Šta je novo?

Pomoc oko smart card servisa

sttevann

Slavan
Učlanjen(a)
27.03.2009
Poena
304
Dakle,danas sam na poslu imao situaciju sa likom, da nisam mogao da mu podesim smart card reader na racunaru.
Uglavnom, nije imao uopste scardsvr servis, koji sam mu instalirao, ali je nakon toga potrebno da se pomocu nekog naseg alata, scfixxp.exe odradi repair servisa, da bi to sljakalo (u pitanju je XP). Pri repairu je javilo da ne moze da odradi,zato sto servis nije stopiran (sto do sada nije javljalo), a servis nije mogao da se stopira, javilo je gresku da je "windows internal error", ali unknown, i da se obratim administratoru. Naravno, sve vreme sam ulogovan kao admin, jedini korisnik na tom kompu.
Da li neko ima neku ideju kako da ovo odradim, a da ne reinstaliram windows?

hm ovo vise lici na dotrajali XP probaj rapire XP-a ili u run-u kucaj service.msc pa pogledaj tacan status tok servica koji je vazan za tvoju aplikaciju i daj mu manula mod da bude stalno ukljucen

U servisima je on started, automatic(ili manual,zavisi), ali je fora u tome sto ne moze da se stopira, a ne mogu da ga repairujem onim alatom (a to radim nekoliko puta nedeljno na razlicitim racunarima,svakodnevne instalacije e banking aplikacija, i problemi sa smart card readerom).
Desilo mi se jednom da sam uspeo da ga stopiram, ali je javljalo i dalje da ne moze da bude stopiran. I nakon pokusaja restarta, naravno - opet je bio started automatic... :/
Meni to lici na dotrajali Win takodje, i ja bih tu najradije udario jedan format, ali opet klijent ne bi da to radi...Cepidlaka... 🙂

a jesi li probao da pod safe modom probas da ga stopiras ili vec sta ti odgovara i precesljaj registri pa vidi sta je ostalo vezano za taj soft koji koristis mozda te registri zeza msconfig u run pa vidi sta dize po startup-u

a najbolje bi bilo boot format c: novi XP :type:

Ej, nisam pokusao Safe mod, mada ne verujem da ce nesto da resi... Probacu danas to, pa ako ne uspe, ***, format je iz raja izasao... 🙂

Hvala puno...

Nazad
Vrh Dno