Šta je novo?

Pomoc u izboru slushki...

The Lyricist

Slavan
Učlanjen(a)
23.05.2005
Poena
375
Moja oprema  
Laptop
MacBook M1 Air
Mobilni telefon
iPhone 12 mini
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Valjda ubodoh mesto de da turim temu... o_O

Elem, vas sacuvah za kraj...
Razmisljah i trazih, i sad je kao izbor spao na: ovo ili ovo...

Sta vi preporucujete?
(ono, dodajte nesto ako hocete, mada mislim da videh vecinu stvari ponude kod nas...)

i pleaseeeee bez postova tipa "sta ce ti to" "zasto toliko para" itd...

Meni sennheiser deluju kao bolja opcija, obe varijante su vrh, ali kazem malu prednost bih dao drugoj opciji...

Koliko para uopshte koshtaju? Mrzi me da jurim po cenovnicima:D

uh, ove Sennheiser su dobile bednih 2,5 poena na www.headphone.com
pogledaj Sennheiser HD 555. jesu malo skuplje, ali mnogo bolje.
ove Koss ne znam kakve su.
ja koristim Koss Portapro i mogu da kažem samo jedno: sluške razvaljuju!

Najbolje da cujes kako koje zvuce.Najbolje slusalice za tebe su one koje tebi najvise odgovaraju!

Poslednja izmena:
Према ценама у 4Audio ценовнику, HD485, или HD555 ако разлика у цени није проблем. А овде цене делују повољније :D. Подразумева се да одеш и пробаш слушалице, уколико је могуће.

Poslednja izmena:
Pa u 4audiu su HD555 valjda preko 10 soma, a ja nisam siguran da bas toliko mogu da se "otvorim"...

A gde je ono sa linka? o_O
(ne snalazim se bas najbolje po bg-u... heh... :d)

Sennhiser HD 485 do 100 eura ( mozda cak i 465 ), preko 100 eura serija 6 od Senn-a i samo i 595 :smash:

Poslednja izmena:
"Stace ti to je?" veoma dobro pitanje isto kao i "Sta ces da slusas?" tesko je pomoci kad kazes samo "Pomozite". A i biras izmedju dve vrste sluski otvorenih [open air] (515) i zatvorenih [sealed] Koss
Obe varijante su veoma zahtevne po pitanju snage pa ako oces da ih teras preko player-a ne bi li se kurcio po kraju slaba vajda od njih. Sa druge strane ako ces ih terati preko nekog headamp-a onda nije lose mada ima boljih stvari. Ako nisi pogledao pogledaj Audio Techica i Beyer slusalice (kazes da si preturio vecinu ponude kod nas pa predpostavljam da znas gde ih ima), zaista nemam pojma cene tako da ti ne mogu reci kako se koje odnose u cenovnom rangu. Ja imam AT model 40fs i prezadovoljan sam probao ih jednom na krstenom pojacalcu bile malo skuplje od Senn-a ali su mnogo lepse zvucale

Poslednja izmena:
Uzmi Sennheiser HD215 ja ih imam i sviraju fenomenalno.Naravno ako ih slusas preko pojacala ovo je greh stavljati na komp.Cena 90eura u 4audio ali pogledaj i Technomax mozda su tamo jeftinije

Uzmi Sennheiser HD215 ja ih imam i sviraju fenomenalno.Naravno ako ih slusas preko pojacala ovo je greh stavljati na komp.Cena 90eura u 4audio ali pogledaj i Technomax mozda su tamo jeftinije

Pa tema je u sekciji Hi Fi ... pretpostavljam da nije za PC ??

Ako cemo po nekom nepisanom pravilu, bilo koje audofilske sluske bi bilo greh kaciti na PC. :smoke: :-devil-:

Poslednja izmena:
Ako cemo po nekom nepisanom pravilu, bilo koje audofilske sluske bi bilo greh kaciti na PC. :smoke: :-devil-:

Zavisi od Muzicke i od Pojacala ... ja recimo imam pojacalo ;) i kad kazete greh ispada kao da je razlika nebo i zemlja ... a nije ... nema tolike razlike.. . a i kad ima ona je subjektivna ... uglavnom usko vezana za sujetu ;)

Poslednja izmena:

Na M-Audio Audiophile 2496 se bolji zvuk pravi nego na bilo kojoj muzichkoj liniji, a mogu samo da zamislim kakav bi tek zvuk bio na nekoj Delti ;)
Ali integrusha + dobre slushke ne vredi.

Na M-Audio Audiophile 2496 se bolji zvuk pravi nego na bilo kojoj muzichkoj liniji, a mogu samo da zamislim kakav bi tek zvuk bio na nekoj Delti ;)
Ali integrusha + dobre slushke ne vredi.

U pravu si ako pod muzickom linijom podrazumevas all-in-one sisteme ali ako su u pitanju komponente to je vec druga prica.

U pravu si ako pod muzickom linijom podrazumevas all-in-one sisteme ali ako su u pitanju komponente to je vec druga prica.

Naravno da mislim na all-in-one, kakve sam perverzne komponente vidjao, tipa Sony samo pojachalo 500+e, pa zvuchnici u koje mozesh kola da uterash 1000+e i sl. :D To nema shanse da jedna pci kartica ikada dostigne sa kakvim god zvuchnicima.

Eeee nisi ti video kakve perverzije postoje!Te komponente koje spominjes spadaju u pocetnicki nivo hi-fi sveta.Poseti nas hi-fi forum ako te zanimaju takve stvari

Zavisi od Muzicke i od Pojacala ... ja recimo imam pojacalo ;) i kad kazete greh ispada kao da je razlika nebo i zemlja ... a nije ... nema tolike razlike.. . a i kad ima ona je subjektivna ... uglavnom usko vezana za sujetu ;)

Imao sam prilike da slusam neke studijske sluske (ne preterano skupe) preko direktnog izlaza Denon 3560 CD-Playera i preko Sparrow Preampa za slusalice (1k5 eu) i razlika je bila ogromna, a taj Denon je u svoje vreme kostao oko 5k maraka.
Naravno da taj preamp nije za obicne smrtnike i nije za to ni namenjen, samo hocu da kazem da cak i kod sluski postoje i perverzni preampi i naravno skupe sluske (pogledati Grado ;-)).

gledaj ... poredis sisteme koji kostaju neuporedivo vise ... sistemi od par hiljada eura i nisu za raspravu u ovom tredu ;)

Na kraju krajeva i medju njima postoji osetna razlika, nije isto slusati yamahu i ... mada sam sad zabrazdio u temu u kojoj nisam strucan, uglavnom iznosim neko svoje malo iskustvo.
Mada je i to malo veliko za prosecnog comp korisnika koji nikad nije poslusao AKG ili SENN ... govorim o opremi koja moze kod nas da se nabavi .. ne znam za GRADO ...

Poslednja izmena:
Ma svestan sam ja toga da je to veoma nerealna cifra, samo sam hteo reci da stavrno postoje razlike i da jesu subjektivne, ali ipak i u audio tehnici postoji odredjena doza objektivnosti ;)

Nazad
Vrh Dno