Šta je novo?

Pomoc oko tbird-a

Zombi

Čuven
Učlanjen(a)
13.06.2002
Poena
619
E ovako imam tbrird na 1.1ghz i cooler kingwin KAE-8025
e sad, koliko sam citao karakteristike o njemu [cooler-u], pise da minimalno ide od 1.2 pa nadalje. Na koliko bi mogao da ga overclocujem i dali je pametno??? :)
aj unapred hvala!

Cya...

kwikae8socfc.html

Prvo daj malo vise podataka o ploci i memoriji koju imas.
Najsigurnija varijanta za oc bi ti bila otkljucavanje mnozioca na procesoru, sto se na Tbird-ima obavlja relativno lako grafitnom olovkom. Onda krenes da podizes mnozilac za 0.5 i usput testiras masinu uz pomoc nekog programa poput Prime95, CPU Stability Test, HOT CPU Tester itd. Ako je masina stabilna nastavis da povecavas mnozilac, a ako ti se pojavi nestabilnost podigni malo napon jezgra. Otprilike limiti za Tbird-ove u zavisnosti od primerka su bili od 1.33 do 1.6Ghz (ovo zadnje ne pokusavaj ako ti nije hladjenje na nivou).

Eeee :)

Ovaj ... :) greska moja... procesor mi je duron ;)))
pomesao sam sa burazerovim ;))
a ploca mi je ausova: a7v133-m i imam 528 sdrama
i sta jos???
znaci ploca: asus a7v133-m
procesor: duron na 1.1
i 256 sdrama
i na koliko bi mogao najvise i najbezbednije da ga dignem??? :)
sorry jos jednom ;)

Morgan jezgra nisu toliko raspolozena za oc kao stara Spitfire jezgra Durona. Krajnji limit im je negde oko 1.3-1.4Ghz.

ako se dobro secam, doticna ploca nema mogucnosti: podizanja napona na procesoru i promene mnozioca. tako je jedini nacin za o/c preko podizanja sistemske magistrale koja na toj ploci, cini mi se, ide maksimum do 145. Posto su limiti Morgana negde oko 1.3GHz, ovo ce ti biti sasvi dovljno. Naravno, da bi se priblizio toj brzini moras podici napon na 1.85V, a posto to ploca nece, moraces da (isti nacin kao sto vrsis otljucacannje mnozioca) crtanjem po procesoru podignes napon na 1.85.

u jeeee

Vi sta ste mi sad ispricale... sad neznam dali cu moci sam da ga overclockujem ;)))
kako nozice, sta pricate ljudi??? :)))

Nazad
Vrh Dno