Ljudi, NetGear je strasno nabaviti u Srbiji, evo ja cekam vec 6 nedelja da mi dodju pet mreznih komponenti za jednu lokaciju (2 x AP, 1 x Router, 1 x Switch, 1 x Media Server) a naravno da sam avansno platio

Retko ko da ih ima na stanju, ako ga uopste neko i ima.
D-Link je s druge strane nesto lakse naci, a kvalitetni je taman toliko koliko je skuplji od TP-Linka, bar se kod mene u praksi to pokazalo.
Linksys nije Cisco sta god oni na njega lepili, cak sam imao dosta bolja iskustva dok su lepili samo Linksys na njega. Bilans u poslednjih godinu dana je dva ADSL rutera crkla (jedan se pregrevao pa kada se ohladi nastavi da radi, drugi izdahnuo), tri switcha ispustila dusu tacno po isteku jednogodisnje garancije (jedan i dalje radi ali su mu zveknuli GB portovi, druga dva su bila kompletno Gigabitna 24 portna i oba su izdahnula kompletno).
Cisco je odlican, izmedju ostalog donosi mi pare, i najmanje me boli glava kad radim sa njim, ali njega obicno uzimaju oni koji znaju sta hoce a za to su spremni da plate i vecu cenu (sto samog hardware, sto same administracije). Mogu da ti predlozim i takvu konfiguraciju gde ces i taj ADSL modem da izbacis i stavis u Cisco router ADSL WIC. Ali recimo da bi koristio u potpunosti QoS onda ne moze ipbase ios, nego moras jos malo da doplatis . Evo ti primera i same kartice
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16833120563&Tpk=WIC-1ADSL Po nacinu na koji je postavljeno pitanje, verujem da bi samo ovaj WIC probio kompletan budzet
Nazalost, kod vecine prodavaca lager i ne postoji, tako da je cesto situacija, daj sta das