Z
ZdravkoG
Guest
Kupio sam komp pre dve i po godine. Uglavnom su bile nove komponente osim HDD koji je Quantum 20 AS 7200.
puna P4 na 2GHz box
Gigabyte ploca sa i845PE chipsetom
256MB DDR Kingston memorija (mislim da je na 333 MHz)
ATI Radeon 9000Pro
Nakon danonocne eksploatacije komp je poceo da posustaje vec duze vreme, hdd ima bad sectore, ploca je bila na servisu (elektroliti). Sada je opet ploca pocela da zeza pa sam resio da napravim upgrade. Zadrzao bih procesor (mada treba novi kuler) jer mislim da je on i dalje konkurentan i memoriju (ako bude para dokupio bih jos 256 MB)
Ukratko: imam 300e i treba da kupim sledece stvari:
1.kuler za p4 na 2GHz
2.odgovaraju'u plocu za gorepomenuti procesor
3.graficku karticu (PCI-E ili AGP?)
4. hdd (serial ATA ili ide?)
5. napajanje
5. ako ostane para i jos memorije
Bitno mi je da dobijem 3g garancije na plocu i grafiku. Ne znam na koju od novih ploca moze da se ubaci moj procesor i da li je pci-e dobro resenje kao i koji serial ata hdd.
Unapred zahvalan
puna P4 na 2GHz box
Gigabyte ploca sa i845PE chipsetom
256MB DDR Kingston memorija (mislim da je na 333 MHz)
ATI Radeon 9000Pro
Nakon danonocne eksploatacije komp je poceo da posustaje vec duze vreme, hdd ima bad sectore, ploca je bila na servisu (elektroliti). Sada je opet ploca pocela da zeza pa sam resio da napravim upgrade. Zadrzao bih procesor (mada treba novi kuler) jer mislim da je on i dalje konkurentan i memoriju (ako bude para dokupio bih jos 256 MB)
Ukratko: imam 300e i treba da kupim sledece stvari:
1.kuler za p4 na 2GHz
2.odgovaraju'u plocu za gorepomenuti procesor
3.graficku karticu (PCI-E ili AGP?)
4. hdd (serial ATA ili ide?)
5. napajanje
5. ako ostane para i jos memorije
Bitno mi je da dobijem 3g garancije na plocu i grafiku. Ne znam na koju od novih ploca moze da se ubaci moj procesor i da li je pci-e dobro resenje kao i koji serial ata hdd.
Unapred zahvalan