN.
Dakle da preciziram - imao sam dual boot, 7ca na SSDu i 7ca na starom WDu...
Nakon restarta uvek je zabagovao prilikom starting windows, i nakon toga prijavljuje gresku
Windows Boot Manager:
Windows failed to start. A Recent hardware or software change might be the cause. To fix the problem:

1. Insert your windows installation disc and restart your computer.
2. Choose your langugae settings, and then click next
3. Click "repair your computer."

Status: 0xc000000e
Info: The boot selection failed because a required device is inaccessible.

Kada sam iskljucio WD, bez problema sam reistanirao 7cu na SSD nakon formata, i evidentno radi, ali kada god prikljucim na sata2 i WD disk
win ne moze da startuje. To vazi za boot sa ssda kao i sa DVDa!
nakon sto 'zabode' i opet restartujem ponudi opciju repair start up,ali i tokom repaira zakoci na logou i kraj...

Sta da radim?
Na WDu mi je terabajt omiljenih stvari, muzika koju sam skidao 10 godina, 500 gb filmova i serija i gomila privatnih stvari...
Kako da 'oporavim' disk, da moze da se pokrene WIN i kad je prikljucen, i da imam pristup svim tim stvarima ?

Hvala unapred!

Provereno, bootuje sa ssd'a, kao 2gi uredjaj je WD pa dvd.
Da uprostim problem - kad izvadim SSD, WIN ne moze ni da se pokrene sa HDDa ni sveza instalacija sa win7 DVD'ja.
Kada pokusam da pokrenem sa HDDa prijavi

kada pokusam svezu instalaciju sa WIN dvdja ucita pocetne fajlove i cim izadje WIN logo zabode komp.
Potupuno ista situacija je i kad vratim SSD, pokrene WIN sa SSDa i zabode na logou.

Dakle, kad mi je prikljucen HDD win jednsotavno ne moze da se pokrene. Ni boot sa SSDa, ni sa HDDa a ni sveza instalacija sa DVDja.

Pa rikno ti je taj wd ako imas garanciju reklamiraj ako nemas kupuj novi ;)

Uh, imao sam par ideja ali sve pada u vodu jer (ako sam dobro shvatio) čim nakačiš HDD Win ti zakuca bez obzira što je "podignut" sa SSD-a...
Hmm....to je već viša matematika za mene...možda se javi neko sa više znanja... :D

Ako ne osećaš vibracije kad ga priključiš onda ti je riknula mehanika na HDD-u

Poslednja izmena:
Ako ne osećaš vibracije kad ga priključiš onda ti je riknula mehanika na HDD-u

Bojim se da je to, jer koliko mi se cini nema vise onog kuckanja i grebanja... Nisam 100% siguran...
Nije problem garancija, u garanciji je. Problem je sto su mi na HDDu sve slike koje sam skupljao, muzika koji sam 10 godina downloadovao,
dokumenta firme i jos masa stvari koja mi treba :trust:

Da li ga vidi BIOS? Ako ti se u BIOS-u ne očitava ćao-zdravo, riknuo je. Eventualno da probaš sa drugim sata kablom, ali mislim da ti neće pomoći.
Ako ga vidi BIOS, a ne vidi ga Win imaš dve solucije: riknula mehanika (što reče neko, motor ne zavrti i nema vibracija) ili je pukla particija. Probaj ga na nekoj drugoj mašini sa nekim od softvera za čupanje, pod uslovom da uopšte podigneš Win sa tako zakačenim hardom.
Anyway, najverovatnije je otišao u večna lovišta, pa ako su ti podaci zaista važni i ako imaš nekoliko stotina evrića viška pravac u jednu od dve firme za čupanje podataka. Ako nisu ili nemaš para, zavrljači ga u prvi kontejner, kupi drugi i nikad ne ostavljaj važne podatke na vetrometini, neka ti ovo bude nauk.
Pozz

Bojim se da je to, jer koliko mi se cini nema vise onog kuckanja i grebanja... Nisam 100% siguran...
Nije problem garancija, u garanciji je. Problem je sto su mi na HDDu sve slike koje sam skupljao, muzika koji sam 10 godina downloadovao,
dokumenta firme i jos masa stvari koja mi treba :trust:
Pamet uglavu sledeci put nedrzi nikad sve na jednom hardu uvek imaj backup vaznih stvari. Cupanje podataka je preskupo:(

Lekcija naucena, ja se nadam da postoji nacin da se oporavi ovaj HDD... A da ne kosta 150 e.

Jel ima jos neka ideja ili opcija,savet ?

Dakle da sumiram:

BIOS vidi wd HDD,ali cim je prikljucen na plocu nema sanse da se pokrene WIN.
ne moze da podigne WIN7 ni sa SSDa, ni sa tog HDDa, pa cak ni da pokrene svezu instalaciju sa win DVD'ja :trust:
prilikom dizanja WIN sa SSDa kao i prilikom pokusaja reinstalacije sa DVDja dodje do WIN logoa i tu je kraj.
Prilikom dizanja WIN sa tog WDa prijavljuje

Poslednja izmena:
Ja mislim da ti je tu jedina opcija da ides kod ovih sto cupaju podatke posto je otisla mehanika ako su toliko vazni moraces dati 150e.

Nazad
Vrh Dno