Šta je novo?

Pomoc u vezi kabla za napajanje

coldman

Slavan
Učlanjen(a)
18.12.2008
Poena
330
Kupih malopre PC Power&Cooling Silencer 750W i sav onako hepi otvorih kutiju i poceh da ceprkam da vidim sta ima. Na svo moje iznenadjenje vidim ovo:

uzas0212.jpg

Dakle u pitanju je kabal za trofaznu struju ili se meni cini :d
Kako da ja sad prikljucim ovo na obicnu uticnicu? Znam da mi treba neki adapter ali kakav, koliko to kosta, gde da kupim?
Jel postoji nekakav kabal koji bi menjao ovaj koji sam ja dobio?

Poslednja izmena:
Cini ti se, to je prikljucak za monofaznu struju, ali po engleskom standardu. Vrati to i trazi da ti daju sa normalnim utikacem. Ti mozes sigurno da nades adapter u elektro radnjama, sigurno nije ni skup, ali je firma koja prodaje duzna da obezbedi verziju sa utikacem koji se koristi kod nas.

Sutra cu onima u Gigatronu da slistim sve po spisku.
Bogme sad sam ga probao da vidim samo jel pasuje trofaznoj uticnici i da- pasuje :(

Da, to je i obelezeno na utikacu. Znam da je uzemljenje.

Pa sto onda pitas jel to kabel za trofaznu struju :)

Ja bih to vratio u radnju i trazio da mi zamene. Dosta si para dao za to napajanje, sto bi ti bilo sta budzio, neka ti daju napajanje sa odgovarajucim kablom tj. viljuskom.

Ne rekoh ti, ako imas kabel od nekog drugog napajanja, slobodno ga iskoristi.

Kada sam ortaku uzimao neke delove za komp. videh da i OCZ StealthXStream od 500W dolazi sa takvim prikljucom. Sad ne znam da li svaki StealthXStream ima isti u kutiji (konkretno model od 500W). Srecom imao sam kuci normalan kabl koji sam stavio mada ne naleze do kraja nesto..labav je mnogo ali, drzi se. Duza je plastikica koja ulazi u napajanje nego kod obicnog prikljucka ( iako je taj deo isti ).

Poslednja izmena:
Pazi druže labav kontakt može da izazove jako grejanje na kontaktu , budi oprezan i nađi kabal koji bolje naleže .

Nije to toliko lose, labav - moze se mrdati gore-dole u odredjenoj meri. Usao je do kraja koliko je mogao (unutra, kontakti na prikljucku su kraci nego obicno, nemaju tu punu duzinu).
Uglavnom, theo sam da kazem da u tom mom slucaju na samom napajanju je malo drugaciji taj deo. Tako da i kada se uzme normalan kabl on ne udje bas tip-top.

Poslednja izmena:
Imam ja od mog sadasnjeg napajanja kabal ali sutra zovem i trazim il da vracaju pare il da mi daju normalan kabal. Takodje, negde sam procitao da P&C i Corsair prave posebne kablove za svoje naponske jedinice.

Imam ja od mog sadasnjeg napajanja kabal ali sutra zovem i trazim il da vracaju pare il da mi daju normalan kabal. Takodje, negde sam procitao da P&C i Corsair prave posebne kablove za svoje naponske jedinice.

Ma daj druže, ne diži toliku frku, nemaš potrebe da se svadjaš sa njima, mogu samo da ti uvale neki kabl koji neće dobro pasovati, sa kojim možeš da imaš gomilu problema. Možda ti je i najjednostavnije rešenje da kupiš adapter koji košta oko 200 din i da poštediš sebe glavobolje i muke sa nesposobnjakovićima iz Giga_shita:wave:

Poslednja izmena:
Snasao sam se nekako ali imam druge muke. Morace izgleda novi RAM, ovaj me unistava.

I kakav je prvi utisak o Silenceru? Cuje se/ne cuje se?

Perfektan. Mozda nesto minimalno ali i to kada se priblizim da oslusnem jer od GPU 'cu da ogluvim :d
Ne mogu da ga vidim pod vecim opterecenjem jer sam malopre OC-ovao komp ali mi je memorija izgleda slaba za taj pojam. Samo sto sam zakacio eksterni HDD komp se "zamrznuo".
Ali sto se tice napajanja, ne kajem se, vredi svaki dinar. I ne, nije crveno :d

Kada sam ortaku uzimao neke delove za komp. videh da i OCZ StealthXStream od 500W dolazi sa takvim prikljucom. Sad ne znam da li svaki StealthXStream ima isti u kutiji (konkretno model od 500W). Srecom imao sam kuci normalan kabl koji sam stavio mada ne naleze do kraja nesto..labav je mnogo ali, drzi se. Duza je plastikica koja ulazi u napajanje nego kod obicnog prikljucka ( iako je taj deo isti ).

