Šta je novo?

pomoc pri kupovini!

• Začetnik teme Začetnik teme milanv
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

milanv

Slavan
Učlanjen(a)
25.09.2004
Poena
319
Drugu mi je izgleda otisla plocha,pa bi trebalo da se zamijeni.Postoji mogucnost da nije u redu procesor takodje,al su u servisu rekli da je 99% do ploche a u ponedeljak ce znati definitivno sta je.Ostali djelovi su ok.Ako bi i plocha i procesor bili out onda bi se definitivno islo na nadogradju na n-force4.Uslucaju da je samo plocha sto je i vjerovatno,postoji dilema.Grafichka je radeon 9200 pa bi trebalo i ona da se mijenja onda.A ploche koje se mogu nabaviti su samo Gigabyte i Asus.Molio bih onda za preporuke u oba slucaja za naveden brendove,i u slucaju da se uzme n-force 2 i u slucaju da bude n-force 4 kada bi procesor bio Sempron 2800+(sadasnji je Barton 2500+).Takodje u drugom slucaju preporuka i za graficku,po mogucnosti da je od istih proivodjacha iako ne znam nabavljaju li graficke od ostalih proizvodjacha.Kriterijumi kod izbora ploche su stabilnost i performanse na default-u,opremljenost i sto manja cijena,a zadnji kriterijum je mogucnost overloka(ako moze dobro je,ako ne isto je dobro🙂.Graficka se ne bi ni mijenjala da ne mora ako se bude uzimala n-force 4 kombinacija,tako da tu nesto samo sto ispunjava uslove da se stavi!Najskuplja moguca solucija bila bi neka 6600 do 130-140 eu,al ako ima nesto i jeftinije da nije loshe dobro bi bilo.Pozdrav i unaprijed zahvalnost na pomoci!

NForce2 uzmi, ako uspeš da je nadješ, Asus A7N8X samo nemoj da ti uvale A7N8X-X, ta nema dual chanel rad memorije, znači 64 bitna memorijska magistrala!
Većina će ti preporučiti DFI, ali pošto ti biraš izmedju Asusa i Gigabyta onda uzmi Asus K8N4-E i Semprona 3000+ jel podržava C&Q tehnologiju ili 3100+, samo pazi da ti ne zavale 32 bita, već traži 64 bita procesor, videćeš na kutiji od procesora ima crno ispisano 64! Grafička koju bih ti preporučio je PCI-E Asusov radeon AX550 Gamer od 256 ili 128Mb memorije, nisu skupe, a dobre su!
I još da ti kažem da taj Barton 2500+ ima dobru cenu i da možeš dobro da ga prodaša, a ja verujem 99% da je on ispravan! :cigar:
:wave:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno