Šta je novo?

Pomoc oko "skidanja" FSB wall-a :(

magicius

Slavan
Učlanjen(a)
11.10.2007
Poena
320
citao sam u Digital-u o ovom modu... naime moj E4300 nece da radi na 3.2 ghz :( pa sam hteo da ga "zbudzim"
e sad mi treba pomoc od nekoga ko je imao iskustva sa tecnim srebrom...

Aj prvo ispitaj koji i je max stabilan FSB na tom procesoru ;)
Spusti mnozilac na 6 pa guraj FSB pa da vidimo shta se dogadja tj da vidimo gde je limit i naravno testiraj sa Orthos-om.
Za samo "shranje" cemo lako ;)

Aj prvo ispitaj koji i je max stabilan FSB na tom procesoru ;)
Spusti mnozilac na 6 pa guraj FSB pa da vidimo shta se dogadja tj da vidimo gde je limit i naravno testiraj sa Orthos-om.
Za samo "shranje" cemo lako ;)

e ovako prvo da ti kazem da sam ja vec nesto sarao po cpu:d izgleda da sam nesto pogresno spojio:wall:

sad sam terao mhz po mhz (5 po 5 tacnije) i dosao sam do 365 fsb,na 366 nece da udje u bios...

A o kakvom "skidanju" FSB wall-a se prica?
Da li ovde pricamo o podizanju FSB-a sa recimo 200MHz koliko ima E4300 na recimo 266, 333?
Ako jeste to, kakvog to uticaja ima na FSB wall? Da se nece podici FSB u tom slucaju?
Pitam zato sto ja imam na ploci 3 jumper-a koji mi omogucavaju FSB da postavim na 200, 266, 333, 400MHz (cisto da se ne igram sa tecnim srebrom) ali to nije pomoglo da ja preskocim 340Mhz FSB-a sa E5200..

attachment.php

To je za 333MHz(1333)
success1xz8.jpg

A ovo je za 266MHz(1066)
Al, opet, to ti nece pomoci oko FSB wall-a, ako ti je wall na 365MHz, neces ni ovim modovima preci preko 365MHz
Mozda, eventualno, da ti pomogne oko tweakovanja memorije ako te trenutno muce neki mnozioci na 200MHz strapu..
Mozda bolje da povijas neki E6xxx CPU, njihovi CPU-FSB wall-ovi su uglavnom vislji od FSB wall-a u koji sama ploca udara

Poslednja izmena:
pu je... pa tako sam i spojio i nista :( znaci 2 pin na 5 i nista :( mozda ga nisam dovoljno zafarbao?
mada se ovi tvoji dijagrami poprilicno razlikuju od onih iz casopisa...

planiram ja da povijam nesto jace... 8400 npr ali kad im malo opadne cena (2-3 meseca) ali sam do tad hteo malo da isprobam ovo...

tecnim zlatom? :d
platinom? :d
ne znam, to si trebao saznati pre nego si krenuo u operaciju
ako sprzis ovaj cpu, krenuces ti i ranije u trazenje e8xxx procesora :p

Skida se apotekarskim benzinom, mada moze da se desi da ne moze da se skine sa pinova, ali nista strasno imaces 2 srebrna pina i ispravan proc.

Nazad
Vrh Dno