Šta je novo?

Pomoc oko scart-a

bira

Čuven
Učlanjen(a)
02.09.2003
Poena
619
Imam xbox sa rgb scart kablom i sbb-ov dekoder koji takodje ima scart i po recima decka iz sbb-a mora da se kaci na AV1(tj. na rgb scart koji mi sluzi za xbox).Kada scart od xbox-a zakacim na AV2 a od dekodera na AV1 slika sa dekodera je ok dok je slika sa xboxa crno-bela,jel postoji neki nacin da prikacim i xbox i dekoder zajedno bez gubitka na kvalitetu?
Dekoder ima ulaz za skart ali mi se cini da je onda slika sa xbox-a losija nego kada njegov rgb ide direktno u tv(a mozda ja to i umisljam :D )

Hvala unapred!

Treba savet da ti da neko ko ima xbox ali sam svojevremeno video skart sa dva ulaza a jednim izlazom i prekidacem koji menja ulaze.Dali xbox isto zahteva rgb ulaz ili moze to da se menja,tj nacin outputa signala iz neog menija kao kod mene na dvd-u recimo?Mozda treba skart da se prepravi da bi dobio boju na tv-u na skart 2,sto sam ja imao problem kada sam ubo novu video kartu pa nije bilo boje na tv-u,samsung, i onda sam rasturio sart cackao i nacackao.Na av1 na tv mi je dvd a na av2 tj.skart 2 mi je komp.

Imash jednostavnije reshenje, trazi od SBB-a da ti daju RF dekoder. Dobices uredjaj sa tunerom (kao na video rekorderu) koji ima memorisane sve tv kanale i rade mu redovan update. Mnogo elegantnije reshenje u ondosu na scart dekoder koji je meni pravio isti problem, jedina razlika je u tome sto je mozda malo slabiji prijem nekih kanala preko rf dekodera (pink u zemunu, mada je to takva televizija da to i nije neku problem). pozz

probaj direktno da xbox nakacis na AV1

a mozda je xbox ntsc a tv ne podrzava ntsc, nego samo pal

Slika ti je OK bez decodera, jel tako?
Mislim da ti AV2 ulaz nije pun RGB. Probaj na njemu i dekoder, a i vidi i u doc, mozda pise. Ako ne radi kako valja, to je to (a mozda je bas nesto sitno do konektora). VCR, DVD sa kompozitnim izlazom bi trebalo da rade skroz korektno. Čekaj, jesi li probao xbox na av2, a da decoder nije na av1 ?
Ako ne uspe ništa, prekidač 2x1, ili slika i nije gora kroz decoder.

Poslednja izmena:
Vrh Dno