Šta je novo?

Pomoc- sklapam novi komp

djumex

Slavan
Učlanjen(a)
15.01.2007
Poena
309
Poz svima

dokopao sam se nekih novaca....posteno sam ih zaradio :) pa sam odlucio da sklopim novi komp tj konfiguraciju....ovo sto je u potpisu ide u zasluzenu penziju (dobro me sluzio...slava mu)
Racunar koristim za rad u autocad-u iskljucivo.......gledanje filmova povremeno.....a bogami umem i da se poigram na njemu.....volim da isprobam ove novije pucacine i voznje...i to nikako da me prodje :-devil-:
znaci nesto sto ce me sluziti sledece 2 godine.....menjam komp otprilike svake 2god :crash: (nema nista lepse od potpuno nove masine)
dakle.....procesor (hint:Intel E6600 ili E6750)
maticna (nemam predstavu koja bi najbolje odgovarala ovim procesorima...i memorija isto.....s tim sto bih voleo da bude dobra i za eventualnu promenu procesora....posto vidim da se na CPU polju bas zahuktalo...ako ima takvo nesto...lupam)
graficka ( nesto u razumnim cenovnim granicama..oko 150e...navikao sam na nVidiu....)
monitor (samsung obavezno.....gledao sam wide varijante ali nemam nikakva iskustva sa njima help)
hard disk (uzeo bih 250gb....)
i kuciste i napajanje (u koje ce to sve lepo da stane i bude provetreno....kvalitetno napajanje je must.....ovaj poslednji chieftec me je izvanredno sluzio kvalitetna kutija i stabilno napajanje....zaista nisam imao nikakvih problema...posto vidim da je bilo nekih spaljivanja)

ako neko moze da pomogne....zahvaljujem mu puno.

Poslednja izmena:
Nisi stavio do koliko para!

MB: neki P35 cipset
RAM: Geil 2x1gb 800mhz ultra dual
VGA: 8600GTS za 160e
MON: neki 22" wide jer ce ti znaciti ako imas toolbar-ove sa strane
HDD: 320 WD AAKS jer mislim da je najbolji odnos cena/gb za 320 modele a za AAKS kazu da je tih :)
PSU: minimum LC 6550GP

planirao sam da potrosim oko 700 eventualno 800evra ne vise...
za monitor sam se odlucio.....graficka ce biti 8600GTS ....hard disk 320gb iz predloga...
kuciste i napajenje bih uzeo chieftec neki..?!????
ostaje mi samo ploca....i da se odlucim za prosecor izmedju ova dva....mala je razlika u ceni tako da ne znam koji je bolji...tj za koji da se odlucim....tu mi treba pomoc....
maticna hm....tu sam bas u mraku...p35 cipset a?.....ne razumem se uopste.......treba mi predlog za konkretan model....neko ko je probao pa da podeli isklustva....

pomoc pomoc pomoc

evo sklopih sam nesto......voleo :p bih kad bi neko prokomentarisao malo....dodao...oduzeo nesto....

INTEL E6750
ASUS P5K deluxe P35
GEIL 2x1gb pc2 8000 ddr2 1000 ultra dual chanel
WD 320AAKS caviar 320GB
ASUS EN8600GTS 256MB DDR3 128bit RAMDAC 400MHz
Chieftec LBX-02B-B-SL bez napajanja.....kapiram da 400W nije dovoljno....???
ovo je sve oko 850evra....
monitor ce morati da saceka....samsung 225BW....zaljubio sam se...ali ***....

Vrh Dno