Šta je novo?

POMOC!!! Prelazak sa T610 na Nokia 6600

Gidra85

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
650
Do sada sam imao/(jos malo imam) SE T610 i sve lepo podeseno na kompu za surfovanje internetom preko GPRS-a. E sada kao prvo kada sam probao da odem na neku wap stranu samo preko 6600 (ne kombinacija komp-mob) nije hteo da otvori ni jednu stranu. Sto se tice GPRS podesavanja namestio sam isto kao na T610 (APN, user, password, ip adresa...). Takodje sam probao da posaljem neku sliku sa 6600 na komp preko bluetooth-a i nije hteo, a hteo je da primi sa kompa na njega. Uparivanje je proslo kako treba ali je ostao i T610.
Ja znam da ako hocu da surfujem internetom preko GPRS pored podesavanja samog fona treba da instaliram i drivere za modem fona na kompu? Za T610 sam imao CD sa tim driverom ali za 6600 nisam dobio. Da li da downloadujem dok jos mogu onaj Nokia Suite Communicator (valjda se tako zove), da li on ima u sebi integrisane drivere za modem 6600? POMOC :wall:

POZ :wave:

Zanima me kada brebacim neki fajl preko bluetooth-a na mobilni kako da taj isti fajl prebacim na neko drugo mesto, da ne ostane u inbox-u? U pitanju je mp3 fajl. Probao sam "move to folder" ali mi samo nudi "My document" ili tako nesto sto se isto nalazi u okviru messages.

Gidra85 je napisao(la):
Zanima me kada brebacim neki fajl preko bluetooth-a na mobilni kako da taj isti fajl prebacim na neko drugo mesto, da ne ostane u inbox-u? U pitanju je mp3 fajl. Probao sam "move to folder" ali mi samo nudi "My document" ili tako nesto sto se isto nalazi u okviru messages.

Bilo koji fajl menadzer ce ti resiti problem, ali ne znam kako ce se ponasati mp3 plaejer koji imas nameru da koristis. (tj, da li ce naci pesme koje premestis) probaj u svakom slucaju

pa koliko znam ne moze mp3 file na 6600 moze samo wav. a prebacis ga normalno preko pc suita. odes u my computer pa imas nokia phone browser/my gallery (ili ako se pojavi 6600 folder) i tu ga ubacis! mojne da instaliras drajvere za modem ako koristis xp. sa drajverima ne radi. a ovo sto ti fon nece na gprs to probaj sa mobtelom mozda nisi nesto od podesavanja dobro odradio. javi sta je bilo.
poZ :)

Za zvono ne moze, u pravu si. Mozda covek hoce da sluza muziku :)
A za GPRS, ima stvarno toliko postova, da pretrazi forum, mozda nadjes ono sto te interesuje

ma brate search treba pretraziti. ne znam kako neko moze da to kaze. treba sve ono pazljivo procitati. jedino ako ga neko uputi na neki odredjeni post, onda je ok inace meni oci ispadnu dok procitam sve to. potpuno ga razumem. mada na ovo mojne da odgovarate da se ne ode u off..... :)

@zendraqla:
Naravno da moze mp3...samo sa nekim mp3 playerom za 6600!

ma ja se iscimao da covek hoce da to stavi kao melodiju ... moja greska... moram da prestanem da postujem posle 00h ... uvek negde pogresim ... ali sta mogu kada je tada dobra konkcija ...

Znam da ima vec telefona kod kojih moze to da se izvede, ali mi je sada u glavi samo neka motorola...

Downloadovao sam PC suite i jedva nekako naterao isti da prepozna 6600 preko bluetooth-a. :D To sam uradi tako sto sam naterao da se uspostavi Bluetooth Serial veza, a u mRoute-u (od PC Suite-a) sam podesio da je fon na COM5. Da li je to pravi nacin za povezivanje? :d
I da li ima veze sa mRoute-rom kada u Bluetooth Configuration-u stavite za Local Services da Bluetooth Serial Port bude na COM5 ili nekom drugom COM-u? I takodje koja je razlika izmedji podesavanja Local Services i Client Applications (takodje u Bluetooth Configuraton-u)?
Uspeo sam da namestim i GPRS da radi na samom telefonu, ali sada sledeci korak je podesavanje i GPRS-a na samom kompu, tj. da idem na net preko GPRS-a na kompu. Kod T610 sam instalirao modem (i jos nesto cackao oko COM portova) i onda je sve lepo radilo, a kod 6600 ne znam koji modem da instaliram kada ga nema? Imam samo onih generickih koje sam dobio na CD-u uz MSI bluetooth. Sta da radim?

