Šta je novo?

Pomoc oko Samsung Galaxy ACE?

richier

Cenjen
Učlanjen(a)
08.10.2012
Poena
170
Pozz,treba mi mala pomoc,imam Ace, rutovan je, 2.3.3 stock rom je na njemu.Malo je poceo da laguje u zadnje vreme pa bih da mu ubacim 2.3.6. E sad:
1. Rutovan mi je telefon,ako preko odina ubacim 2.3.6 da li ostaje rutovan ili moram ponovo da ga rutujem?
2.Da li se ubacivanjem roma preko odina brisu aplikacije i data aplikacija?
3. Imam link2sd podesen i dosta apps na particiji kartice,dal mi aplikacije ostaju na toj particiji i samo relink-ujem ih ili?

1. Ako si rutovao telefon, valjda zelish da ubacish custom ROM sa verzijom 2.3.6. Ne treba ti odin.
2. Ubacivanjem preko odina , brishu se svi podaci jer se formatira cijela particija.
3.Isto znaci, samim tim, podeshavanja bilo kakva koja vec imash, gube se.

Josh jedna stvar. Ako kojim slucajem ne mozesh da downloadujesh update preko svog telefona na fabricku verziju 2.3.6 onda se sluzish ODINOM.
Skinesh sa neta official fw za tvoj telefon zadnje verzije i onda flashujesh preko odina.

"Ako si rutovao telefon, valjda zelish da ubacish custom ROM sa verzijom 2.3.6. Ne treba ti odin." kontao sam da ubacim fabricki(stock) 2.3.6,ne custom (cyogen,apocalypse...)

" Ako kojim slucajem ne mozesh da downloadujesh update preko svog telefona na fabricku verziju 2.3.6 onda se sluzish ODINOM." cek,mislis ako ne mogu preko OTA onda odin?Kolko ja znam ako je uradjen root to automatski znaci da ne moze preko ota,zar ne?

Ako si root-ovao samo telefon, a nisi stavio nikakav custom ROM, sto je nemoguce bez custom recovery-ja, tipa CWM ili TWRP, sto znaci da si i dalje na stock rom-u i dalje mozesh da dobijas OTA update automatski.

Znaci zelish da ubacish stock fw(fabricki) najnoviju verziju. Za to nisi trebao ROOt-vati telefon, nije bilo potrebe za tim. Onda odradi to preko ODINA.

"Ako si root-ovao samo telefon, a nisi stavio nikakav custom ROM, sto je nemoguce bez custom recovery-ja" to sam uradio :),imao sam stock i samo ga rutovao,jos odavno,uradio sam to samo da bih mogao da koristim link2sd,nisam jos menjao romove.OTA mi nista ne izbacuje,nema u ponudi nikakav update.Probacu veceras onda preko odina. Hvala ti.

Drago mi je da sam ti pomogao!

Znaci samo si rootova radi koriscenja lnk2sd sto je ok. Ako OTA update ne izbacuje onda skini officiall FW za njega zadnju verziju i flashuj je preko ODINA i to je to.

Sve vazne podatke koje imash u telefonu prvo prebaci na komp jer ce ti ODIN formatirati cijelu particiju na telefonu! Ako imash SD karticu i sve drzish na njoj onda nemash brige, nece ti obrisati nista.

Pozz!

Nazad
Vrh Dno