OCZ SxS 500w koje sam ja gledao imali su regularan kabl.

Koliko si platio ,cena?

Uzeo sam u Gigatronu za 11870. A pre samo nedelju dana je bio 11500 :p
Svi su izgleda dobili koji su kupovali Silencer-a kabal kao i ja :d
Jos nisam video koliko kosta adapter ali mislim da je nesto sitno.

Kakav bezobrazluk. Otvoris se ~125 evra za napajanje, i ne dobijes u paketu normalan kabl. Pa mogli su barem da stave adapter, da ne mora kupac da se cima i juri adaptere po gradu, ili da dokupljuje kabl sa standardnom uticnicom. Kao da ta kabl kosta 50€, pa da uvoznik/prodavac nije mogao da ga zameni u paketu.

ja sam pre par nedelja montirao OCZ ~700W i u kutiji su bila oba naponska kabla...

Posle cu da odem pa cu da vidim koliko bas kosta taj adapter.

ma okaci poruku da ti to treba, neko ce ti sigurno dati! Gomila ljudi dovlaci tehniku sa strane koja se isporucuje sa tim adapretima, a ovde ih niko ne koristi!

Tesko za adapter

Posle cu da odem pa cu da vidim koliko bas kosta taj adapter.

Malo ga je teze pronaci, a uz to kosta vise nego bilo koji kvalitetniji naponski kabl. Tako da, ako toliko kosta napajanje, mogao je uvoznik da zameni kablove. Trosak bi i tako bio manji od 1e.

Kosta 165 dinara :p 500 je neki koji moze i u drugim zemljama, ono kao TRAVEL ADAPTER :D
Nema ga sada u prodavnici ali sutra uzimam pa ce da vidimo sta je i kako je, ako iam frke, neko ce da bude obesen kablom :p

Perfektan. Mozda nesto minimalno ali i to kada se priblizim da oslusnem jer od GPU 'cu da ogluvim :d
Ne mogu da ga vidim pod vecim opterecenjem jer sam malopre OC-ovao komp ali mi je memorija izgleda slaba za taj pojam. Samo sto sam zakacio eksterni HDD komp se "zamrznuo".
Ali sto se tice napajanja, ne kajem se, vredi svaki dinar. I ne, nije crveno :d

offtopic
Utisaj graficku, tj. manji kuler.
Koja je poenta tihog napajanja, kad se njegova tihoca :d ni ne cuje :p.

Sve sto ti treba je 2-pin To Molex adapter, prikacis na graficku i na molex od napajanja (na 5V) i to je to.

Imam ja jedan komad (znaci ne moraju zice da se seku/spajaju), dacu ti za dz. Mali kuler se sada ne cuje, tj. nije bucniji od veceg.
Jedina fora (a uvek ima neka fora :D), je sto je prednja strana plastike molexa tako namestena, da mora crvena zica ovog adaptera da ide na zutu zicu molexa od napajanja.
Al ima leka i za to :D.
Evo slike, bukvalno samo treba malo da se skalpelom isece plastika (da bi se moglo spojiti na molex napajanja obrnuto od projektovanog (tako da ide crvena na crvenu, crna na crnu)), posao od 2 minuta, i vise neces slusati onu grozotu :smash:.

Znaci, treba da izvadis mali dvopinski prikljucak manjeg ventilatora iz prikljucka na PCB-u graficke, njega da spojis sa ovim dvopinskim adapterom (C-C, Cr-Cr), pa taj dvopinski adapter na molex (isto C-C, Cr-Cr).

Ako te zanima...

Poslednja izmena:
Ma ok znam za to, ali hvala :)
Nemam trenutno vremena da se baktjem oko toga pa cu cim zavrsim neki poslic da sredim i to.

Bogami, ja onu buku nisam mogao trpeti ni pola dana.
Kupio 2 Noctue (jednu utisao sa ULNA adapterom), drzim stalno utisan kuler procesora (preko speedfana), hard se ne cuje mnogo, evo i napajanje sam promenio (prethodni TT je bio osetno bucan), i kupim ovu graficku, sa nikad glasnijim kulerom :D, morao sam ga utisati...

'fala, obraticu ti se kada budem namestao ako mi nesto ne bude jasno. Za to ne brini :p
Ja sam navikao na buku. Samo se iskljucim iz svega toga pa mi je extra :d

Nazad
Vrh Dno