Šta je novo?

Pomoc u vezi pojacala

ipin

Čuven
Učlanjen(a)
31.08.2001
Poena
619
Skoro sam postovao na forumu u vezi Dynaudio Audience 42 zvucnika. Problem je jos samo izabrati dobro pojacalo. Konacno sam od prijatelja saznao oznaku pojacala (trebalo bi da je)Pioneer A449. Da li neko ima iskustva sa ovim pojacalom? Da li da uzmem njega ili neko mozda ima bolje resenje?
CD plejer koji posedujem je Technics SLPG 490. Znam da i nije bas neka kombinacija za uparivanje ali svaka pomoc je dobro dosla!

ipin je napisao(la):
Skoro sam postovao na forumu u vezi Dynaudio Audience 42 zvucnika. Problem je jos samo izabrati dobro pojacalo. Konacno sam od prijatelja saznao oznaku pojacala (trebalo bi da je)Pioneer A449. Da li neko ima iskustva sa ovim pojacalom? Da li da uzmem njega ili neko mozda ima bolje resenje?
CD plejer koji posedujem je Technics SLPG 490. Znam da i nije bas neka kombinacija za uparivanje ali svaka pomoc je dobro dosla!

Ako vec hoces Pioneer iz te klase, pojuri jedan stariji model (nije mnogo mator) A400X.
Zatim, odlican je NAD 304.

Re: Re: Pomoc u vezi pojacala

notax je napisao(la):
Ako vec hoces Pioneer iz te klase, pojuri jedan stariji model (nije mnogo mator) A400X.
Zatim, odlican je NAD 304.

Po kojoj ceni mogu kupiti NAD 304? Gde , sta , kako i sl.?

Re: Re: Re: Pomoc u vezi pojacala

ipin je napisao(la):

Ja sam ti samo predlozio modele, a ti is iskopaj.
Pogledaj po oglasima : Halo oglasi, Novosti Oglasi etc.
Problem je sto neces tako brzo naci tacno odredjeni model, pa je bolje da s tobom oglase pogleda neko ko se razume u uredjaje i predlozi ti koji bi dosli u obzir od onih kojih ima u ponudi.

Re: Re: Re: Pomoc u vezi pojacala

ipin je napisao(la):

Ako volis matorce :) onda ti mogu samo preporuciti NAD 3020, vrlo mator, vrlo dobar !
A mogao bi ga naci za nekih 75-100E

Re: Re: Re: Re: Pomoc u vezi pojacala

Golden je napisao(la):
Ako volis matorce :) onda ti mogu samo preporuciti NAD 3020, vrlo mator, vrlo dobar !
A mogao bi ga naci za nekih 75-100E

Previse matoro, a nije toliko jak model da bi mu toliko potrajali kondenzatori. Vrlo izvesno bi morao da ih menja na oba kanala, sto mu dodje oko35-40 Eura. Negde 12-14 godina star model.

Re: Re: Re: Re: Re: Pomoc u vezi pojacala

notax je napisao(la):
Previse matoro, a nije toliko jak model da bi mu toliko potrajali kondenzatori. Vrlo izvesno bi morao da ih menja na oba kanala, sto mu dodje oko35-40 Eura. Negde 12-14 godina star model.

Da tako nekako. Ima 28W njegovih sto se meri sa mojim bivsim pojacalom od 50W, a kondezatori mi jos traju i mislim da je to taj zvuk, neznam kako cu primetiti da otkazuju ? Inace moje Nad je iz `78 :) i odlicno ispuni 25kv sa Mission 702.
Mislim da je to best pojacalo za te novce (ko nemisli vise da da)

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pomoc u vezi pojacala

Golden je napisao(la):
Da tako nekako. Ima 28W njegovih sto se meri sa mojim bivsim pojacalom od 50W, a kondezatori mi jos traju i mislim da je to taj zvuk, neznam kako cu primetiti da otkazuju ? Inace moje Nad je iz `78 :) i odlicno ispuni 25kv sa Mission 702.

Kada zvuk postaje mutniji, zatvoren etc. na srednjim i visokim, to je znak da se prazne kondenzatori.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pomoc u vezi pojacala

notax je napisao(la):
Kada zvuk postaje mutniji, zatvoren etc. na srednjim i visokim, to je znak da se prazne kondenzatori.
Dobro je, toga nema :)
Neznam, oko susenja kondezatora, nisam jos imao priliku da vidim, ali malo mi je sasavo. Pa ako su ovi na Nad-u izdrzali toliko kako znati gde je granica, da li to dolazi odjednom ili postepeno ?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pomoc u vezi pojacala

Golden je napisao(la):
Dobro je, toga nema :)
Neznam, oko susenja kondezatora, nisam jos imao priliku da vidim, ali malo mi je sasavo. Pa ako su ovi na Nad-u izdrzali toliko kako znati gde je granica, da li to dolazi odjednom ili postepeno ?

Ne bas naglo-naglo, ali ipak samo naglo. :D:D
Nekoliko dana ili sedmica i zvuk se zbrljavi, ali ne mora na oba kanala,
mom drugaru na NAD 302 se to desilo na jednom kanalu.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pomoc u vezi pojacala

Golden je napisao(la):

Ma to je najbolje pojacalo do 300DM, samo sto je mnoooooogo ruzno :D.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pomoc u vezi pojacala

Misko je napisao(la):
Ma to je najbolje pojacalo do 300DM, samo sto je mnoooooogo ruzno :D.

Da nije bas mnogo lepo :) ali zato zvuk rastura, jedva da stignem nesto da uradim od silnog ometanja koliko je dobro !

Vrh Dno