Šta je novo?

Pomoc pri overklokovanju!!!

Giga

Slavan
Učlanjen(a)
29.08.2008
Poena
301
Treba mi pomoc oko overklokovanja procesora Intel Core 2 Duo E7200 imam plocu gigabite ga-ep35-ds3,memoriju Kingston KVR 1GB DDR2 800 CL6...
Citao sam gore na onim temam-a kako se overklokuje mada ne snalazim se dobro oko toga ne bi da uprskam nesto na moj masini...
Ako ima nekog kog ne mrzi neka mi napise sta sve treba da uradim da podignem rad procesora na 3mhz!!!
Pozdrav!!!

Ako ima nekog kog ne mrzi neka mi napise sta sve treba da uradim da podignem rad procesora na 3mhz!!!
Pozdrav!!!

:S: da ga spalish ? :d

Sad salu na stranu , podigni magistralu na 333 , podigni malo voltazu procesora manuelno podesi memoriju na sta vec ti odgovara .... Uglavnom iskoristi malo "search" . Ako ICEGA ima na ovim forumima to je how to oc vodica. ...:whip:

Poslednja izmena:
-udjes u BIOS i pritisni Ctrl+F1 za "otkljucavanje" skrivenih opcija
-idi na Inteligent tweaker ili tako nesto
-CPU mnozilac na 9
-FSB na 333
-memorija na 800 (trebalo bi da pise nesto tipa memory multiplier - stavis 2.4)
-eventualno treba da podignes napon na procesoru vrlo malo (tipa 0.025V), ali mozda i neces morati

E hvala uspeo sam da overklokujem cpu na 3.16 fsb mi na 333 kako sad da povecam na 3.6 kolko treba se dize napon i fsb?

Ako ti je FSB 333, a takt procesora 3.16, to znaci da ti je CPU mnozilac 9.5.
Sve to je to prosta matematika -> 333MHz x 9.5 = 3163MHz.
Napon sam provali koliko mu treba, nemoj da preterujes. FSB sracunaj koliko ti treba...

Poslednja izmena:
Vrh Dno