Šta je novo?

Pomoc u pronalazenju posla

Nije posao rizican - nego je preveliki zalogaj otvoriti firmu i onda raditi sa 10% zaradom.
Ako pogledas da je u nekoj pekari taj faktor 100% (ako ne i vise) ti sam izracunaj da li je isplativo raditi ?!?

A kad dodje kupac da kupi od tebe racunar i izvadi 600 evra - u glavi znam da misli kako se prodavac ugradio bar 100 bodova na tu cenu :) Zalosno ....

Odma da napomenem da je ovo moje licno misljenje i da se nedize velika frka oko toga. Kontra na moje misljenje da ali skretanje sa temeto ne.
Mislim da otvaranje servisa i nije toliko veliki zalogaj i rizican posao. Vise je pitanje kako ces ti taj posao da uradis. Znam masu servisa u bg-u (nebih da imenujem) koji bolje da ne rade nego sto rade na ovakv nacin. Bilo je reci o tome pre nekih par nedelja o stanju naseg trzista i nacina rada. Neljubazni prodavci, ne obrazovani, serviseri sa zavrsenim kursem koji misle ako znaju da instaliraju win, drajvere i neki softwer da su popili svu pamet ovog sveta jer im to u 90% slucajeva treba a onih 10% to ce da se snadju. A sto se tice para mislim da mozes da zaradis garant 200-300e mesecno ako imas svoj servis a to mislim da je bolje od 8k dindzi ili cak bolje i od toga da radis kao serviser za nekog za iste te pare jer jeste da je cim al bar radis za sebe i posteno. Mada opet masa ljudi se polakomi na kesh pa vidi da ako zezne nekog tu i tamo eto njemu jos 100-150e. Licno sam sto bi se reklo free shooter sad. Radim totalno drugi posao servisiranje mi je hobi. Ali da kazem "zivim" na ljudima kojima servisiram kompove iz prostog razloga sto nikog nisam *****ao. Potrosim vremena malo vise objasnim lepo sta kako da ljudi razumeju posle ide preporuka ... ma znate svi kako to ide. Isto ti je i sa servisom.
Znaci da zakljucim. Nije tesko otvoriti servis pitanje je samo kako ces da radis taj posao. ;)

s' postovanjem JA :smoke:

Zaboravio si koliki su mesecni troskovi ako otvoris servis ? Minimalno 400e (zakup prostora, knjigovodja, porez, doprinosi, telefoni, gorivo itd.) Tako da po tvojoj racunici treba da zaradi minimalno 600-700e da mu ostane cisto 200-300e, ne kazem da je nemoguce, ali nije ni lako.

Naravno da nisam zaboravio na sve to i daleko od toga da je lako. Ali svako preduzece mora prvih 2 meseca (ili vise u zavisnosti od velicine) da posluje negativno dok se malo ne razradi. Ali posle toga ukoliko se posao obavalja korektno ..... (zna se nasta mislim da se ne ponavljam) tih 600-700e mislim da ne predstavlja problem.

p.s. mislim da mu netreba bas 400e za troskove. Ja racunam mozda 300e a tih 100e razlike i nije malo.

s' postovanjem JA :smoke:

OFF Pitanjce: PCCentar trazi radnike u MP objektima,jel zna neko kakva je kinta,jel se radi nedeljom,jel cimaju za brijanje,kakva je ekipa,i tako to,posto b voleo da nadjem nesto bolje (ako je PCcentar bolje).

milsim da je infostud pravo mesto za softverase- konstantno ima po 5-6 ponuda za posao

Vrh Dno