Šta je novo?

Pomoc u vezi VPN-a...

Mare1001

Zapažen
Učlanjen(a)
02.11.2023
Poena
11
Pozdrav bando :)

Treba mi pomoc u vezi VPN-a ili neceg drugog :)

Prvo ukratko objasnjanje o cemu se radi :)
Ne koristim nikakva varanja, posto igram jos od 2005 godine ali oni to ne znaju.

Znaci ovako, imam problem sa jednom starom igrom koju i dan danas igram.
E, sad, servera ima jako malo a ja igram samo na jednom...E tu nastaje problem od skoro.
Posto je jedan polupani decko postao Admin a nisam dobar sa njim, stalno me kika sa servera samo zato sto sam Srbin.
On je inace Hrvat ali ja nisam ni Naiconalista ni Fasista...Jednostavno ga ignorisem
Ja sam uzeo VPN ali i dalje imam problem...
Na neki nacin oni vide da koristim VPN!
Ne znaju dal sam ja, ali napise mi VPN is not allowed xD I odma kick.
Sad dal je to neki sajt ili program, ne znam.
Inace na serverima niko ne koristi VPN pa me zato uvek otkriju, posto moja ip-adressa je na crnoj listi xD
Da li postoji neki nacin da sakrijem VPN da ne mogu da znaju da imam VPN?
Trenutno koristim: CyberGhost 8. Uzeo da ga isprobam...Pre njega sam koristio PIA i Nord...
E sad ima tu mnogo podesavanja u VPN-u
Ali ja pola tih stvari ne znam cemu su namenjene...Mozda bas postoji nesto za skrivanje VPN-a?

Ako sam okacio post na pogresno mesto, izvinjavam se!

Zavisi od igre i servera. Prvo, možda moraš da obrišeš keš tvog sistema ako ga ima... drugo verovatno postoje neka imena na serveru koja se koriste... treće ne verujem da imaš statičku adresu. Tj. i tvoja IP adresa se menja... Probaj da samo restartuješ ruter,,, dobićeš drugu IP adresu, ali opet ta adresa biće iz Srbije. Jednom si na primer iz Vranja, drugi put iz Kragujevca, itd...

A vrlo je moguće da se ne dozvoljava jednosttavno korišćenje VPN, jer DA, to se uvek vidi, da li je neko iza VPN. Možda je rešenje da zakupiš neku statičku adresdu, koja je po defaultu strana... Ali ne znam gde to ima i dal se isplati.

Navedi igru i server, da i mi testiramo nase vpn. Ovako pricamo u prazno...

VPN-ovi su veoma losi sto se tice bypassovanja Anti-VPN plugina na servere ili checkove.

Vecina VPN provajdera ima odredjeni pool ip adresa koje dodeljuju njihovim korisnicima[customerima] npr ako se 2 ili 5 korisnika poveze na isti grad/server onda dobijaju istu ip adresu. Samim tim ako jedan od tih 5 korisnika uradi nesto lose kao sto je dobijanje blackliste sa nekog sajta, ako se pogodi da bas koristite isti sajt, npr Instagram, a neko je koristio tu IP adresu za botovanje poruka i slicno i ugasili su mu naloge, onda ce instagram misleti da si i ti deo te mreze botova, i onda moze doci do toga da ti usage nalog dajem primer.
Prednost koju korisnici imaju sa koriscenjem iste ip adrese je ta da je veoma teze da ih/te neko targetuje i prati i pokusa da identifikuje unikatnog korisnika[tebe ili nekog drugog] zato jer se podaci mesaju sa mnogo drugih korisnika i onda je prosto nemoguce skoro... Ali byproduct toga sto dodeljuju istu IP adresu na vise korisnika je da obicno izlazi captcha i slicne gluposti. To je jedan od pro i conova koriscenje VPN-a.

Ako zelis da bypassujes VPN zastitu i slicne gluposti.
Ostaje ti opcija kupovine Residential, 4g ili 5g proksija.
Znaci po kvaliteti ide ovako.
Public/Free proxies>VPN>Datacenter proxies>Residential proxies>4g>5g
Ljudi koriste jedno ime kako bi opisali taj jedan sektor a to je Residential, 4G i 5G proxies zovu "Residential proxies"

A ako se pitas kako se dobijaju ti proksiji je tako sto ljudi prodaju svoj internet biznisima kao sto je HoneyGain(Verovatno su mnogo ljudi culi za to) i drugi ostali.

Zatim onda kasnije taj HoneyGain prodaje te proksije ljudima kojima treba, a dosta njih kupuje odatle proksije i onda pre-prodaje, ovo je samo ukratko, ima jos par stvari/detalja ali to nije bitno sad.
Inace ne uzimaj ove cene zdravo za gotovo, ali ovo je iz onoga sto sam ja video kada sam trazio, cene se krecu od 2$ do 15$ po jednom gigabajtu za Residential. Datacenter se krecu oko 0.10$ do 0.45$/GB. 4G i 5G su dve najskuplje opcije i one kostaju od 15-40$ po GB, od 40$ do 150$ za 30d rentovanje. 5G su skuplje zbog ociglednih razloga.

Za bilo koju igricu bilo koji residential proxy ce da ti zavrsi posao, pogotovu ako je u vezi zaobilazenje ip-banova(Koji nisu uopste efikasni i nanesu vise stete na dugim stazama).
Imas softvere kao npr proxifier pa sa tim mozes da koristis proxy samo za taj jedan program, kako ne bi trosio megabajte na druge stvari za koje ti nije potreban proxy. A sto se tice foruma i ako zelis da se edukujes vise o tome imas dosta toga, samo guglaj, jedan od OK foruma je BlackHatWorld i imas subforum gde imas razne proxy provajdere kao i proxy-discussion ako zelis da se informises.

PS: Takodje imas i VPN-ove koji ti daju opciju da rentujes residential ip adrese i to je isto ok opcija. Tipa Mysterium VPN. Za ostalo moras sam malo da trazis.. Nece biti svi biseri na posluzavniku danas.

Poslednja izmena:
Vrh Dno