Šta je novo?

Pomoc oko upgrade-a, ploca, proc, mem...

Bojke

Cenjen
Učlanjen(a)
05.09.2011
Poena
150
Resio ja da se malo ponovim, pa da ne bi mnogo lupao glavu sta i kako, da pitam ja ljude koji to znaju i prate! :)
Uzeo bih platformu koja bi mi trajala 4-5 god, kao sto je i ova, sa menjanjem samo grafike u medjuvremenu, s'obzirom da se najvise igram.
Ja sam za i5, ali koji, sandy, ivy?
Posto treba da potraje, kroz 2-3 god. bi se proc klokovao, pa i to treba imati u vidu pri biranju ploce. Ja sam za asus, al ima ih bre mnogo! :p
A memorija... e o tome STVARNO neam pojma... Mislim da je 8gb dovoljno za sada? ili da uzmem odma 16, da budu iste, pa da sam miran?

Da li se isplati ivy ako uzmemo u obzir da 2500k moze da se nadje polovan, i da mogu da uzmem jeftiniju plocu za njega, mozda isto polovnu?
I ako je moguce, za sve sto preporucite zasto ovo a ne ono, bar ukratko objasnjenje, pa makar to bilo i neko negativno/pozitivno licno iskustvo.

I jos jedno pitanje, imam Q6700, 2x1gb OCZ Reaper, ASUS Maximus II Gene i ATI PowerColor 4850 512MB sa aftermarket kulerima, kolko ovo vredi?
Ako iz nekog razloga nije dozvoljeno da pisete o tome, moze na PM.

Budzet nazalost nije neogranicen, pa ako je moguce da to bude neki best buy, a ne izivljavanje. Ako se stvarno isplati, dacu i 100e vise, sobzirom da ce to da traje 4-5 god.

ako se najvise igras,tebi bi bilo najbolje(citaj najeftinije) da kupis samo nekog radeona 6850,i eventualno jos 2 gb memorije i da nastavis da vozis tako.......a sadasnju grafiku pokusaj da prodas za nekih 60ak eura...

ne znam na kojoj rezoluciji igras,ali konfiguracija koju imas i ovih par komponenti bi trebalo veliku vecinu postojecih igara da gura bar na high....a i u nekom doglednom periodu od jedno godinu-dve ce biti verovatno slicna situacija.....pa tek onda sve da prodas i uzmes nesto jace..(stim sto bi tog radeona mogao i tada da zadrzis i ubacis u novu konfu)

Razmisljao sam i o tome, ali hddovi su mi... ne bas sjajni, pa reko kroz par meseci da kupim 1 ssd i 1 od tera, sata 3, sto nemam, pa je tu i usb3, pa nadogradnja rama, koji da ubacim a da radi sa klokovanim ovim, ili da menjam sve plocice... Sve u svemu, menjao komp sada, ili kroz godinu - godinu ipo, mozda cu da ustetim 50 evra, sto je za toliki vremenski period premalo. A i i5 je jako dobara kupovina... nece tome mnogo pasti cena, dok mojoj konfi hoce sigurno... Inace, gura ova konfa sve bez ikakvih problema, ali kad dodje GW2 hocu da ga igram na dx10 u fullu! xD

Vrh Dno