Šta je novo?

Pomoc oko smimka!

pedjica

Čuven
Učlanjen(a)
05.04.2004
Poena
609
Imam PCTV tv karticu,i neke stvari sam snimao kamerom(kamera nema kablove za kompjuter).Sledece sto me interesuje je:
1. da li ova dva mogu da spojim i da snimak prebacim na komp
2. moze li neko da mi preporuci neki prost i mali program za montiranje sa kojim cu moci samo neke osnovne stvari da uradim,da isecem neke scene,nesto ubacim,mozda koju pesmu.....
Hvala unapred!

Problem sa zvukom!!

Nesto mi nije kako treba! PCTV kartica ima antenski ulaz, zvucni izlaz,composite/cinch, i s-video.Na kameri imam a/v out i s-video.Zvucni izlaz na tv kartici sam spojio sa ulazom u zvucnu karticu,to je bilo tako odkad je majstor montirao.Imam dva kabla,jedan sa cincevima na obe strane, a drugi sa cincom sa jedne a sa druge strane s-video koji ide u kameru.Problem je zato sto nema zvuka,samo slika.I napominjem da je je u opcijama u tv kartici u audio opcijama tv playback input kao i sound recording input namesteno na line in.Ne znam koliko je ovo vazno ali samo da napomenem.Molim vas pomagajte!Treba mi zvuk!!!!Please!!

pedjica je napisao(la):
...I napominjem da je je u opcijama u tv kartici u audio opcijama tv playback input kao i sound recording input namesteno na line in.

Tako i uradis - zvuk sa kamere "ubodes" u line in zvucne kartice.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Kamera definitivno snima zvuk,posto je drugaricina sigiran sam da sam pre kod nje na tv kad se prikljuci slusao zvuk.Ovaj konektor a/v je zuta rupa za jedan cinc,sad ne znam da li na drugom kraju tog kabla koji ide u komp treba da budu dva cinca, jedan za koji ide u tv karticu u composite/cinch a drugi koji ide u zvucnu(da li je to moguce)Mozda ovo nije i original kabl pa zbog toga mislim ovako.Kamera je samsung VP-L800 880x digital zoom!!

a/v znaci audio/video, a to znaci da bi na kameri trebalo da bude 2 ili 3 cinc prikljucka - zuti (video) i crni (audio, ako ti je izlaz mono) ili zuti (video), beli i crveni (audio ako ti je izlaz stereo).

update - procitao sam o tvojoj kameri, trebalo bi da imas zuti cinc prikljucak za video i beli cinc prikljucak za audio izlaz. to znaci da imas mono izlaz iz kamere, pa ako je prikljucujes na stereo ulaz (tv karticu) probaj samo da ubodes taj beli cinc u L (left kanal). Nadam se da ce ti ovo pomoci.

Hvala vam svima momci na pomoci,snasao sam se nekako,nabavio sam novi kabl,na jednoj strani cinc za kameru a na drugoj video i audio izlaz.Sada je sve u redu jedino sto pomocu virtual daba 20 sec je oko 60MB.Sta da radim?

tu smo dosli do video kompresije - nisam koristio virtual dub tako da nemogu da ti kazem da li on moze da radi kompresiju videa u realnom vremenu (verovatno ne moze). Ako ne moze, to znaci da ces morati da skines ceo video na hard (zauzimace sigurno nekoliko gigabajta), pa da ga posle kompresujes nekim divx-om u virtual dub-u...

Nazad
Vrh Dno