Šta je novo?

Pomoc pri odabiru kucista i napajanja

Godzilla

Cenjen
Učlanjen(a)
13.06.2010
Poena
169
Pozdrav drugari,

koje mi kuciste preporucujete a da ima super protok vazduha i da je prostrano?
a koje napajanje? treba da gura sledecu konfu:

Ati Radeon 5750 vapor-x
AMD Phenom II X4 965 Black Edition 3.40GHz 8MB
GEIL 4GB (2x2GB) 1066MHz DDR3
HDD SATA2 7200 500GB Hitachi Deskstar
i nisam odlucio jos koju maticnu, ali bice neko od oko 100e, ako vam znaci.

Hvala unapred na pomoci!

P.S. budzet mi je 150e za kuciste i napajanje... razmisljao sam o haf-u ili tako nesto...
nista, cekam vase odgovore... pozz

Cooler Master 690 II Advance, Thermaltake Element S, NZXT Tempest EVO na primer neko od tih. A za ostale pare napajanje neko LC Power 500-600W ce biti i vise nego dovoljno.

Poslednja izmena:
Svakako treba dati prioritet napajanju u odnosu na kuciste. Recimo ja bih tih 150e raspodelio 80e napajanje i 70e kuciste ili cak 90e-60e.:)

Sta mislite o haf-u ??! cena je 100e... i jel su dobije i onaj veliki bocni ventilator? negde sam procitao da se ne dobija, sto cisto sumnjam :S

p.s. koji cooler da uzmem? za gore navedeni procesor...
Pozdrav

Koji HAF ? Nov 932 je sada oko 135e+ i uz njega se dobija bocni fan 230mm. 922 sa druge strane nema nikakve bocne ventilatore, ali ima mogucnost montiranja. Ukoliko raspolazes sa ~150e, nemoj davati tolike pare na kuciste. Uzmi odgovarajuce i kvalitetno napajanje, a za ostalu kintu odaberi neko kuciste koje ti se svidja.

Mislio sam na 922.... a ne znam, napajanje cu do oko 60e, nasao sam neka ok, znaci imam oko 100e za kuciste...
CHIEFTEC Dragon, sta mislite o njemu? 90e je

Mnogo je pametnije i bolje da uzmes napajanje za ~70-80e i da isto toliko i ostavis za kuciste. Imas npr. onog Chieftec-a CFT serije od ~600-650W koji bi bio jako dobar izbor za te pare. Kuciste jednostavno uzmes ono koje se tebi svidja - i na oko i na dodir.

Poenta je da se napajanje ne uzima svakog meseca. Ti ipak uzimas X4 procesor a vrlo je verovatno da ces i u nekoj buducnosti zeleti da upgradeujes kartu kako vecina korisnika i radi. Ako sada uzmes kvalitetno napajanje, kada dodje taj trenutak budi siguran da neces otvarati "da li ce biti dovoljno !?" temu ili neku slicnog naslova.

Ma kakav Lian Li, za dobar Lian Li trebaju velike pare da se izdvoje, Za 70-100 evra pa i od 100-200 ima samo klasicnih modela napred i nazad 120mm ventovi i celo od aluminijuma. Tek sa preko 200 evra ima onaj Armorsuit P60 koji ima ekstra hladjenje.

Chieftec Draghon je ok, samo nece stati veci kuler sa bocnim ventilatorom, tako da ga ja ne bih uzimao, uz to nema crnu unutrasnjost, nema menadzment za kablove itd. Znaci CM 690 II Advance i ona sto sam naveo daju mnogo vise za ulozene pare.

Imas ali to je oko 110 evra cini mi se Antec 902 jako dobro kuciste, bolji izbor od HAF-a kvalitetnije je i lepse, i vrhunski hladi.

Poslednja izmena:
Potpuno sam zaboravio na antec... sad sam pogledao, 110e je ali cini mi se da je protok vazduha odlicna, onaj ogromni ventilator na vrhu, i ima cini mi se i sa strane... ukupno 4 komada,mislim.

Odlicno izgleda... hteo sam da uzmem cooler master sniper ali necu da dajem 150e na kuciste.

Za napajanje, mislim da je dovoljno i za kasnije
http://www.itsvet.com/proizvod/lc-p...-lc6600gp2-600w/comp_comp_powersupply/204/430

Sta mislite ?? 50e, nije skupo, a mislim da je ok.

Jel bi teralo 5850? prvobitno sam nju hteo da uzmem, ali mislim da ce mi i 5750 vapor-x vrsiti posao, prvobitno igrice...

