Šta je novo?

pomoc oko sklapanja konf

[[-ShoMi-]]

Čuven
Učlanjen(a)
04.01.2013
Poena
595
pozdrav treba mi strucno misljenje oko konf koji sam sklopio

RAM: Kingston Memorija DIMM DDR3 2x4GB 1600MHz Kingston HyperX, KHX1600C9D3B1K2/8GX

Graf : Gigabyte VGA AMD Radeon 7870 Gigabyte OC 2GB/DDR5,/DVI/HDMI/DP/256bit/GV-R787OC-2GD ili Saphire 7870 GHZ OC

CPU : AMD CPU AM3 AMD Phenom™ II X4 955, 3.20GHz/6MB BOX Black Edition ili 965

MOBO : Gigabyte MB AM3+ 970 Gigabyte GA-970A-DS3, PCIe/DDR3/SATA3/GLAN/7.1

HDD : neki od 750GB/1TB otvoren za predlog

Kuciste sam gledao LC Power 600W LC Power Pro 925B, Black

treba mi vasa pomoc sta bi ste dodali sta bi ste zamenili itd

Koja je prvobitna namjena računara i da li isključivo AMD ili može i Intel?

EDIT~i budžet :d

Poslednja izmena:
gajming i iskljucivo amd

budzet oko 60.000din

toliko i ispada ovo gore sto sam sklapao

Poslednja izmena:
Ja bi išao na neki fx procesor, najvjerovatnije 6300, skuplji je, ali mislim da je isplatljivije, jer je ipak noviji procesor..

Moje mišljenje je isto tako, da ako želiš samo za gaming, trebao bi ići na i3 npr. 3220. Ali kad si se već izjasnio, oke.

dvoumice sto imam su

koja je bolja 7870 saphire ili gigabyte

955 ili 965 amd

ploca GB GA970 D3 ili UD3 (koja je razlika)

A neki SSD? Trulo je sklapati bilo kakvu gaming mašinu na 1tb hardu za sistem.

955 ces tesko naci nov,jedino polovan...ja bih pre isao na neki fx...ubaciti u novu masinu phenom II danas nema smisla...druga stvar,ako hoces da OC-ujes proc trebace ti i neki krsteni cooler...

oc ne nameravam radim

koji onda fx cpu da se uklopi u budzet bez zamene ostalih delova

ssd ne nameravam uzimam

Ja se slazem sa kolegom par postova iznad...Ako vec ne mozes da uzmes neki fx-8xxx,onda posle njega se fx-6300 namece kao najbolje resenje...Sada ne znam po kojim cenama si nasao ostale delove...pa mozda ti je on previse para...

9uz4R1s.png

xe2uGSx.png

jednostavno se taj cpu 955 ili 965 sa drugog sajta ukolpio u budzet od 61/62k din

fx serija 6/8 ispada previse za moj trenutni budzet

koja je alternativa iz fx serije da se uklopi u ovaj budzet a da je bolji od 955

Poslednja izmena:
U emmiju je 22k sapphire 7870 ghz edition

To ti je taman da uzmeš fx8120

Ova što je on sklopio je malo neujednačeno, grafička skuplja od svih ostalih komponenti zajedno.

I da uzme tu za 22, opet ce mu zafaliti za 8120, tj probice mu 61k. Jedino da ide na gtx 660 koja je 2k jeftinija i 8120.

Poslednja izmena:
I čemu sve te komponente ako će se OS dizati sa Green (5400rpm) harda?

965 BE ti je tata-mata za igre još uvek. Dignut na 4 - 4.1 GhZ (što može ko od šale samo dizanjem množioca ) i sa 4 cora od koih ne verejujem da i jedna igra traži više. Najbolje za igre ti je da se baciš na što bolju video kartu ako procesor može da je isprati a 960be svakako može.
Za HDD ispod black ni da pomišljaš ako ne ideš na SSD.
MB bi stvarno trebalo da bude neka sa 990 čipsetom, ako ti za neko vreme upadne da nabaviš recimo FX 8350 ili naslednika trebaće ti.

hard nisam ni zapazio da je 5400 bio je pre toga od 750gb sata 3 7200 kad sam stavio ovaj od tera nisam zapazio da je 5400, bice sigurno neki sata3 7200 750/1tb (ssd nekad kasnije cu dodati)

koja je dobra ploca sa 990 chipset

znaci 965 amd je dobar cpu ? (ne najbolji al je sasvim solidan?)

