Šta je novo?

Pomoc pri izboru telefona

bongec

Cenjen
Učlanjen(a)
03.07.2013
Poena
180
E ovako drugari, stari tel mi je iznenada na izdisaju i merkam nesto da pazarim do 200 (+-30 eura max )(i to mi je mnogo ,ali nategnucu se).
Telefon mora da bude nov, to mi je trip -ne pitajte zasto.
Jedino sto mi je zapalo za oko a da se uklapam je Galaxy S3 Neo ,LG G2 mi je trenutno skup. :mad: Mozete li da mi predlozite nesto u tom cenovnom rangu?

Hvala

uskoro bi trebalo da izadje tesla telefon, po specifikacijama je bolji od s3 neo, ali naravno sada ce svi da me napljuju, jer sam preporucio teslu pored samsunga (doduse ovo nije jos prava preporuka, posto telefon nije izasao, ali kada izadje i kad ga probam, znacu sigurno)

ako nemas frku oko procesora prosle generacije, mozda bi mogao da pogledas asus zenfone 2 ze500cl
to je onaj 5 inch model

u glavnom, samsung telefoni su izuzetno precenjeni, od svih telefona im valja samo s i note serija, mada ni oni grand nisu losi
a opet su i te serije precenjene, ali njih bar pravi samsung, dok na ostale samo nalepe logo i touchwiz

Poslednja izmena:
Mislis li da Dual-core 1.6 GHz na Asusu moze da parira Quad-core 1.4 GHz Cortex-A7 ? (ne znam gde da proverim )? Posebno me zanima kako ZE500CL izlazi na kraj sa Lolipopom , jer mi je Motorolu G Lollipop urnisao- na KK je radio strava ,a posle updatea bul*a. Nemam problem ni sa ostajanjem na KK ,samo da se ne zlopatim kao do sada.
Btw ovog Asusa nasao sam u prodaji samo na jednom mestu po 220- eura a za malo vise imam G2 .

TOTALNA KONFUZIJA !!!

:wall: :wall: :wall:

Covece, intel dual core na asus telefonima, fabletima, uopste nije za bacanje. Odlican je, nema bagovanja, stucanja, sve radi odlicno. Tako ce verovatno i na ovom tesla telefonu ako bude imao intelov soc

nece tesla imati intel, odavno su objavljene specifikacije i ima mtk

za koliko para imas g2?
ja ga nisam nasao ispod 280

ako imas 250-280 onda obavezno uzmi ili g2 ili zenfone 2 ze550ml

mogu samo da kazem da tesko koji procesor moze da prismrdi intelu danas, cak i silni exynos sa 8 jezgara u note 4, pravi mozda malo veci rezultat od intel procesora sa 4 jezgra u zenfone 2 ze551ml modelu

ne treba potcenjivati intel, ipak su oni prvi napravili procesore za siroku upotrebu, jos onda kada je personalni racunar bio daleka buducnost

Za procesore je tacno: http://www.phonemore.com/compare/ph...2gb-vs-samsung-galaxy-note-4-sm-n910c/2168011

Sve mozes da poredis na tom sajtu, pa gledaj sta te zanima :)
Uzmi neke stvari sa rezervom (specifikacija ne mora da znaci da je situacija ista i u praksi). Recimo kvalitet kamere, zvuka, kako u praksi izgleda ekran, koliko neki telefon ima bagova, podrsku zajednice...

A za bateriju gledaj na gsmarena skroz dole "endurance teste". I tamo imas poredjenja, pa mozes da vidis bas za kvalitet video snimka, slika i ovo sto rekoh za bateriju. Ostalo je cista statistika.

