Šta je novo?

pomoc oko tv kartice

dusanp

Slavan
Učlanjen(a)
19.07.2007
Poena
301
Imam problem oko tv kartice.Kupio sam i bio instalirao i prvo je sve radila ali kad sam opet bio instalirao posle toga mi je slika sve u sneg tv kartica mi je winfast tv2000 xp global jel zna neko u cemu je problem,jel trebam nesto da skinem ili....?

Proveri prvo kabal od antenu ukljuci ga u tv da vidis da li je signal ok. Poroveri u podesavanjima za tv karticu standard treba da bude PAL,(PALBG) kad skeniras kanale obelezi kao izvor signala ½cable½ ako imas kablovsku televiziju.

Kad trzis pomoc napisi vise informacija tipa koji operativni sistem koristis, konfiguraciju racunara, i konkretno u ovom slucaju koji program koristis uz tv kartu

Poslednja izmena:
Postoji mogucnost da nisi lepo podesio karticu, tj. opseg (pal-bg), kao i rezoluciju prikaza i pregleda, ta opcija ti je negede u setup-capture i tako dalje....
Nije nista strasno, sta sam ja prozive o sa mojom TV kartom, koja besprekorno sada radi i u Visti
:banana: :banana: :banana:

pa koristim operativni sistem xp windovs a da vas pitam gde pise area "sta treba da se stavim"meni stoji na austriju ali ne znam dali to treba ja sam probao i drugo i isto mi je .

Je si li probao sa podesavanjim zvuka, u control panelu, ili nekom drugorm programu, koji koristis?(realtek...)
Ili probaj da proveris kablove?:wave:
A u programu imas opciiju setup/capture- tu treba da odaberes odakle da tu cita zvuk, po pravilu to je neki ulazni prikljucak, koji se oznacava sa -in....-.:type:
Probaj sa reinsalacijom programa za manipulaciju kartice, pa oznaci zemlju, tj. mi koristimo pal-bg.:D
Na kraju krajeva deinstaliraj drivere i sve sto si instalirao za datu tv kartu, a zatim izvadi tv kartu, pokreni sistem, nakon toga vrati kartu pa od pocetka, ja sam tako radio sa mojom tv kartom dok nisam skapirao filozofiju iste.:banana: :banana: :banana:

Poslednja izmena:
Imam prosečnu IV, sa XP sistemom. Kupio sam Leadtek WinFast TV2000 XP Global karticu. Radio radi perfektno. Međutim na TV me zeza zvuk na svim programima. Pucketa i krči nekako "rafalno". To su baš velike smetnje, prosto iritira. Imam priključen kablić, menjao sam regionalno podešavanje, reinstalirao (skoro kupljeni) software sa CD-a, prebacivao zvuk sa CD na Line in i sl, ali on i dalje ima zvuk kao bolestan dizel motor. Koristim Logu III, slika je sasvim ok, al je zvuk me zeza. Šta činiti?

Ja sam sinoc resavao taj problem ...

Instalirao, deinstalirao, njakao se jedno 3 sata i jedni sto je pomoglo je sledece:

Na instalacionom disku postoje 2 programa.

onaj PVR i drugi (koji je namenjen za digitalnu televiziju) DVB ili tako nesto ...

PVR sa ovom karticom ima problem da ne moze da zapamti podesavanje kanala.

Kada ides opciju scan channels sa auto fine tune onda on nadje tacne frekvencije i zvuk postane kako treba, ali PVR to ne upamti i svako prebacivanje kanala rezultuje resetovanjem tabele frekvencija kanala.

Na kraju sam instalirao taj drugi (DVB ili kako vec bese) zato sto vise nisam znao sta da uradim.

Pri prvom startovanju je poceo da se buni kako nije uspeo da nadje odgovarajuci device, a posle toga - sve radi kao podmazano ... channel scan i on upamti sve sto treba :)

Ima drugaciji skin ali je interface (opcije) gotovo isti kao ovaj PVR.

koja zvucna?
koja ti je pci latency vrednost u biosu?

Vrh Dno