Šta je novo?

Pomoc: Sta kupiti???

Rizmal

Čuven
Učlanjen(a)
21.01.2005
Poena
725
Moja oprema  
Ostale periferije
PS5 Dig + FanatecDD+
Laptop
McBook Pro 15
Tablet
Apple iPad Pro
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch 7
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Pomoc:DSta kupiti???

Devojka oce da kupi digitalac, e sad dugo nisam gledao o digitalnim aparatima jos od mog matorog Nikona L4,pa sad kad smo krenuli da gledamo tu su silne neke vrednosti i parametri koji me samo zbunjuju tipa velicina wide angle-a,iso vrednost,...ajd to sam nekako i ponesto skapirao i izbor je pao na 2 digitalca jedan je Canon A720IS a drugi je Canon IXUS 860IS.Sta bi preporucili da se uzme,naravno bitan je kvalitet slike(boje,ostrina,detalji,...)???
Hvala!!!

Koliko ja shvatih, ako zelis i manualne modove - izbor je A720, a ako ti je bitno samo da namestis auto i okines - ixus.

Ja bas sad jurim po temama da devojci uzmem aparat za more, i pored ova dva navedena izbor je ipak pa na Panasonic TZ3.

Hm TZ3 dosta ljudi hvali ali nasao sam sajt gde imas da uporedis slike jednu pored druge(tj modelvs model aparata) i taj TZ3 mi se cini ima losije slike i video po kvalitetu nego 720 ili ixus860 izmedju cijih slika razlika je u nijansama tj mrtva trka.

NAravno njoj vise treba point&shoot aparat,jer ne zeli da ako nekog navata na ulici na moru ili ako da kevi za rodendan ili sl npr koja je laik za tehniku da je uslika da taj mora da se drnda s manuelnim podesavanjima .A opet je interesuje da slika bude sto bolja kad vec daje pare da ih da za nesto to valja.E sad s 720 sam video d aljudi izvlace extra slike u manuelnom modu mada ni automatski nije uopste los,ali kao sto rekoh po kvalitetu slike cini mi se da je mrtva trka izmedju 720 i ixusa860.Zato je dilema velika :D mada u ceni je ixus860 skuplji ali vredi li 4-5k vise odvojiti za njega,i dal je skuplji zbog kompaktnossti i fensi stila(jer dosta digitalaca isti model druga boja razlika u ceni 2-3k dinara tj crni/srebrni model popularniji od istog modela u plavoj/rozoj/... boji i sl) ili i zbog bolje fotografije.:wall:

PS-Slatki stari fotoaparati nema iso ovoga wide onoga skljocnes pa sta bude BD

Poslednja izmena:
Ako za devojku kupujes, onda bolje IXUS. Ima sve sto joj je potrebno (ako nece da se bavi manuelnim podesavanjima) a i kompaktniji je, manji i "lepsi" (sto je devojkama bitno).

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Hm TZ3 dosta ljudi hvali ali nasao sam sajt gde imas da uporedis slike jednu pored druge(tj modelvs model aparata) i taj TZ3 mi se cini ima losije slike i video po kvalitetu nego 720 ili ixus860 izmedju cijih slika razlika je u nijansama tj mrtva trka.

NAravno njoj vise treba point&shoot aparat,jer ne zeli da ako nekog navata na ulici na moru ili ako da kevi za rodendan ili sl npr koja je laik za tehniku da je uslika da taj mora da se drnda s manuelnim podesavanjima .A opet je interesuje da slika bude sto bolja kad vec daje pare da ih da za nesto to valja.E sad s 720 sam video d aljudi izvlace extra slike u manuelnom modu mada ni automatski nije uopste los,ali kao sto rekoh po kvalitetu slike cini mi se da je mrtva trka izmedju 720 i ixusa860.Zato je dilema velika :D mada u ceni je ixus860 skuplji ali vredi li 4-5k vise odvojiti za njega,i dal je skuplji zbog kompaktnossti i fensi stila(jer dosta digitalaca isti model druga boja razlika u ceni 2-3k dinara tj crni/srebrni model popularniji od istog modela u plavoj/rozoj/... boji i sl) ili i zbog bolje fotografije.:wall:

PS-Slatki stari fotoaparati nema iso ovoga wide onoga skljocnes pa sta bude BD

Pa Tz3 i svi ostali panasonici imaju loshiju sliku od ekvivalentnih Canona, to nije nishta novo, Panasonic jednostavno ima ne tako dobre senzore :)

Ixus je uvek skuplji najvishe zbog kompaktnosti, i savrshen je za zene (to i jeste zenski/gay aparat :)).

Poslednja izmena:
Uzeo sam danas poslednji sivi TZ3 za 16999din u Tehnomarketu, utiske javljam posle mora! ;)

Devojka s eodlucila za Canon A720IS,blejali smo po netu i ustanovili da ima bolje slikice od ovog drugog,a sto se tice izgleda kaze da joj ne smeta:D

jel to onaj sto je malo izgreban odozgo? ;)

Nope, ni ja ni lepsa polovina nismo primetili nista nalik tome ,)

U svakom slucaju, aparatic se fino pokazao!
Valjda stignem ovih dana da okacim i koju slicicu na drugoj temi, tek smo stigli pa malo da se probere po par GB.

Nazad
Vrh Dno