Ti si bas uporan u tome da uzmes jeftinije napajanje? Pa nisu ti dzabe ljudi rekli iznad da podelis tu sumu pola-pola ili da cak malo vise izdvojis na napajanje.
Ako hoces da budes miran u duzem periodu i da se sutra ne mislis i strepis da li ce ti napajanje drzati 5850 ili neku slicnu/jacu grafu, uzmi Chieftec CFT 600, Corsair VX550 ....
Ako bas neces da izdvajas vise od ~60e, potrazi Artic Cooling Fusion 550R, mada nesto nisam siguran da ga trenutno ima.

Realno taj LC ce terati tu masinu nece biti ni upola opterecen.... 5750 trosi 80W full load, ostale komponente smesno, procesor malo vise, ali ne nesto nevidjeno, taj LC ce raditi i sa 5850 bez problema 100%.

Sto se Antec-a tice ima jedan veliki ventilator gore 200mm, dva napred koja ubacuju i mogu da se premestaju, jedan nazad izbacuje, i moze da se doda jedan u samom kucistu da hladi karte i jedan sa strane, kvalitetnije je od HAF-a 922 i po meni dosta lepse, jedino sto je manje, ali staje u njega i 5970 kad se pomeri HDD cage.

Aj videcu da uzmem ovaj LC...
a trenutno, stace sve u antec, a ako kasnije kupim 5850/5970, stace valjda sa tim pomeranjem HDD cage-a...

Hvala vam svima na pomoci, ako nesto zatreba, pitacu :)
pozz

U 150e teško da uklopiš i dobro napajanje i dobro kućište. Razmisli da kupiš sad samo napajanje ili kućište pa posle par meseci skupiš još neki keš i kupi ono drugo. Kupiš npr. nekog kineza kućište polovno za 10e a uzmeš recimo cft600 (pre bih njega uzeo na tvom mestu zbog modularnosti, može i 650), i za 2 meseca ili mesec dana prepakuješ sve u novo kućište.

Ja sam kad sam kupovao komp imao potpuno istu dilemu kao ti, 150e za trošenje. Sad mi malo krivo što nisam poslušao druga da uradim ovo što sam ti sad predložio.

@The Bear

Trebalo je reći, ne treba mu napajanje od 600w. Ali kao što sam pomenuo, možda mu se ne svidi kako gura jedna 5750 u 1080p pa reši da doda još jednu. Pa oc obe karte, pa oc procesora... Vredeće.

Radice 5850 ili 5870 opusteno na njemu, mada za godinu dana to nece vise biti popularne karte, bice novih serija sigurno.

Bolje ti je ako ti zatreba da uzmes jos jednu 5750 samo, ispadne jeftinije od 5850 i 5870 a ne mnogo losije, ustvari malo bolje ili isto kao 5850 a klokovane skoro kao 5870.

Kupio sam cft 650w za 8900rsd... odusevljen sam sa njegovim kulerom, u svakom slucaju, prevario bih se da vas nisam poslusao!

ovih dana idem na more tako da ostale komponente tek za 15ak dana, jurio sam graficku i covek mi kaze kad sam usao u radnju da je poslednja rezervisana pre 10 sekundi :S

a ne isplati se da dam 10e vise negde drugde... tako cu da ostedim oko 50e.
Hvala svima na pomoci, kuciste uzimam antec 902.

edit: dobio sam 2 godine garancije? jel se negde dobija 3? pitam cisto informativno :)
i jel to zavisi od prodavnici ili kako? kupio sam u vip house.

Poslednja izmena:
Kupio sam cft 650w za 8900rsd... odusevljen sam sa njegovim kulerom, u svakom slucaju, prevario bih se da vas nisam poslusao!

ovih dana idem na more tako da ostale komponente tek za 15ak dana, jurio sam graficku i covek mi kaze kad sam usao u radnju da je poslednja rezervisana pre 10 sekundi :S

a ne isplati se da dam 10e vise negde drugde... tako cu da ostedim oko 50e.
Hvala svima na pomoci, kuciste uzimam antec 902.
Dobro si postupio u vezi napajanja.
Takodje Antec 902 je odlicno kuciste u toj klasi, ja ga imam.
Baci pogled na moju temu o sredjivanju Anteca 902. :)
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=227512

I ja planiram da uzmem 902 krajem meseca, vrh kuciste, gledao sam tu Garsonovu temu, ispunjava sve sto trazim, kvalitet, odlican airflow, staje koaj hoces graficka ima 40cm prostora kad se pomeri HDD cage, ima filtere to mi je isto bitno, solidan cable menagement, i vise mi odgovara sto je manje a ne ogromno, i svidja mi se izgled isto pa ventilatori mogu da se utisaju, odlicano uradjena crna unutrasnjost a bilo bi cimanje tako kvalitetn oda se uradi kad bih uzeo neko kuciste koej niej crno, pa ima jos i 8 slotova ako ikada budem pozeleo da dodam jos jednu trecu kartu u Cf stace ako je dual slot jer mi je poslednji PCI-E slot skroz dole, dosta daje za 110-120 evra.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno