Šta je novo?

POMOC!!! Problem sa internetom

mileta99

Cenjen
Učlanjen(a)
01.12.2009
Poena
154
Ovako... povezan sam na internet preko drugog racunara - umrezen sam preko mrezne karte... i radi mi mesinger, tj. imam net... a nece da mi otvara strane preko pretrazivaca izbacuje mi gresku :

* Did you make a mistake when typing the domain? (e.g. "ww.mozilla.org" instead of "www.mozilla.org")
* Are you certain this domain address exists? Its registration may have expired.
* Are you unable to browse other sites? Check your network connection and DNS server settings.
* Is your computer or network protected by a firewall or proxy? Incorrect settings can interfere with Web browsing.
Address Not Found

otvori CMD
otkucaj nslookup www.google.com i prepisi ovde sta ti je izbacio...

pa da pocnemo odatle...

probao sam i rucno da podesavam DNS-ove... al ista stvar :(

sta je to CMD? :S

start > run > ukucas cmd > enter :D Command prompt

Cmd je command prompt. Odatle možeš da dijagnostikuješ probleme na mreži. Ali otom-potom. Kao što reče iznogood:
Start-Run - upiši cmd pa OK - tu piši ping 74.125.43.106. Pa javi šta si dobio kao odgovor.
A ne bi bilo loše i da nam kažeš kako ti je podešena mrežna...

najinteresantnija stvar je sto mi sve ok radilo i samo odjednom mi se pojavi ta greska :(

kad otvorim cmd i napisem ping 74.125.43.106. izbaci mi :
request timed out.
ping statistices for 74.125.43.106:
packets: sent =4,received=0,lost=4 {100% loss}
c:\documents and settings\bogdan}{100% loss}
{100% is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file.

Poslednja izmena:
da li ti je adresa gateway zapravo ip adresa racunara preko koga si povezan?

I jedno glupo pitanje, da li je taj drugi komp ukljucen i da li na njemu radi net?

da mislim da jeste... i da taj drugi racunar lepo radi... nema nikakvih problema sa netom...

da li taj (glavni) komp moze da pinguje tvoj? da nije neki firewall napravio problem?
mozda treba opet da se sharuje konekcija?

znam da win firewall voli da se sam aktivira posle nekih update

e pa ima commodo firewal na lavnom racunaru.. mozda je i on u pitanju... moracu to da proverim... znate i kako mogu da vidim sta je sve blokirano na commodu?

pristupis samom programu i vidis.

najbolje samo za TEST, iskljuci ga na par minuta i vidi hoce li da proradi

Ali nikako ne ostavljati bez firewall-a racunar duze vremena

probao sam to... opet ista stvar... i kad iskljucim commodo :(

ok ja ti savetujem sve od pocetka uradi
koraci su sledeci:
1. sharujes aktivnu konekciju na glavnom kompu
2. dodelis drugoj mreznoj konekciji ip adresu fixnu, mrezu i gateway kao i dns
3. svom kompu dodelis ip za tacno 1 broj vecu od glavnog kompa, mreza ista kao glavni komp, gateway je zapravo ip adresa koju si ukucai za glavni komp, naravno dns obavezno unesi neke

kao test, probaj da pingujes racunare medjusobom, od toga polazis uvek kad imas ovakav problem

start run pa ukucas cmd i tu kucas, u tom novom crnom prozoru sto se otvori

ping (ip adresa od susednog kompa)

DNs request timed out.
timeout was 2 seconds.
***Candt find server name for address 192.168.0.1 : timed out
***Dafault dervers are not available
Dafault Server: Unknown
address: 192.168.0.1

kad udjem na cmd i kad ukucam nslookup izbaci mi ovo??? sta to znaci?

previse zuris, nslookup ti nista ne znaci dok ne dobijes ping izmedju dva racunara

a inace nslookup se koristi tipa:

nslookup www.google.com

i onda on pita tvoj dns koji si podesio da li moze da razresi adresu. (nslookup ma jos nekoliko razlicitih komandi ali ti to nije bitno)

Kazem ti, kreni od pinga, da utvrdis da li se racunari uopste vise. Dok god se ne vide, sve ostalo ti je uzaludno.

kad otvorim cmd i ukucam "ping" izadje mi nesto i odma se zatvori... ne mog da stignem da vidim sta izbaci...

1. Koje kavlove koristis UTP (Cross ili straight-through)?
2. Koji OS?
3. Da li ti je instaliran kako treba tcp/ip? Uradi ping 127.0.0.1 Ako ne radi, nije ti protokol instaliran ili zeza.
4. Da li su ti racunari na istom mreznom opsegu?
5. Da li su u istom workgroup?
6. Kako ti je setovano sherovanje konekcijeu win na racunaru od koga dobijas net?
7. Pogledaj konfiguraciju portova, da li su otvoreni .......

kako da prverim da li su na istom mreznom opsegu?
kako da proverim portove?

koristim UTP ( straight - throught) kabal ( mislim da je taj )
OS je win xp na jednom je sp1 na drugom sp2
namestio sam da se seruje konekcija

kad ukucam : ping 127.0.0.1 izbaci mi:
repley from 127.0.0.1 bytes=32 time(1ms ttl=128

Ljudi hvala na pomoci... ali sam preduzeo krajnje korake i reinstalirao sam sistem na racunarima i sad radi... jblga u cemu je bio problem... ali vazno da ga vise nema... i nadam se da se ponoviti nece :) HVALA SVIMA ZA TRUD!!!!!!

Nazad
Vrh Dno