Šta je novo?

Pomoc...Toshiba Recovery Disc

snatch019

Slavan
Učlanjen(a)
15.09.2007
Poena
320
Pozdrav, imam jedno pitanje za one koji su mozda imali iskustva sa recovery disc-om...Imam Toshiba Satellite A300 sa Vista Home Premium OS pa me interesuje da li cu nakon recovery operacije izgubiti podatke sa celog harda ili samo one podatke na kojoj se nalazi operativni sistem??? Ja sam pokrenuo recovery wizard ali nemam onu stvar da kliknem na poslednje next jer me upozorava da ce svi podaci biti izbrisani, a pritom nigde ne pise o kojoj je particiji rec...i sta bi se desilo ako zabatalim tu recovery varijantu vec ubacim WIN7 instalaciju, formatiram C: i instaliram taze WIN7, sta biva sa driverima dalje, da li ce sve biti ok ili cu nesto zabrljati???

Prema ovome:

http://aps2.toshiba-tro.de/kb0/HTD7C02140000R01.htm

zavisi od opcije koje odabereš. U jednom slučaju će formatirati samo particiju C a u drugom celi disk. Prouči pažljivo.

Što se 7 tiče verovatno ćeš je moći instalirati bez problema a drajvere ćeš morati da skineš za zvanične strane za tvoj model npr ovde:

http://bl.computers.toshiba-europe.com/innovation/download_drivers_bios.jsp?LNG=32&service=BL

Jeste sve lepo objasnjeno u onome sto si mi poslao ali meni na ovom modelu Toshibe ne izbacuje isto, cak sta vise mi i ne nudi nikakve opcije, kad zavrsi ucitavanje sa recovery diska izbaci prozorce u kome me pita da li zelim da pokrenem recovery i kada kliknem OK izbaci novi prozor u kome pise "WARNING: Your hard disk will be completly eresed. Do you really want to continue?" i kao opcije imam OK i Cancel

Pa onda gledano prema onog tumačenju briše sve particije dakle i d

Da potvrdim, posle recovery na Toshiba Satellite BRISU se SVE particije na disku.

Hvala na informacijama, do duse losim po mene ali nema veze...Izgleda da mi je trenutno ipak WIN7 nabolje resenje...

Meni je pre par godina koriscenjem Recovery Diska na A100 formatirao ceo hard i umesto tri particije koje sam imao napravio samo jednu particiju, kako je bilo stanje kada sam ga i kupio, sto je po meni i normalno jer je verovatno koristio prethodno napravljen image.

Ne bih ti predlagao nista novo jer si i sam rekao da je W7 najbolje resenje bez obzira sto ti je ta Vista bila legalna.;)

Nazad
Vrh Dno