Šta je novo?

POMOC - puk`o mi hard disk

Nesko

Slavan
Učlanjen(a)
11.01.2006
Poena
304
Imam samsung 80gb/2mb ata. jednog jutra kad sam upalio racunar hard je poceo da cakce. BIOS ga vidi bez problema ali ne mogu nikako da procitam podatke sa njega. :wall: Mucio se par dana ali nista. :type: Kad ga stavim na CAP LIMIT vidi 36 i nesto GB i uspe da ga formatira ali ga na namestim na normalno (nema veze master ili slave) on nista, podigne sistem (sa drugog hard diska) ali mu treba dosta dok WIN vidi hard. :crash: Preko easy recovery uspem da povratim neke podatke ali skenira 2,3 miliona sektora i izbaci gresku i onda narednih 2,3 miliona sektora uopste nece da skenira(zbog greske). Hard mi uopste nije bitan ali podaci sa njega jesu. Da li neko zna kako mogu da povratim podatke? Bio bih mu neizmerno zahvalan.

Ako sam te dobro razumeo,formatirao si ga i sad zelis podatke nazad.
Hhhhhhhhm,ja mislim da je to nemoguce.
Ocigledno je da je hard otisao u piiiiiiiiip.

Ako je uradjen obican format, moguce je vratiti podatke. Gledaj da ne "petljash" po hardu previshe.

Pretrazi ovu sobu, dosta se govorilo o data recovery programima. Ako ti ni jedan od njih ne pomogne, poslednja opcija je poseta nekome ko profesionalno radi DR, samo, to nije jeftino...

Poz:wave:

Poslednja izmena:
nije mi jasno zasto si ga formatirao,... nece to pomoci,... jako je moguce da treba malo da rasiri pinove za struju na hardu, ja imam jednog takvog maxtora koji mi sada sluzi kao prenosni a isto tako je poceo da cakce, no problem sam resio sirenjem pinova, videces i sam da su kao raseceni i samo nesto zavuci i rasiri ih... nemoj mnogo jer neces moci gurnuti molex, koji inace treba da udje malko teze i tako znas da je kontakt ok...
pozz

ah da,... podatke pokusaj da vratis sa recimo Get data back ili nekim drugim slicnim, a o tome se dosta pisalo ovde na forumu.

,... jako je moguce da treba malo da rasiri pinove za struju na hardu, ja imam jednog takvog maxtora .........cakce, no problem sam resio sirenjem pinova, videces i sam da su kao raseceni i samo nesto zavuci i rasiri ih... nemoj mnogo jer neces moci gurnuti molex, koji inace treba da udje malko teze i tako znas da je kontakt ok...
............

e ovo nema veze sa vezom:wall:

ovo je Samsung :crash:

Tacno tako, samo nemoj nista vise da snimas na taj hard da ne bi potpuno obrisao podatke koji ti trebaju sa tog diska.
Data recovery, get data back,....

Probaj pa javi. Imas i Hirens pa probaj nesto van WINa.

Pokusaj da istestiras HDD,posto si rekao da se vidi u Biosu!
Hirens CD udji u HDD tools pa na MHDD ili Victorija softwer,skeniraj i vidi odziv sektora ili potencijalne BB sektore!
Pozzz

Poslednja izmena:
covek kaze da mu se disk cuje to znaci da ima malo vremena da eksperimentise...

Pa i ako kaze da mu se cuje Hdd ili cakce ,to neznaci uvek da je i problem u njemu ,mozda je do molexa los kontakt,mozda napajanje,zar ne, jel treba da ga baci odmah,bez da proba!!!:d

Poslednja izmena:
menjao sam elektroniku i nista. Uzeo ispravan samsung(kao moj) stavio elektroniku i nista. i dalje cakce. fora je u tome sto par miliona sektora skenira (easy recovery) a par miliona samo cakce i izbacuje gresku. da zlo bude vece ono sto mi treba se nalazi bas na tom delu gde cakce. :( mislim da nije do struje jer se i sa drugom elektronikom isto ponasa. Ne mogu nista da snimam na taj hard. uspeo sam da napravim jednu particiju od 40gb ali ni ona nece ni da se formatira. u svakom slucaju. prvih 40gb mi nije ni bitno vec zadnjih 10gb. tu se nalazi ono sto mi treba.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno