Ovako...prvo,kazi koji komp imas..da li je Windows,Mac,Linux....da bi znao koji Media server da ti predlozim....ja sam na Mac-u..ali ima par komada koji su radjeni za oba sistema...pa ti mogu pomoci...
instaliras recimo program koji se zove PS3 Media Server..ili Serviio.....(nadji na netu,oba su besplatna,to nece biti problem)i u njima,za pocetak,podesis putanju do foldera gde su ti filmovi,muzika,slike....u tvom slucaju..putanju pravis do tog externog Harda(koji se pre toga zabo u Komp),koga Tv ne vidi......ostavis taj Media server,da radi....obicno rade u pozadini,i ne smetaju ti za normalan rad kompa...
zatim pokrenes na Tv-u...nesto sto se verovatno zove Network media..ili kako vec(nemam takav Tv,pa ne znam kakav mu je meni)ili DNLA..UPNP....i ako si sve uradio kako treba...na Tv ,bi trebalo da vidis onaj folder gde su ti filmovi sa onog Harda...i..gledas film..slusas mjuzu..ili gledas slike.....kad malo udjes u materiju,sa programom Serviio,imas zanimljive varijante,da gledas,dobre Net Video kanale..Live Streaming,i slicno,i to sve na TV-u...ali polako......

javi ako Zapne....

p.s.ako ti sve uspe...vremenom ces otkriti da ima jos puno programa ,koji rade istu stvar...samo da znas jedno..ne mogu svi da salju i titlove od filmova..ona dva gore pomenuta..Salju.....