Šta je novo?

Pomoc oko zvucnika (strucno)

00101110

Čuven
Učlanjen(a)
15.10.2003
Poena
619
Zanimam me sta znate o Wharfedale zvucnicima i koliko bi vredele dve 12ice sa bass-om, visokotoncima i srednjotoncima...
180w sinusne snage...
U drvenoj kutiji, znaci full ;)

Cuo sam da je ta marka 5a u svetu po zvucnicima.... pa me zanima vase misljenje, da li je istina i koliko bi vredeli?!?

Nisu bash 5. ali su uvek pravili solidne zvucne kutije,sa dobrom iskoristljivoscu-osetljivoscu a umerene cene.

Pa ne znam...
tako mi rekse u servisu...
Pa jel su vredni toliko koliko oni kazu?!?

brate ostavi model i cenu koju ti planiras da das pa onda bi mozda neko mogao da ti oceni da li vredi ili ne.

Ocemo li cuti model?
P.S. Al si narastao Drazene!

AuReUs ReCtoR je napisao(la):
Zanimam me sta znate o Wharfedale zvucnicima i koliko bi vredele dve 12ice sa bass-om, visokotoncima i srednjotoncima...
180w sinusne snage...
U drvenoj kutiji, znaci full ;)

Cuo sam da je ta marka 5a u svetu po zvucnicima.... pa me zanima vase misljenje, da li je istina i koliko bi vredeli?!?

Da li ti dovoljno govori to da su sami izmislili svoju membranu.

bs je napisao(la):
Da li ti dovoljno govori to da su sami izmislili svoju membranu.

Svaka firma koja drzi do sebe je patentirala jedan ili dva tipa membrane. Audax ima TPX i HDA cone, Focal ima PoliKevlar i W-Cone, itd.
Wharfedale firma je imala i dobrih i prosecnih i losih modela zvucnika. Kao i uvek, ne treba neki model generalizovati dobar_je_nije_dobar vezivanjem za firmu, po sistemu ovo je dobra firma, a ovo nije.

Sve, sve al mi jos nemamo odgovor o kojim se zvucnicima radi?!

Black RIder je napisao(la):
Ocemo li cuti model?
stvarno bi lik mogao da nam kaze model. ili neka se obrati vidovitoj Zorki. mozda ce ona znati o cemu je rec i pomoci mu.
Black RIder je napisao(la):
P.S. Al si narastao Drazene!
jesi li vid`o! duplo sam pametniji od tebe po postovima!

Ovo sam nasao o kutijama:

acoustic suspension, vol 45 l
24" x 14" x 12 " depth
nominal 6 ohm, 50 watts (DIN 45 500) max continuous load
max 65 watts (DIN 45 500) for instantaneous peak load impulses
suitable for amps w/ impedance 4 to 8 ohms; recommended 15 to 50 watts rms / channel

WARNING No single frequency tone of more than 2 watts (could damage treble speaker)

bass 12" 135000 Maxwells
mid 5" 48000 Maxwells
treble 1" cellulose acetate butyrate cone

crossover 600 and 5000 Hz
3-position switches for mid and treble: + - 3dB
frequency response stated as: 45 - 20000 Hx + - 3 dB

Pogledao sam na netu. Skoro nista ne moze da se nadje. Po tome i po slikama bih rekao da je dosta mator model, kompresione kutije. Ne bih rekao da mogu bash da prezive 180 W RMS, mozda 100-120 W. S obzirom da su prilicno stare, treba pogledati koliko je ochuvano i kako to svira. Ako su dobro ochuvane i OK sviraju onda cenim da vrede u rasponu od 120-170 Evra/par.

sikili je napisao(la):
Ovo sam nasao o kutijama:

acoustic suspension, vol 45 l
24" x 14" x 12 " depth
nominal 6 ohm, 50 watts (DIN 45 500) max continuous load
max 65 watts (DIN 45 500) for instantaneous peak load impulses
suitable for amps w/ impedance 4 to 8 ohms; recommended 15 to 50 watts rms / channel

WARNING No single frequency tone of more than 2 watts (could damage treble speaker)

bass 12" 135000 Maxwells
mid 5" 48000 Maxwells
treble 1" cellulose acetate butyrate cone

crossover 600 and 5000 Hz
3-position switches for mid and treble: + - 3dB
frequency response stated as: 45 - 20000 Hx + - 3 dB

Chini mi se kao da su podaci za neki drugi zvucnik. Prvo, nemoguce da je samo 50 W sa 12" basom. Drugo, napisao si da je membranski visokotonac, a po slici izgleda kao da je kalotni (dome). Mada, ko bi ga znao, ostalo se slaze.

Nesto meni sa slike ne lici ono na 12" bas. Mnogo je mala ona kutija za toliki bas. Mislim da je manja cena Notax-ove procene u pitanju, ako ne i manje. Mogu da se raspitam ako prodajes pa te zanima.

Probacu da ti saznam do sutra, ili danas posto je prosla ponoc koje su kutije.

To su kutije iz sedamdesetih godine, znaci mnogo matore.

Tacnije, proizvodile su se od '79-te do '86-te godine ili sl.(nisam siguran za krajnju godinu).

Lolz...
ljudi sada ste me zboonili totalno...
i sta bi na kraju jel vrede nesto ? :)

Pa javljam ti u toku dana nadam se ili sutra ako nadjem nesto o njima.

Nadam se da cu znati nesto veceras da ti kazem.

Sad me je zvao ovaj prijatelj i rekao da ne moze ni on da provali koji su zvucnici, ali da mu onaj visokotonac deluje kao Canton-ov. Mora da nesto pise nazad na zvucnicima! Pogledaj pa javi.

Nema nista...
ali bas nista...
Jedino sto pise je ono sto sam napisao i to pise na poledjini kutije...

A sta ti je znacilo ono 12-ice. Jel to znaci da je model AR12?

Moj ti je savet da batalis te zvucnike, tj. nikako ih ne kupovati.
Skoro sigurno je tu nesto budzeno, ili popravljano, ili su neke jedinice koje nisu originalne ubacene u kutiju na kojoj je oznaka firme i modela. Originalni model bi bio mator 25 godina, a nakon toliko vremena sigurno su propali vesanje i membrana kod bas i srednjeg.

Nazad
Vrh Dno