Šta je novo?

Pomoc u vezi izbora SSD diska

stegula

Cenjen
Učlanjen(a)
25.08.2011
Poena
159
Imam ovu plocu i zanima me koji ssd do 15k dindzi (sto blize 10k, to bolje, znaci neki bestbuy izmedju 10 i 15k) bi mi bilo najbolje da uzmem, nije mi bitno gde kupujem, samo da imam garanciju i da je u Beogradu.:d
Inace racunar koristim uglavnom za igde, tu i tamo fotosop i dreamweaver i to bi bilo to. Takodje me zanima da li ce to sto mi je igra instalirana na ssd-u povecati performanse prilikom igranja.....?
Hvala unapred!

Poslednja izmena:
Sad gledam uporedne testove između Crucial i Samsunga. Oba diska su dobra, u odnosu na sve druge, ali ovaj Samsung je ubica. Ne treba razmišljati ni o jednom drugom

Nema tu neke razlike između istih, 4K je na strani M4, 512K i sekvencijalni na strani 830, zavisno od tipa testa koji puštaš pobediće jedan ili drugi.

U realnom radu ne verujem da bi iko osetio neku razliku između ta dva, tako da između njih određuje samo cena, koji lakše možeš da nabaviš.

Eventualno specifične potrebe (kod nas mislim da su M4 svi uvoženi bili od 9mm, a 830 su 7mm + adapter za 9mm), pa ako ti treba za laptop koji prima 7mm diskove, onda i nije neki izbor.

Inače imam u 4 računara imam 830cu, M4, Intel 320 i KHX 3K. Voleo bih da vidim, da li bi neko na slepo, bez benchova, kaže koji je u kom računaru :)

A tema je više za rubliku Šta da kupim?

Poslednja izmena:
Ni na jednom ni na dugom nemaš plavih ekrana i sl. Preporučljivo na oba da staviš poslednji FW, mada 830-ca najverovatnije ga već ima na sebi.

Pošto imaš intel mašinu, instaliraj najnovije Intel RST drajvere (mislim da je poslednja verzija 11.2).

Po instalaciji jedino isključi LPM (preporučljivo koji god SSD da koristiš jer LPM zna da pravi problem):

http://www.overclock.net/t/1078344/how-to-disable-lpm

I prelistaj malo teme ovde, sve je već 100x pominjano, a videćeš i druge korisne stvari.

Koliko ja vidim, najjeftinije kod nas za I330 120GB je oko 12.000 (radnja na A), a za S830 128GB je 14.200 (radnja na E), tako da je razlika 2200 dinara.

Ako uzmeš u obzir da je razlika u veličini u korist 830-ce, razlika uzimajući u obzir veličinu bi bila malo više od 1000 dinara.

Lično bih išao na 830 jer kod nje nema opadanja performansi sa vremenom, kao kod SF diskova, ali ni 330-ca nije loš disk, jednostavno je po meni 830 bolji.

I jedan i drugi važe za jako pouzdane, tako da tu nemaš problema

Nazad
Vrh Dno