Šta je novo?

Pomoc pri kupovini Tableta

Sh@rance

Slavan
Učlanjen(a)
26.01.2009
Poena
319
Pozdrav trebala bi mi pomoc oko odabira tableta. Resio sam da kupim tablet ali ne mogu da se odlucim koji. Tablet bih koristio za surf i filmove poneka igrica ali to su uglavnom prostije igre.
Dvoumim se izmedju
http://www.gigatronshop.com/tablet_pc/asus_nexus_7_16gb_2013_-_1a032a-25893
i
http://www.gigatronshop.com/tablet_pc/asus_memo_pad_hd_10_siva_-_me102a-1b035a-27129

Ovaj nexus me jedino odbija sto mena slot sa memorijsku karticu.
Sta uzeti od ova dva ili jos meki model da preporucite u ovom cenovnom rangu.

Sd jedini ide u prilog drugog, baterija, os, podrska za os, ekran, rezolucija, trajanje baterije, ram, procesor, rad...sve ide u prilog neksusa.

Mozda da razmislite o kupovini Asus Fonepad 7 taba?Koristim ga vec 20 dana i imam samo pozitivne utiske o njemu.Prednosti su svakako,sto za surf mozete da koristire i gsm mreze,Intel procesor,dobra grafika,odlicna podrska-sistem je dobio naogradnju na verziju 4.3 plus jedan dodatak za peglanje istog za vreme od kada ga koristim.I vazno je naravno,uklopio bi vam se u cenovni rang.

Ako se zadržimo na užem izboru najvažnija razlika je veličina ekrana. Nexus je u svemu bolji tablet ali 10" naspram 7" je daleko superiornije osim po mobilnosti. Radi se o drastično različitim uređajama koji imaju drugačiju upotrebljivost. Invidualni odgovori tipa Šta?(surf i filmove poneka igrica) Gde i koliko? (kuća je pre za 10" ali ako imaš dobre oči može i 7", baterija?) i Zašto? - Ljudi iz različih razloga kupuju tablet, kao jedini ili kao sekundarni računar, gledanje filmova ili puštanje na TV, dopuna ili zamena telefona, čitanje teksta/atripova/PDF-a, hvatanje beleški i rad na terenu - zasad egzotika ali 1-2 godine najvažnije.

Po meni Nexus je bolji izbor ali je za date namene realno i overkill (preterivanje) pa za to mogu da posluže i daleko jeftinije 7" i malo jeftinije 8". Za odluku o Asus 10" tu nema ništa slične cene, sledeće je recimo Asus MeMO Pad FHD 10 (Blue) - ME302C-1B054A za 35 kRSD koji ima mnogo bolju rezoluciju za 10" ali nije neophodna za date Namene. Naravno postoji čitav niz tableta 9.7-10.1 od 15 - 27 kRSD koji imaju dovoljno snage za Namenu i prednosti i mane u odnosu na uži izbor ali to je već sluđivanje...

Tablet mi treba uglavnom za ubijanje vremena na poslu. 3g modem mi ne treba pošto već imam alcatel 997 pa ću preko njega da šerujem net. Ne bih ga nosio napolju samo na poslu i ponekad deci crtaći u kolima. Za Nexus sam dosta čitao i svi ga preporučuju jedino što ne znam dali će mi odgovarati veličina ekrana bojim se da 7 inča nije malo. Tražim tablet u rasponu od 25-30 000 din sutra već planiram da idem u gigatron da kupim nešto

Aaako ti je za ubijanje vremena a ne za ''na brzaka da završim nešto''...definitivno minimum 8'' pa na više. Tu Asus MemoPad odnosi pobedu koliko sam imao prilike da vidim pri korišćenju, sjajan tablet.
Sa druge strane ja imam iPad 4. I ako sam Android fan ni za živu glavu ne bih prešao na Android tablet dok se ne napravi sistem isključivo za tablet kao što je to slučaj sa iOS-om.
A ako tako gledam onda bih ti preporučio iPad mini koji je u rangu od 30k definitivno!

Sad zavisi šta više preferiraš. ;)
Android tablet sa sistemom za telefon,manji gličevi i usporenja itd...memo kartice,GSM,lakše povezivanje u odnosu na glupi iTunes(mada je i to rešeno)
iPad tablet radi kao sat bez ikakvih problema...naravno sa poznatom manom vezanom za količinu memorije(ali i to se sredilo sa raznim on line storage-ima)

Poslednja izmena:
Sa neksusom takodje nema nikakvih problema, a ni usporavanja.

To oko ekrana ces najbolje resiti , koja ti velicina odgovara, kada ih razgledas u radnji . Ti svakako najbolje to mozes da ocenis sam koja ti velicina vise odgovara.

Sto je to divno kad na poslu imas vreme za "ubijanje " :D

Bio sam jutros u gigatronu i pregledao sam dosta izlozenih tableta i na kraju je ipak odluka pala na Asus Nexus 7 2013 32GB.

Nazad
Vrh Dno