Šta je novo?

Pomoc,racunar se gasi.

Učlanjen(a)
04.12.2010
Poena
275
Imam problem sa racunarom u poslednje vreme,poceo je da se gasi.
Igram na primer Pes 2012 3 sata , racunar radi odlicno,upalim Wargame european escalation i posle 10 minuta racunar se ugasi,upalim na ga na dugme i prilikom podizanja pita me da li da podigne windows normalon ili one druge opcije.
Od juce racunar je poceo da se gasi i kad gledam satelitsku tv,imam skystat hd 2 kartu u kucistu,SD kanali kad se gledaju sve radi normalno,kad se prebaci na neki HD kanal tu nastaje gasenje posle nekih pola sata kao na Wargame.
Sta moze biti problem? Konfiguracija je ova iz potpisa.
Hvala.

Ocisti racunar od prasine temeljno.
Napravi promaju u kucistu ugradnjom dodatnih ventilatora.
Ako si klokovao smanji malo taktove i voltazu

A na koji nacin proveravam temperaturu,procesor i grafiku?
Prasinu cu da ocistim,.
Nista nije klokovano,procesor je sa otkljucana 4 jezgra,tako je kupljen.

Evo 60 sekundi sa ovim coretemp programom,u pozadini mi radi Sky Sport HD

Kod:
http://www.youtube.com/watch?v=pBg-ZBVwOnI

Pa teško da mu "gori" na 60°C, naravo zavisi od toga koji je procesor u pitanju. :D Nego nešto su ti čudna očitavanja od procesorskog ventilatora. Da li siguran da ti se vent na procesoru vrti kako treba? Ako ti vent radi kako treba i stvarno se vrti na 5k obrtaja, kreni od promene paste na procesoru.

Poslednja izmena:
ako je hladnjak pun prašine može da rotira i na 10000rps biće vrelo pod tim ćebetom :p
Još ako je sve to bez klime, i/ili u nekom stolu koji ima dasku nazad ... jupiiiiiiiii žurkaaaaaaaaaaaa ..... prženjeeeeeeeeeee
:mad:

Ako pise da je CPU na 62 stepena, onda su jezgra jos zagrejanija, sto znaci da je temp jezgara mozda i oko 70. Npr kod mene u HWMonitoru kad za jezgra pise da su na 52 stepena, za CPU pise da je na 46 stepeni.
Obavezno ciscenje kulera, ciscenje i nanosenje nove, kvalitetnije paste, a ja bih licno kupio i neki bolji kuler pogotovo za ove vrucine.

Sutra ga teram na kompresor,ako se i posle toga gasi onda ga teram i u servis,jos uvek je pod garancijom.
Hvala svima.

Ne kompresor. Skini ventilator i hladnjak. Ako ventilator lepo klizi, ocisti ga detaljno od prasine. Hladnjak operi cetka za flase od paradajza i ribaj. Stavi novu pastu.
Namontiraj i probaj.

Lepo kaze Toza, nemoj kompresorom ako nisi siguran da je kompresor dobar i ne baca vodu ili ulje kroz crevo, posto ti je komp pod garancijom najbolje ti je da nista ne skidas, samo ga otvori ako kojim slucajem nije zalepljena nalepnica na stranici kucista, a ako jeste onda nista ne diraj nego pravac servis, kako bi izbegao dodatne probleme.

Skroz sam zaboravio da javim da je "kompresovanje" resilo problem,mnogo je bio prvljav.

Nazad
Vrh Dno