Šta je novo?

Hardver Pomoc pri izboru misa za CAD

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

hannibal1122

Zapažen
Učlanjen(a)
08.07.2022
Poena
11
Pozdrav svima,
Imam dilemu u vezi kupovine misa, pa se nadam da mi mozete pomoci.
Radim vecinom u AutoCad-u i programima slicnim njemu, pa mi je potreban mis u skladu sa tim. Moj izbor "na prvu" je pao na MMO miseve (Razer Naga/Corsair Scimitar) radi velikog broja programibilnih tastera, ali sada mi isto u opticaj ulaze Logitech MX Master 3 i Logitech G604.
Imate neki savjet sta izabrati i zbog cega? :D

Logi MX Vertical za CAD i pored kakav hoćeš ako se igraš na računaru.

Ovo su meni lične odluke, svi smo subjektivni, pravi alat za 3d radi 3Dconnexion sad imaju i miš, košta koliko i predlozeni logi vertical koji nikako meni ne leži.
godinama crtam sa logi rx1000 mx518 i microsoft 3000 (novi), i pokusao sa nekim razor sa gomilom dugmića. Jednostavno volim veliki, visok miš pod rukom (rx to nije, ali njega imam kući). Što se miševa sa gomilom dugmica za shorcut tiče nisu mi radili posao, jednostavno posle dugog crtanja nekako mi teško pomerati prste levo desno, gore dole da stisnem shortcut. Shortcut mi je namesten na tastaturi. Sobzirom da dosta kucam koristim ergo 4000 i na njoj nikako nije lako jednom rukom dva tastera kliknuti, Autodesk ima Marking Menu i to je to uvek klikom dobijaš stvari koje ti najcesce trebaju. ACad sam navikao da kucam komande i to je to, ali proe i sw tri dobra klika i točkić koji ne preskače.

Hvala na sugestijama,

Što se tiče MX Verical, probao sam ga i jednostavno mi ne "leži", tako da sam ga u startu otpisao.

Zanimljivo je što sam krenuo na MMO miševe (sa 12 i više dugmića) baš sa idejom da ne koristim tastaturu i prečnice na njoj, ali eto izgleda da nisam obratio pažnju da će me vremenom "smoriti" da koristim samo miš i predefinisane prečnice na njemu.

Kako vrijeme više prolazi, sve sam više neodlučniji u vezi sa tim, ali je izbor spao ili na Corsair Scimitar ili na MX Master 3 (isključivo radi ergonomije, jer mi se jako dopada). Prednost MX Master 3 je što bežičnost i punjiva baterija, pogodan za putovanja i ostalo, dok Corsair bi volio isprobati čisto radi prečica :D

Vrh Dno