Šta je novo?

Pomoc oko XPERIA X1

infinityNS

Čuven
Učlanjen(a)
02.09.2004
Poena
620
Moja oprema  
CPU & Cooler
i7 10700K + ML 360R AIO
Matična ploča
Gigabyte Z490UD
RAM
T.Force 16*2
GPU
Nvidia Gigabyte 3080 OC 10 GB
Storage
m.2 2tb Viper
Zvuk
Integisan
PSU
FSP 700
Kućište
ASUS TUF 501
Monitor
LG 34'' ultra vide 1080p
Miš & tastatura
G19+G502Hero
Laptop
Dell Latitude 5420
Mobilni telefon
Samsung s24 Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
pozdrav svima,nude mi ovaj telefon po dobroj ceni ali ima falinku,napuklo mu je staklo na ekranu, znaci puklo u cosko ne smeta , ne oseca se pod stilusom i radi touch i sve.
pa me zanima da moze da se promeni to staklo?da li mi se isplati da to uzimam, lcd je extra samo je to staklo napuklo trazio sam po ebay ima gomila husinga ali ne znam da li to staklo ide uz njega a tel mi se svidja extra :)

E, tako..
Ae, reci koliko para, pa možda i valja za te pare--

heheheh valja veruj mi prebijanje nekih dugova........sve valja samo kes da izvucem.....oko 150e

Poslednja izmena:
Nebitno kako ćeš ti platiti taj telefon nego koliko kesha to tebe izadje? To pitam da bih ti mogao konkretnije reći uzeti ili ne....

oko 150e

nasao sam novi display ,a nije do dipleja nego do tog stakla,ako ne moze da se nabavi uzecu ceo displej,35$ i moze mi stici za dve nedelje

Stvar je da ne zna niko kako se displej dobija.

Scenario: dobiješ displej a on je bez stakla preko dipleja. Imaćeš dva ispravna displeja i jedno slomljeno staklo
Ako ti se ovo desi, bacio si 35$ + troškovi
Ako dobiješ displej sa staklom, ok, završio si posao i u tom slučaju sa tim cenama je ok ako će telefon raditi.
P.S. pogledaj još malo po telefonu da li ima naprslina na metalu, da li malo žvaće itd.
Ako je naprslo staklo zato što je brečio negde, možda je tu još nešto otišlo ili će otići..

pa ne znam,videcu ga u utorak,mislim da cu ga uzeti jer kontam da je okej a sto se tice ovoga ekrana mislim da ide sve u paketu,proverice mi neki serviser da li se tako dobija

Ja pitao jednog servisera, nema pojma.. Nije jos menjao lcd na xperia telefonu pa ne zna.
U principu je ok, ako izadje po tim cenama i sve se sredi

evo bio sam sad da pregledam telefon u ok je stanju ima par ogrebotima ali je ok, cekam utorak da ga otkljuca,malo me nervira, mrzim da cekam,mogao bi i ja to da uradim ali necu da se njakam,mozda je bolje ovo jer ima nemacki rom na sebi tako da nista bas ne kotam :) treba samo da u utorak testiram gps da li radi i uzecu ga,bas je simpatican telefon.....javljam utiske u utorak :)

Po svemu sudecem moraces da menjas TS... oko 12$+troskovi.

heheheh valja veruj mi prebijanje nekih dugova........sve valja samo kes da izvucem.....oko 150e

Hmmm, pa ti ne izvlacis cash nego slupan telefon i povrh svega hoces da ULOZIS u njega i potrosis jos vise para i sve to sa neizvesnim ishodom. Meni zvuci kao - ne.

pa meni je to izvucen kes jer cu lakse da prodam ovaj drugi telefon koji imam,i ps ne mogu da ga otkljucaju,ako neko zna ko moze u ns a da ne dere neka mi baci pm :)

Mozda ne moze da se otkljuca zato sto je neispravan?
Inace, ko otkljucava HTC, otkljucace i njega, ide preko logova za HTC, jer je Xperia ustvari HTC fon i kosta 30$ preracunato u eure plus usluga a nije potrebno nikakvo seckanje niti budzenje.
Ako ga Marvel i Conc ne otkljucaju, dzaba trazis..

conc mi je rekao da moze ali je na godisnjem,a marverl kaze da ne moze....ovaj dolazi za dve nedelje

Marvel je rekao prvo da moze pa onda da ne moze:zgran:

Mozes ga i solo otkljucati, samo platis preko neta tih 30$. Potrazi, naci ces za 2min gde i kako..

Poslednja izmena:
Otkljucavanje nije problem, posto si iz NS. :) Kad uzmes tel posalji PM.

Hmmm, pa ti ne izvlacis cash nego slupan telefon i povrh svega hoces da ULOZIS u njega i potrosis jos vise para i sve to sa neizvesnim ishodom. Meni zvuci kao - ne.

Slazem se.

