Šta je novo?

Pomoc oko zabrana paleta u kontol panelu

igor2

Čuven
Učlanjen(a)
22.01.2001
Poena
660
Ako neko moze da mi pomogne bio bih izuzetno zahvalan.
Sta mi treba :
Zabraniti pristup network connections apletu u CP. (ncpa.cpl)
Tacnije, zabraniti promenu parametara TCP/IP konekcije.
Sve sam pretrazio.
Operativni sistem je XP Home + sp2
Znaci uspeo sam da zabranim maltene sve aplete (bilo u registry bazi, bilo tweak programcicima), ali ovo me ubi u pojam.
Takodje ako neko zna iz GPO da to odradi (za xp proffesional) ne bi bilo lose da kaze kako. Pretresao sam sve polise, ali ovu nisam nasao.
Hvala unapred

P.S Probao sam pod proffesional verzijom XP da editujem GP da se makar sakrije ovaj aplet ali ne vredi.
Na slici je postupak u gpeditoru
gp.gif

U ocajanju sam i brisao ovaj aplet iz windowsa :)

Poslednja izmena:
Posle par minuta google-ovanja nasao sam zanimljiv predlog:
iskljucis read permission na doticnom (ili bilo kom drugom) .cpl fajlu za izabrane korisnike ili grupe! :D

Nikada mi to ne bi palo na pamet :wall:

ma meni je to prvo palo na pamet, ali kao sto rekoh potrebno je resenje za xp home :(
On nema grupne polise, security itd

Ako ti je bas stalo da iskljucis ncpa.cpl cak i po cenu da izgubis neku od funkcionalnosti windows-a ili da te smara par error i naravno error report (ako je ukljucen reporting) prozora probaj da "odregistrujes" (regsvr32 /u) neki od dll-ova: netshell.dll (Network Connections Shell), netcfgx.dll (Network Configuration Objects), netman.dll (Network Connections Manager) ili sve njih!

Prilicno sam siguran da oni ne uticu na funkcionalnost mreze, vec samo na podesavanja... Resenje je maksimalno neelegantno, sto znaci da neces dobijati poruke tipa "... has been disabled. Contact your system administrator..." vec "ERROR! ERROR! ERROR! BEEP! BEEP! You have f***ed up something AGAIN, you m****rf***er!" :d

PS: Ako budes imao vremena i volje za ovakve egzibicije, ne zaboravi System Restore!

Poslednja izmena:
Ma u TweakUI programcetu imas mogucnost da ne prikazuje u control panelu sta god hoces. Odes u karticu Control Panel i skines kvaku sa onog sto neces da prikazuje.

Bilo bi super kad bi u tweak programcicima mogao da se odstiklira ovaj aplet :)
Ne moze, da moze ne bih ni pitao ;)

"regsvr32 /u netshell.dll" provereno radi i proces je potpuno reverzibilan sa "regevr32 netshell.dll". ncpa.cpl onda ne radi nista, a ako iz control panela odaberes Network Connections (ili Start -> Cennect to -> Show all connections) dobijes:
"This file does not have a program associated with it for performing this action. Create an association in the Folder Options control panel.
---------------------------
OK"
Cak i desni klik na neku network statusnu ikonicu u tray-u pa "Open network connections" ne radi nista.
Nikakvih drugih error ili warning dialoga nema...

Dial-up i network rade sasvim normalno, jedini "problem" je sto jos uvek u okviru Connect to menija mogu da se promene podesavanja za dial-up konekcije (desni klik -> Properties) - ako ti je bio cilj zabrana promene parametara dial-up konekcije :wall: a ako je u pitanju xDSL, cable ili (w)lan :-devil-:.

Safe mode nisam probao jer me mrzi :p, ali ako je M$-ovo resenje associations-a u XP safe mode-u isto kao kod 98SE i safe mode bi trebalo da radi (tj "ne radi") isto

Miticu, ako se ikad upoznamo imas brdo alkohola po izboru :)
Mnogo hvala.
P.S Pretpostavljam da se ovako mogu "odregistrovati" svi dll-ovi

P.S Pretpostavljam da se ovako mogu "odregistrovati" svi dll-ovi

Naravno. Narocito:
- annoying "zipfldr.dll" (samo ime kaze o cemu se radi - win explorer-ov rad sa zip fajlovima tj. dosadno prikazivanje zipova u Folder tree-u)
- "shimgvw.dll" (image preview u explorer-u)
- "shmedia.dll" (media preview u explorer-u - avi, wmv i sl; narocito nezgodan jer explorer puca ili je cpu util. 100% ako naidje na neispravan avi, a i ne dozvoljava brisanje tog avi-ja jer je allways in use)

Glad to help! ;)

Nazad
Vrh Dno