Poslednja izmena:
Juce mi je proveren lik nudio G2 za 250, S3 neo za 180. K*ca me ta razlika, na zalost... Na G2 mi se znoje zubi vec mesecima, gledao sam ga 50 puta i mogu da konstatujem da sjajno drzi cenu :(
Isti baja mi je ponudio G3 za 330 ili cak manje, ali me ta sprava stvarno ne interesuje.
Naisao mi period sushe , a neplanirano sam se iskesio pre toga, ne mogu da se uklopim u bilo koju ozbiljniju pricu.
Nego, nesto kontam, XYZ banka daje laki cash kredit,pa da uzmem nesto na 72 meseca :rolleyes: :D

Poslednja izmena:
Kupovina telefona na kredit pa jos od 72 meseca je nesto mnogo besmisleno :)

@ hsv Salim se naravno,ali mogu da se kladim u bilo sta da takvih papaka jos uvek ima, jer znam da ih je bilo. Moj komsija,recimo, 90 - ih kada nije bilo novih fixnih brojeva ni za lek ,prodao broj pa kupio SIM i telefon. Kao zgodnije mu! :cool:

Na konto takvih prica se i zezam ,ne pada mi na pamet da gubim bilo koju komociju u zivotu ni na dan - da bih kupio telefon " za da se izvadi na astal"
@ nemanja
molim te druze ne spominji Xperije vise, spopali me tikovi. (od chivutluka) ;)

Poslednja izmena:
Upravo sam skontao ovu poruku od admina:
Ova opomena vredi 2 poen(a) i može do svog isticanja da utiče na vaša prava na forumu i nije podložna diskusiji - pre odgovora tj. žalbe, dobro proverite da niste prekršili neko od pravila. Opomene za ozbiljne prekršaje ne ističu nikad.

Izvorna poruka:
https://forum.benchmark.rs/posts/4259082/
E ovako drugari, stari tel mi je iznenada na izdisaju i merkam nesto da pazarim do 200 (+-30 eura max )(i to mi je mnogo ,ali nategnucu se).
Telefon mora da bude nov, to mi je trip -ne pitajte zasto.
Jedino sto mi je zapalo za oko a da se uklapam je Galaxy S3 Neo ,LG G2 mi je trenutno skup. :mad: Mozete li da mi predlozite nesto u tom cenovnom rangu?

Hvala

Sve najbolje,
Benchmark forum[/QUOTE]

Moze li neko fa mi objasni gde sam pogresio ,i gde sam trebao da stavim temu,posto vidim da nisam jedini koji postuje ovde ovakva pitanja?

Hvala

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Ta tema se nalazi u odgovarajucem podforumu
MarketŠta da kupim od...? Prebacena je tu jos 18 juna.

Ne vidim sta je nejasno.

Postoji poseban podforum STA DA KUPIM..
za sve sekcije.

Mада је објављен тест на benchmarku, на основу кога сам се одлучио на куповину телефона lenovo s60, да и ја нешто додам . По мом скромном мишљењу, мислим да је цена квалитет више него коректан и прилажем резултате теста за потенцијалне купце овог модела

screenshot2015-06-26-23-.jpgscreenshot2015-06-26-23-.jpgscreenshot2015-06-26-23-.jpg

Па шта рећи? Овај телефон сам узео супруги, ја користим Samsung S5. Одмах по куповини преузео сам апдејт, укупно три апдејта и подигао је андроид на 5.0.2.
Први утисци су позитивни, по питању одзива, брзине и израде. Lenovo UI је за мој укус невероватно ружан и одмах сам убацио други UI
Два три дана сам се играо овим моделом и реално говорећи телефон је више него добар за ову цену. Дисплеј...дисплеј ми у почетку није био (навикао сам се на суперамолед) по укусу али, после пола сата гледања у исти, није ми сметало што боје и контраст нису као на телефону који је три пута скупљи.
Квалитет звука и избор мелодија за поруке и звоно су такође ок а могу се и мењати.
Слике су....можда мало бледуњаве и без оштрине у поређењу са самсунгом али то су различите катефорије телефона.
Све у свему, мислим да је за ову цену од 200 евра (а узео сам га на 12 рата без камате) пун погодак.
Наравно, прави суд могу донето после неколико месеци експлоатације. Први утисци су ОК!

Vrh Dno