Stvar je u tome sto ti kupujes taj telefon za 150e, sto je jeftino za njega. Ali ti plus hoces da ulozis 30$+ptt+30$+usluga za otkljucavanje. + treba da se flashuje na englesku verziju, a i to ce ti naplatiti. Pitanje je da li se i isplati uzimati taj telefon.

flesovacu ga sam imam iskustva sa tim to mi je nije problem ima na xda.developer sve ,pa cu zavrsiti

Treba mi auto-punjac za X1, da li neko zna gde ga ima (u pitanju je mini usb prikljucak)?
Za sada bih uzeo samo original...

Druze, ako ne zelis da bacas pare uzalud, uzmi auto-punjac za noviju Motorolu.. Radi isti posao i moze se lako naci.. Ne verujem da ces naci bas za SE X1i jer ga nije pravio SE vec HTC pa mu je i punjac drugaciji od ostalih SE telefona. Znaci, jedino ComTrade, ali kad cujes koliko kosta, ako ima, razmisli i o auto-punjacu za novije motorole /novije od V3/

btw.sto se tice teme, na kraju je taj X1 o kome je rec u ovoj temi dosao u moje ruke, touch mu jos nisam zamenio al' sam ga otkljucao i sasvim fino radi.. Ja zadovoljan.. Dobio sam ga za 110e plus 20e otkljucavanje... Ovaj sto mi ga je prodao je uzeo taj X1 za "citavih" 80€:d

Poslednja izmena:
Hvala, ali nasao sam HTC-ov za kola (od bench user-a, gde bih drugo :) ).
E sada sledeca stvar: instalirao sam spb mobile shell i pocket plus, core player... Sta jos imate na vasim X1? (znam za temu wm software, ali ne radi sve na X1)

Isto ti dodje da li si kupio originalni HTC za kola ili originalni Motorola za kola.. svejedno..
od softvera ja koristim:
iGO8 kad zatreba..
Mytopia Bingo & Hold'em Texas - igre
Advanced Config - kad instaliram novi rom pa jednom sve da podesim sta ima
Xperia Tweak - takodje
PIM backup - backup i restore podataka
Total Commander - ne treba objasnjenje;)
Opera 9.7
Fennec Firefox - ali mi ne radi u poslednjem romu
ostalo, zavisi sta se sve nadje u kom romu...

@voodoons
Zasto ne koristis Resco explorer koji je puno bolji od Total Commander-a a pored toga je i finger friendly?

navika..
evo, juce ga instalirah i sljaka odlicno..

Pitanje jedno za korisnike Xperia X1 i za ljude koji prate desavanja u svijetu ovih mobilnih cudesa. Xperia X1 mi se svidja opasno, ne znam zasto ali sam se bas zagrijao za nju.
E sad ono sto me muci, na xda developer ima jedno 100-njak strana o tome kako telefon puca, ispod poklopca baterije, sa strane (gdje bi trebalo da je najjaci), kod rupe za olovku, itd..
Medjutim, na mobilni svet forumu sam iscitao (na brzinu) 18 strana komentara i vidio da mnostvo ljudi koristi X1 ali niko se nije zalio da mu je telefon pukao?
Na xda sam prvo citao kako je to samo na serijama proizvedenim u 44 do 46 sedmice. Medjutim, posle se javljaju likovi kojima je pucao X1 proziveden 2009-te godine.
Neko moje licno misljenje, koliko je realno da prozvodjac kao sto je HTC (koga inace mnogi hvale kao prozivodjaca koji pravi najkvalitetnije uredjaje, a i sam znam to, jer sam koristio P3470) koji je Xperiu radio za SE, sebi dozvoli nesto takvo? I nije mi jasno kako telefon moze puci sam od sebe, kao da je oblanda?!
Meni u stvari treba savjet, da li da kupujem X1 ili da trazim nesto drugo?

nijedan nije pukao sam od sebe..
moj je sav izgreban, udaran, cak je i touch napukao.. ali maska nije..
nemas frke oko toga.. ko god ga je uzeo u ruke, rekao je da je odlicno uradjen telefon i kvalitetno.. oseti se to. crnom se navodno grebe boja na poklopcu baterije ali ni to nije strasno.. ako stavis xperiu u dzep sa kljucevima, ok izgrebace se.. ovako, nece.. drugar je bas uzeo crnu, nigde nije otisla boja.. moj je inace siv pa se ne vidi tako..

Drago mi je ako je tako, ali ne shvatam onda cemu toliki hejt prema X1 po stranim forumima? Na svakom stranom forumu nalazim slike puknutog oklopa uz komentar "samo od sebe ili blagi padovi". Nije mi jasno? Bojim se dati tolike pare za mob, a da je istina ono sto sam procitao na Xda developers. Hvala ti u svakom slucaju.

Poslednja izmena:
Ma sve mislim da je sam od sebe ili blagi padovi.. Telefon je od metala, ima vrlo malo plastike. Odlicno je uradjen, nema sta.
Bilo koji telefon moze da pukne od "blagih" padova i svako za bilo koju pukotinu moze reci "samo od sebe"..

Nazad
Vrh Dno