Šta je novo?

Pomoc u vezi kupovine!!!

Bla

Čuven
Učlanjen(a)
03.04.2003
Poena
604
Pre neki dan mi je crko stari komp, izgleda da je samo napajanje, nisam stigao da proverim, nego,
ja sam odlucio da je vreme da ionako kupim novi...
Znaci zanima me sta je po vasem mishljenju najbolje da se pazari za oko 250- 300 evra.Treba mi ploca, procesor i graficka...Od procesora Barton bih sigurno kupovao, plocu n-force, grafika neki radeon...i to je to...Inace imam jedan modul 256 ddr na 333...Mislim da bi to pravilo probleme kod n-force ploca...Da li bih trebao da kupujem jos ddr-a i koliko....
Inace kompijuter koristim za igre, muziku, filmove, znaci nista ozbiljno tipa neke zahtevne aplikacije i tako to
To je to ... a sada bih voleo da cujem vase predloge....

Unapred Hvala!!!

Ako uzimas bartona za te pare mozes da nadjes 2500+, abit nf7 plocu, i radeona 9600pro GA, a ako bi hteo i memoriju onda razmisli o varijanti koju Sasa preporucuje - Abit kd7a, xp 2400+, opet radeon 9600p i jos 256 ddr400. I ja bih jos zamenio tu ddr333 za 400 uz malu doplatu

Pogledaj rubriku "Hot Hardware"

Bla je napisao(la):
...Inace imam jedan modul 256 ddr na 333...Mislim da bi to pravilo probleme kod n-force ploca...
Unapred Hvala!!!

o cemu se ovde radi? Zasto bi nforce pravio problema, i kako ja kod sebe da vidim na koliko mhz je ddr memorija - pise na modulu ili? Koja memorija je onda potrebna?

DDR333 MHz i nForce2 problemi :confused: :confused: :confused:
Ljudi na cemu ste , izgleda da je mnogo jako :mrgreen:
BTW ako zelis da znas koja ti je memorija pogledaj na stickerima na njoj,
procitaj oznaku na cipu da li pise nesto tipa tc-5 , TC-6 ili samo -7.5 npr
u oznaci na cipu ...... ili jednostavno u biosu ako imas opciju stavi
memory clock na AUTO i na prvom post screen-u citaj sta kaze (opet ako
imas tu opciju na ploci).

Memorija od 5ns je DDR400 ili pc3200
Memorija od 6ns je DDR333 ili pc2700
Memorija od 7.5ns je DDR266 ili pc2100

Preporuka za kupovinu je sledeca

Za manje para