sada oko graf dal je bolja saphire 7870 ghz oc ili ista od gigabyte

poslah ti predlog na pm link za hdd, 1 TB Samsung Spinpoint F3 (ST1000DM005/HD103SJ)

hard nisam ni zapazio da je 5400 bio je pre toga od 750gb sata 3 7200 kad sam stavio ovaj od tera nisam zapazio da je 5400, bice sigurno neki sata3 7200 750/1tb (ssd nekad kasnije cu dodati)

koja je dobra ploca sa 990 chipset

znaci 965 amd je dobar cpu ? (ne najbolji al je sasvim solidan?)

sada oko graf dal je bolja saphire 7870 ghz oc ili ista od gigabyte

Pre mesec dana sastavih sistem sa ovom MB : http://www.itsvet.com/proizvod/gigabyte-ga-990xa-ud3/comp_comp_mboard/16/1970
Sve radi super, jeste malo skuplja od tvoje projektovane ali se isplati jer ćeš moći da upgrejduješ procesor na recimo FX8350 bez problema kad oni pojeftine. Za video kartu, kao i za sve ostalo, bolja marka, bolji proizvod generally speaking. Taj Samsung što ti je čovek preporučio bi trebalo da bude savim u redu. Imam 2 od po 500GB već 2 godine i ko novi su a ja ih stvarno akam i rade 24/7 kao i ceo komp.

hm ja bih uzeo gigabyta sa dual fan opcijom uglavnom su nesto malko jeftinije, a dosta su tise i hladnije!

Ne slažem se da je Gigabyte ploča dobro rešenje jer NEMA UEFI BIOS, što je danas ozbiljna mana, a i prilično je mušićava ploča kad je stabilnost u pitanju.

Ako se traži pouzdanost, ASRock i Asus su tu mnogo bolji izbor.

Čipset apsolutno 990FX zbog kasnijeg prelaska na FX 8350 kad on dosta pojeftini tamo negde na jesen (otprilike). I Asus ploče imaju bolju podršku kroz BIOS, takođe, što nije uopšte zanemarljivo.

Što se tiče hard diska slažem se da je Samsung F3 odličan, ja ga imam dve i po godine i prilično sam zadovoljan njime.

Ја гласам за Асрок, то су јефтине, добре а и поуздане плоче.

Poslednja izmena:
Gore je predložena matična ploča Gigabyte, nisam mislio na tvoj post nego na post gde je o ploči govoreno. Post člana CountMike.

Prosto mi je neverovatno da niko nije spomenuo da treba da promeni taj Lc power od "600w", a sa tom grafikom još i procesor od 8 jezgara. Prvo ti stavi neko malo jače može i Lc power ali da je malo kvalitetnije, jer ti je napajanje najbitnije za stabilnost i bezbezdnst celog sistema. Bolje uzmi ako mene slušaš neku 7850, bolji procesor, matičnu i kvalitetnije napajanje nego da štediš na svemu zbog grafičke karte, jer je razlika izmenju 7850 i 7870 mala, a na kraju krajeva verovatno ćeš je prvu i menjati u budućnosti. Nadam se da sam bar malo pomagao pozz i uzdravlje ;)

Asus je možda nekada bio najbojlji ali u poslednje vreme mu je kvalitet relativno loš. Meni je ovo prvi Gigabzte, posle sam složio još nekoliko i kvaliteet izrade je bolji, sa boljim komponentama i IMA UEFI Bios i tera FX 8250 na 4,7 bez ikavog problema a i memorija radi na 1860 i sve je hladno ko ********* iz frižidera.

Gigabyte se popravlja iz godine u godinu! Dostigli su kvalitet ASUS-a, dok su cenom i dalje daleko konkurentniji.

Gigabyte se popravlja iz godine u godinu! Dostigli su kvalitet ASUS-a, dok su cenom i dalje daleko konkurentniji.
Tačno tako i mene su prijatno iznenadili. Evo moji prijatelji iz Extreme Overclocking-a koji su po celom svetu baš kukaju na Asus u poslednje vreme. Jedan je tek iz trećeg puta uspeo da dobije jednu u radnom stanju a on je u Americi. Kukaju i na njhovu tehničku podršku takođe. Počeli su da kotiraju čak i MSI bolje. One vrhunske Asusovke su izgleda savim u redu.

Nazad
Vrh Dno