Idi na add new modem i dodaj rucno Nokia bletooth modem

Probao sam to ali nema Nokia bluetooth drivera. ???? :mad:
Da li pre instaliranja drivera treba da povezem fon i komp preko bluetooth serial veze? :crash:

Moze MP3 i za zvono, meni svira Himna Lige Sampiona :D

Kad udjem negde i telefon zazvoni, svi stoje mirno i masu rukama ko ona deca na centru sa zastavom... :D

Gidra85 je napisao(la):
Probao sam to ali nema Nokia bluetooth drivera. ???? :mad:
Da li pre instaliranja drivera treba da povezem fon i komp preko bluetooth serial veze? :crash:

Da bi imao Nokia 6600 (Bluetooth) drajver za modem moras da insataliras modem setup koji ce u Windows bazu drajvera da ubaci isti. Potom rucno dodas taj modem. Mozes da koristis i genericke Wicomove drajvere koje si dobio na Cd-u uz MS BT adapter, samo uvek moras voditi racuna da modem bude instaliran na "magicnom" petom COM portu. Ja sam prvi put odabrao da modem instaliram na svim portovima i onda u konkciji menjao redom sve modeme (imao sam 14 modema! :D ) dok nisam dosao do petog koji je radio :)

Znaci kod tih ultra novih tehonogija vazi zlatno pravilo - sto vise chachkanja, bolji rezultati :D

Peca je napisao(la):
Moze MP3 i za zvono, meni svira Himna Lige Sampiona :D

Kad udjem negde i telefon zazvoni, svi stoje mirno i masu rukama ko ona deca na centru sa zastavom... :D

I meni to svira himna lige sampiona al na T610 ali MIDI

Poslednja izmena:
Ma ovo bre full sa sve glasovima :D Ko jesenas na stadionu bre :)

Probao sam sa tim Wicomovim driverima ali nema COM5? Sta da radim? Ja mislim da mi se COM5 koristi za bluetooth serisko povezivanje i ako prijavljuje da se povezuje preko COM0 i prijavljuje neku gresku ali ipak radi :D

Isto i kod mene javi PC Suite kao da nije u uredu, pa se onda nakaci. To znaci da si sve povezao kako treba. :D

Za modem ima tri drajvera: Bluetooth modem, Bluetooth Fax modem i Bluetooth Serial/null modem (to su drajveri iz MSI paketa). Ja sam do sada, pored nokia drajvera, koristio prvi i drugi drajver. Nema veze ako ti je Serijski port za povezivanje suitea na COM5 - neces istovremeno da ides na GPRS preko kompa i da startujes PC Suite. Tj. mozda i hoces, ali neces moci :)

Jeste njesra firma ova nokija, ja mislio da su to ozbiljni ljudi :d

Sve je to lepo ali na NE MOGU da izaberem COM5 za modem jer ga nema u listi COM portova!!! :mad: Kao da je stalno zauzet. Sta da radim? :wall:

Tzar

Odchekiraj sve BT portove u MRouteru, i onda probaj da instaliras Nokia BT modem :banana: . Stavi ga na isti COM na kome se nalazi BT (MSI) modem, znaci ne fax ili null modem. Nije bitno koji COM zauzima samo bi trebao da bude na istom sa MSI modemom. Moraces da ukljucujes com port u MRouteru kada hoces da koristis PC Suite, tj. da ga iskljucujes kada ides na GPRS surf. Kod mene je radio na COM 9 bez problema, jer je na istom bio i MSI modem. To inace pise i u uputstvu uz MRouter ako si ga download-ov'o... :smoke: "ULTRA MP3 pleyer" radi na 6600 do dzaja ,,:) dok prethodne verzije nisu najkompatibilnije sa Symb. 7.0 i mogu da zezaju. Shit je sto nema stereo zvuka, pa sam ja batalio Nok. i presao u omrazeni SE tabor-P900. Tu nema *****avanja i phon je chudilica-chudi-chudi. Treba da se pojavi P1000 krajem godine koji ce da satre (na zalost) sve, pa i Nokaju :crash: .....

Poslednja izmena:
A mislis da ce Nokia (i ostali) mirno da sede u cosku i smrde za taj P1000?

Naravno da nece, podrazumeva se. Jedino sto do sada nisu uspeli da nadju pravi odgovor ni za P800 a kamoli za ove novije. Sto je najapsurdnije, ja sam zadrti Nokia freak koji je presao na P900??Ostali SE su tako-tako, i Nokia im daje domaci sem u slucaju pravog smratphon-a. Samsung izbacuje na trziste Win. Palm i Symb. platformu, sto znaci da daju uzbunu...

Vrh Dno