Šta je novo?

Pomoc oko Scientific Atlanta modema

DonPablo

Cenjen
Učlanjen(a)
28.01.2013
Poena
154
E ovako zeleo bih da spojim umrezim dva kompjutera.
Na prvom koristim kablovski internet od http://www.elta.rs/ provajdera sa modemom Scientific Atlanta cisco EPC2100R2 koji izgleda ovako http://fulkenszio.myftp.org/EPC2100R2/EPC2100R2_1.jpg
Zeleo bih sada da i na drugom kompu takodje imam internet konekciju koji se nalazi u trecoj prostoriji udaljen jedno 10m pa me interesuje kako sada to da povezem? Da li treba neki poseban ruter ili bilo koji i koja je procedura spajanja itd?
Hvala unapred

imamo isti modam, i ja imam isti samo je cisco 2100, kupio sam wireless ruter i sad imam i wireless po stanu i prikljucke za lan kablove, uzeo sam najjeftiniji koji sam nasao, tl-wr740n, neka ti preporuci neko jos neki model ako zna

Znaci spojim taj wireless ruter tl-wr740n na primer sa mojim modemom kablom i onda na drugi komp prteko wireless kartice hvatam signal tj.imam internet? Znaci izvodljivo je na taj nacin?

Da, spojis kablovski modem i ruter i imas net

zar nemas izlaz iz kablovskog modema kao obican lan kabal? ali da ne pricam svasta neka odgovorio inaj ko se vise razume

a ovaj ethernet tu ti ide lan kabal u kompjuter koji daje internet

Da,bas tako za taj jedan racunar...e sada kako povezati i drugi komp...

taj kabal sto ide u jedan komp ukljucis u ruter a iz rutera povezujes ostale racunare

Sada mi nista nije jasno...jedan ruter dva rutera...inace protok brzine mi je 6/1mb.
Ja bih nesto najjednostavnije ali izgleda nema pomoci koliko vidim.
Taj tp-link TL-PA210KIT ima kod nas da se pazari za 6.300 din ali mi malo preskupo..treba supruga da se porodi pa nemam bas toliko novca da izdvojim :)

Ako imas wireless karticu u tom drugom racunaru, onda ga povezujes na taj jedan ruter, ali kazem, pitanje je koliki domet ima taj signal iz rutera, cesto se mogu procitati komentari da ljudima nema domet ni do susedne sobe. Cena tog kita sa ethernet kablicima u kompletu je kao cena jednog od jeftinijih rutera za koje je pitanje da li ce i dobaciti tih 10 metara u zgradi, a adapteri dobacuju do 300 metara, pa ti razmisli.

ma nije u pitanju zgrada nego moja kuca...*** valjda moze tih nekih 10m ili cak i manje da bude koliko toliko dobar signal ipak je to dva zida koja su tanka unutrasnja od sobe...mene buni samo to sto iza modema imam samo jos slobodan taj neki usb prikljucak pa me interesuje jel ja taj modem mogu uopste sada da povezem sa nekim ruterom??

jedan ruter ti treba. iz modema ide lan kabel do rutera a iz rutera lan ide u komp. eventualno treba podesiti adresu u ruteru.

Kao sto kolega iznad kaze,

a taj slobodan izlaz na modemu je da povezes kompjuter na internet preko usb kabla, ali vecini to ne radi tako da ne gledaj na to, ja sam lan kabal koji izlazi iz modema kablovskog interneta ukljucio na onaj ruter tplink koji sam platio 1.920 din i povezao sam 2 kompa na njega, vidi samo da ruter ima izlaze koji ti trebaju, ja sam uzeo ovaj jer ima izlaz za 4lan kabla, imao je neki za 1.6xx din ali je imao izlaz za 1lan kabal, antene za wireles se ne skidaju i fiksne su

Hvala puno,jasnije mi je sada sve sto se tice povezivanja modema i rutera,nego onda mogu da uzmem wireless ruter?? Pa jedan komp da bude kod njega spojen sa lan kablom a drugi da hvata wi-fi signal da nerazvlacim do njega drugi lan kabel zbog gipsanih zidova busenje itd... jeli izvodljivo?

jeste

Nazad
Vrh Dno