Šta je novo?

Pomoc popi..ecu

kgdarko

Čuven
Učlanjen(a)
03.12.2003
Poena
604
Na faxu imam NTFS a kuci FAT32. Problem je sledeci: kad treba da srezem podatke sa faxa (nakacim hard sa faxa kuci) 50% diskova je necitljivo. Srezu se lepo, ne prijavljuje nikakve greske, vidi se sta je na disku, velicina filova, sve super samo sto nista od dokumenata nije upotrebljivo.

Ima li neko ideju sta je razlog 😕 .

NTFS drzim zbog privatnosti.

Ja mislim da to nema weze sa NTFS-om, vec da je Windows puko, pa je tu problem... Probaj da otvoris kod nekog ko ima Fat32...

Poz. i Srecno...

Nesto mi nije jasno .....
Pretpostavljam da je na obe masine , dakle onu NTFS i onu FAT32 instaliran XP jer drugacije ne bi moglo da se sa FAT32 sistema (win9x/ME)
citaju NTFS podaci bez dodatnog programa(mislim da se zove NTFS for Win98).
E sad ako ne mozes da citas podatke iz My Documents sa NTFS Harda
nemoj da se cudis , to je normalno , jer su ti podaci Lock-ovani....
tj mozes ih citati samo kada podignes sistem sa NTFS harda

Pozdrav

kgdarko je napisao(la):
Na faxu imam NTFS a kuci FAT32. Problem je sledeci: kad treba da srezem podatke sa faxa (nakacim hard sa faxa kuci) 50% diskova je necitljivo. Srezu se lepo, ne prijavljuje nikakve greske, vidi se sta je na disku, velicina filova, sve super samo sto nista od dokumenata nije upotrebljivo.

Ima li neko ideju sta je razlog 😕 .

NTFS drzim zbog privatnosti.

Pogledaj sa hex editorom da li se narezani fajlovi (na CD-u) sastoje samo od 0x00. Ako su upisane samo 0 onda je problem u loše podešenim pravima za pristup fajlovima (probaj da staviš da SYSTEM ima full control pristup celom disku, pa probaj onda).

Na faxu je Win2000, a kuci XP. Podeseno je da moj folder na faxu moze da otvori jedino administrator.
Mislim da nije do Windowsa jer sam probao i kod sebe i kod prijatelja, i desava se isto.
E sad fora je da sam bez problema iz tog foldera srezao 2 diska na kojima su bili iskljucivo filmovi (.avi; .mpg; .mpeg; .mov), posle toga jos jedan disk na kome su bile slike i par html-ova. Diskovi koji su prsli su isto samo slike i html-ovi.
Inace ovo mi se vec jednom desilo ali nisam mislio da je nesto bitno vec da je disk prso bezveze.
Probao sam da podatke sa NTFS particije iskopiram na FAT32. Iskopiraju se bez problema, mogu da otvorim sve dokumente, ali kad srezem na disk desava se isto. Vidi se sta je na disku, velicina, tip.... sve super, ali nema sanse da se procita. Editovao sam par .txt dokumenata i vidim da nema veze sa zivotom, kao da je radjena enkripcija.
Jos jedna stvar, do pre nekog vremena sam podatke prenosio kuci tako sto sam kacio neki stari disk (normalno FAT32) na koji sam snimao podatke, kuci to iskopiram na svoj hard i sve je sljakalo savrseno. Nije mi tesko da ponovo radim tako, samo me bes nervira ovo sto se desava.

PS. Nisu samo 0x00 to sam prvo pogledao, al nisam probao da stavim da i system ima full pristup file-ovima. Probacu i to pa cu javiti sta se desava.

U svakom slucaju puno hvala ljudi, ako neko ima josh neki predlog neka javi.

Nazad
Vrh Dno