Šta je novo?

Pomoc oko sastavljanja racunara

veljkopejovic

Cenjen
Učlanjen(a)
02.10.2011
Poena
151
Kupio sam komponente za kompjuter pa mi treba neko da ih sastavi. Ne bih da nosim u servis posto bih voleo da vidim kako se to radi. Platio bih naravno.
Imam i7-2600k,MSI Z68-GD80, Gigabyte gtx560TI,kingston grey 8gb(2*4) 1600,WD caviar black 1TB,Chieftec 750w napajanje i kuciste Thermaltake Dokker.

Dobar izbor komponenti, nije se nigde zakidalo. A zasto se ne bi jos malo informisao, pa je sam sastavio? Nije to bas toliko komplikovano, nadjes neki dobar tutorial i polako sastavis.

Pa ocigledno mu je frka jer nikada nije radio i ne bi da zezne nesto. Cim bi da vidi kako se radi znaci da je spreman da nauci.
Samo reci odakle si.

+1 za odlican izbor. Mozda 2600k nije bio neophodan u zavisnosti od namene, ali nece smetati. Cime ces da ga hladis? I da li ti je ostalo jos kesa da komletiras ssd-om?

Što se tiče izbora komponenti svaka čast, odličan. Ako ti treba neko za sklapanje, mogu ja da ti pomognem javi se na PM pa ćemo se dogovoriti naravno da možeš da prisustvuješ sklapanju računara.

Kupio sam komponente za kompjuter pa mi treba neko da ih sastavi. Ne bih da nosim u servis posto bih voleo da vidim kako se to radi. Platio bih naravno.
Imam i7-2600k,MSI Z68-GD80, Gigabyte gtx560TI,kingston grey 8gb(2*4) 1600,WD caviar black 1TB,Chieftec 750w napajanje i kuciste Thermaltake Dokker.

Pise u uputstvima za plocu i ostalo sta se i kako radi, a ima i dosta tutorijala na YouTube-u.

Ako je pokretač teme ikad sklapao računar, neće biti problem da sklopi i ovaj. Ako nije, bolje da vidi uživo kako i šta. Mnogo ima sitnica koje iskusniji previde da pomenu/naglase u tutorijalu a umeju da izazovu štetu.

Ma nema novih kompova bez ssd-a , realno ko nije probao ne moze da veruje koja je razlika u samoj brzini sistema .. Otkad imam ssd mashina radi samo tako .. u tim merama da podize sistem za 2 3 sec .. ultimate 64bit-a sa sp1
Sve je ok , samo dodaj neki ssd za sistem

SSD je opravdan samo za rad, davati 100e vise samo da bi se FF ucitao momentalno umesto za par sekundi je smesno... je l' mozda daje veci framerate u igrama? :d

Poslednja izmena:
SSD je opravdan samo za rad, davati 100e vise samo da bi se FF ucitao momentalno umesto za par sekundi je smesno... je l' mozda daje veci framerate u igrama? :d

Slazem se, ali ako ima para zasto da ne. Brzine nikad dosta :D

@veljkopejovic
Dobro si odabrao komponente, SSD mozes da dodas ali i ne moras, sto se tice sklapanja ako nikada nisi imao prilike da sklopis koji ili da vidis kako se sklapa masina, onda sam nemoj, lepo pozovi nekog druga koji je koliko toliko razme u to ili odnesi u nekom servisu da to sklope za par minuta, ili mogu da ti sklope tamo gde budes kupio te komponente.

Nisam nikad sastavljao,samo sam stari komp rastavljao i sastavljao,ali nikad nisam ceo komp,tako da ne bih ja sam,bolje da to uradi neko ko zna. Za ssd trenutno nemam kesa,ali planiram da ga uzmem za koji mesec posto sam se sad istrosio,uzeo sam i monitor viewsonic 2453h. A za hladjenje imam jedan kuler u kucistu ali uzecu bar jos 2 mada kuciste ima mesta za 7 ali mislim da mi je 3 dovoljno?

Nisam nikad sastavljao,samo sam stari komp rastavljao i sastavljao,ali nikad nisam ceo komp,tako da ne bih ja sam,bolje da to uradi neko ko zna. Za ssd trenutno nemam kesa,ali planiram da ga uzmem za koji mesec posto sam se sad istrosio,uzeo sam i monitor viewsonic 2453h. A za hladjenje imam jedan kuler u kucistu ali uzecu bar jos 2 mada kuciste ima mesta za 7 ali mislim da mi je 3 dovoljno?

kazi nam odakle si pa cemo lako da vidimo ko ce ti pomoci odnosno ko ti je najblizi...javi da znamo

Mislim da nisi trebao da ostavljas broj telefona, vec da ti se zainteresovani jave preko privatnih poruka :trust:

ja sam tu dole u rakovici kod OS Nikola Tesla,ako ima neko blizi nek se javi xD

Vrh Dno