Šta je novo?

Pomoc oko win-a

Rista96

Cenjen
Učlanjen(a)
04.08.2012
Poena
159
pozdrav
imam legalni windows 7 home premium i dobio sam ga kupovinom laptopa. Zeleo bih da ga reinstaliram, ali Nikakav disc uz njega nisam dobio a key imam na nalepnici. kako to da ga reinstaliram?

Skini win7 kopiju sa microsoft sajta i instaliraj sa tim seriskim koji imaš na nalepnici. Skini verziju home premium.

da li u toku instalacije ima step gde se kuca kod ili to mora naknadno?

kad zavrisis instalaciju,imas u Device Manager-u, activation pa tamo ubaci serijal i to je to

Imas kopiju na HDD-u, skrivena particija.
Proveri uputstvo za tvoj laptop kako se radi reinstalacija.
Koji je proizvođač i model u pitanju?

Hp 4535s
dobio sam 3 particije C , E , F
C local disc
E(HP recovery)
F(hp tools)

Pokreni HP recovery ako te mrzi da se bakces oko skidanja win i instalacije, samo prvo prebaci fajlove koji su ti bitni na D ili externi hdd.

Pokreni HP recovery ako te mrzi da se bakces oko skidanja win i instalacije, samo prvo prebaci fajlove koji su ti bitni na D ili externi hdd.

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Krenemo redom:
Ako uradi restore vratiće Windows, drivere i programe koje je dobio uz laptop (za razliku od instalacije "bakćanja" koja će mu dati go windows pa onda da juri drivere itd), a sve je to uračunato u cenu :)
D particiju NEMA (u stvari ima ali je verovatno DVD-RW) pošto ima C E F particije + skrivenu sistemsku particiju - što ukupno iznosi 4 primary particije pa ne može na HDD-u da se napravi više particija) - dakle - samo externi hdd dolazi u obzir kao što si naveo

@rista96
pomoću F11 prilikom bootovanja možeš da vratiš laptop u fabričko stanje
manual imaš na strani 111 recovery
ali time gubiš sve svoje podatke koje nisi bekapovao

imaš možda mogućnost da napraviš HP recovery diskove (zavisi od modela)
proveri u folderu HP - all programs - da li ima create recovery disk pa ih pre bilo čega napravi (obično 3 DVD-a)

Poslednja izmena:
??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Krenemo redom:
Ako uradi restore vratiće Windows, drivere i programe koje je dobio uz laptop (za razliku od instalacije "bakćanja" koja će mu dati go windows pa onda da juri drivere itd), a sve je to uračunato u cenu :)
D particiju NEMA (u stvari ima ali je verovatno DVD-RW) pošto ima C E F particije + skrivenu sistemsku particiju - što ukupno iznosi 4 primary particije pa ne može na HDD-u da se napravi više particija) - dakle - samo externi hdd dolazi u obzir kao što si naveo

?????

Vrh Dno